Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ Liberty Media Η Formula 1


Η αμερικανική εταιρία Liberty Media επιβεβαίωσε ότι τα δικαιώματα της Formula 1 περνούν στα χέρια της για 6.700.000.000 ευρώ! Σε ρόλο εκτελεστικού διευθυντή για τρία χρόνια ο Έκλεστοουν, πρόεδρος ο Τσέις Κάρεϊ.

Ύστερα από πάνω από δέκα χρόνια, τα δικαιώματα της Formula 1 φεύγουν από τα χέρια του Μπέρνι Έκλεστοουν (θα παραμείνει για τρία χρόνια εκτελεστικός διευθυντής) και περνούν σ' αυτά του αμερικανικού κολοσσού Libery Media, η οποία στηρίζεται από το μεγιστάνα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στις Η.Π.Α, Τζέισον Μαλόουν. Παράλληλα, στη νέα ιδιοκτησία της Formula 1 θα εμπλέκεται κι η Chase Carey (εταιρία).

Από την εν λόγω εξαγορά προβλέπεται να κερδίσει ο Έκλεστοουν κοντά στα 500.000.000 ευρώ, ο οποίος θα συνεχίσει να κατέχει το 5.3% των μετοχών.

Ο 85χρονος και μέχρι πρότινος μεγάλο αφεντικό της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού τόνισε:

«Θα ήθελα να καλωσορίσω την Libery Media και την Chase Carey (την εταιρία) στη Formula 1, ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί τους».

Ο Κάρεϊ, ο οποίος συνεχίζει να αποτελεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου της 21st Century Fox του Ρούπερτ Μέρντοχ και είναι επίσης διευθυντής του Sky plc θα αποτελεί το νέο πρόεδρο της Formula 1.

«Θαυμάζω πολύ την Formula 1 ως ένα μοναδικό , παγκόσμιο σπορ ψυχαγωγίας που προσελκύει εκατομμύρια οπαδούς ανά σεζόν σε όλο τον πλανήτη.

Βλέπω ως μεγάλη ευκαιρία να βοηθήσω την Formula 1 να εξελιχθεί και να αναπτυχθεί ώστε να ευημερεί προς όφελος του σπορ, των οπαδών και των επενδυτών», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συμφωνία που έχει επιτευχθεί περιλαμβάνονται δύο μέρη. Στο πρώτο προβλέπεται η μεταβίβαση του 18.7% και αργότερα, μόλις γίνουν οι σχετικοί έλεγχοι από την FIA (παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού), θα παραχωρηθεί και το υπόλοιπο 81.3%.


ΠΗΓΗ : gazzetta.gr

Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :

MOBILE VERSIONS