Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΙΛΙ ΠΟΥ... ΠΟΝΕΣΕ ΠΟΛΥ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 2-1! *BINTEO*


Ο ΠΑΟΚ με τον Βαρέλα να βάζει γκολ και... αυτογκόλ, νόμιζε πως θα φύγει τουλάχιστον με την ισοπαλία από το Καραϊσκάκη, όμως ο Μιλιβόγεβιτς... είχε άλλη άποψη και τους... "σκότωσε" στο 96' (!!!), με τον Ολυμπιακό πλέον με αυτό το 2-1 να μένει μόνος πρώτος στη βαθμολογία και στο +7 από την ομάδα της Θεσσαλονίκης!

Σε ένα από τα καλύτερα ίσως παιχνίδια που έχουν γίνει μεταξύ των δυο ομάδων τα τελευταία χρόνια, ο Ολυμπιακός βγήκε νικητής από τη... «μονομαχία» με τον ΠΑΟΚ, με τον καλύτερό του παίκτη στη σεζόν, Λούκα Μιλιβόγεβιτς, να… μιλάει στο τέλος!

Με κεφαλιά του Σέρβου μέσου στο 96’, οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να κάνουν την ολική ανατροπή και να παραμείνουν μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία, στο +7 από τον ΠΑΟΚ και στο +5 από τον Παναθηναϊκό (που παίζει τη Δευτέρα, στη Βέροια).

Καλός αλλά και… μοιραίος για την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς ο Βαρέλα, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 5’, αλλά πέτυχε αυτογκόλ στο 25’, ενώ έγιναν πολλές φάσεις εκατέρωθεν!


Στα καθαρά αγωνιστικά...

Με επτά λεπτά καθυστέρηση, λόγω των δεκάδων καπνογόνων που άναψαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού, βάζοντας… φωτιά στο «Γ. Καραϊσκάκης», ξεκίνησε το ματς. Με… φτερά στα πόδια τους, λοιπόν, από την «καυτή» ατμόσφαιρα στο φαληρικό γήπεδο, οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, κλείνοντας τον ΠΑΟΚ στα 3/4 του αγωνιστικού χώρου. Στην πρώτη φάση, ωστόσο, που… ξεμύτισε ο ΠΑΟΚ, στο 5’, κέρδισε κόρνερ, προκαλώντας σοκ στην ομάδα του Πάουλο Μπέντο και στους 30.000 και πλέον οπαδούς του Θρύλου, καθώς ο Κάμπος έστειλε την μπάλα στο… κεφάλι του Μαλεζά, ο Καπίνο απέκρουσε, αλλά ο Βαρέλα πήρε το «ριμπάουντ» και άνοιξε το σκορ! Το 4-3-3 του Ίβιτς, με τη διπλή άμυνα ζώνης, δούλευε πολύ καλά, αφού δεν επέτρεπε στους πρωταθλητές να απειλήσουν. Τα σοβαρά προβλήματα, δε, στα άκρα της άμυνας του Ολυμπιακού, με τον Φιγκέιρας να μην κάνει καλό παιχνίδι και τον Βιάνα να μην μπορεί να ανταποκριθεί ως αριστερός οπισθοφύλακας, δημιουργούσαν ρήγματα. Από ένα τέτοιο, στο 12’, λίγο έλειψε ο Κάμπος να… σοκάρει για δεύτερη φορά το «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά γλίστρησε και δεν μπόρεσε να βάλει την προβολή προ του Καπίνο, από την παράλληλη μπαλιά του Λέοβατς.

Με τη συμπλήρωση ενός τέταρτου, ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη, μεγάλη ευκαιρία του, με τον Ελιουνούσι να σουτάρει σχεδόν από το σημείο του πέναλτι, αλλά τον Γλύκο να λέει... «όχι» στον Νορβηγό. Στο 18’, όμως και πάλι ο Κάμπος… ντύθηκε μοιραίος για τους φιλοξενούμενους, μπαίνοντας μόνος του από δεξιά στη μεγάλη περιοχή του Καπίνο, αλλά καθυστέρησε χαρακτηριστικά, άνοιξε το κοντρόλ και ο διεθνής γκολκίπερ βγήκε και «καπάκωσε» την μπάλα. Το παιχνίδι είχε ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να ανεβάζει «στροφές» από το 20’ και μετά, έχοντας, μάλιστα, τη συντριπτική κατοχή της μπάλας (64%). Και η πίεση απέφερε καρπούς, έστω και αν χρειάστηκε ο... Βαρέλα να χριστεί για δεύτερη φορά σκόρερ! Ο Φορτούνης άνοιξε δεξιά για τον Ιντέγε, εκείνος έβγαλε την παράλληλη μπαλιά στον Σεμπά, η πάσα του δεν ήταν καλή, αλλά ο αμυντικός από το Πράσινο Ακρωτήρι, πέφτοντας, έβαλε το πόδι του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του! Από εκεί και πέρα και με εξαίρεση ένα δυνατό, αλλά άστοχο σουτ του Μιλιβόγεβιτς στο 37’ και την επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Ροντρίγκες στις καθυστερήσεις, τίποτα δεν άλλαξε, με τις δύο ομάδες να φεύγουν για τα αποδυτήρια ισόπαλες 1-1.

Ο Μπέντο είδε πως ο Βιάνα... δεν μπορούσε ως αριστερό μπακ και πέρασε στη θέση του Βραζιλιάνου τον Ελαμπντελαουί, στην επανεμφάνιση του Νορβηγού αμυντικού μετά από καιρό. Ο Ίβιτς, από την άλλη, έριξε στη... μάχη τον Χαρίση στη θέση του Κάνιας. Το παιχνίδι καθυστέρησε να αρχίσει καθώς, παρότι ο Αρετόπουλος σφύριξε την έναρξή του, αμέσως το διέκοψε, λόγωτων δεκάδων καπνογόνων που άναψαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Όταν, τελικά, συνεχίστηκε, στο 55’, έγινε… χαμός, με εκατέρωθεν φάσεις και τον Γλύκο να κάνει μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του! Πιο αναλυτικά... Στο 59’, ο Ροντρίγκες σέντραρε από αριστερά, αλλά η προβολή του Αθανασιάδη πέρασε μόλις άουτ! Ένα λεπτό μετά, ο Κάμπος βγήκε μόνος του με τον Καπίνο, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, με τον Ίβιτς να... τραβάει τα μαλλιά του στον πάγκο. Για να «απαντήσει» ο Ολυμπιακός στο 61’, ο Γλύκος, όμως, είπε «όχι» στο σουτ του Σεμπά, αρχίζοντας να… κατεβάζει τα ρολά! Όλες αυτές πο απίστευτες ευκαιρίες έγιναν μέσα σε τρία λεπτά!

Στο 75’, ο Αθανασιάδης γύρισε ωραία το κορμί του, «ψάχνοντας» τη γωνία του Καπίνο, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του συμπαίκτη του στην Εθνική Ελλάδας, για να ακολουθήσει άλλη μια χαμένη ευκαιρία του Κάμπος, μετά από μπαλιά του Ροντρίγκες από αριστερά, αλλά και η διπλή, χαμένη ευκαιρία των ερυθρόλευκων, με τον Σεμπά να πιάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, την μπάλα να κοντράρει και τον Ιντέγε να κάνει υπό πίεση το πλασέ, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να... διώχνει ξανά! Η απόκρουση του αγώνα (και ίσως της χρονιάς), όμως, έγινε στο 81’, όταν ο Ντα Κόστα έπιασε την κεφαλιά από κόρνερ και ο Γλύκος πετάχτηκε στο «Γ» του, διώχνοντας! Στο 87’, δε, ο Μιλιβόγεβιτς έσωσε δύο φορές τετ-α-τετ του Ροντρίγκες, αλλά ο Σέρβος χαφ φύλαγε το καλύτερο για το τέλος… Στο 96’, λοιπόν ο Φιγκέιρας σέντραρε από αριστερά και ο αρχηγός του Ολυμπιακού έπιασε την κεφαλιά, κάνοντας το 2-1 για τον Ολυμπιακό!

Το παιχνίδι, δυστυχώς, διεκόπη για άλλα δέκα λεπτά, καθώς για άλλη μια φορά η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική από τα δεκάδες καπνογόνα, με τον Αρετόπουλο να επιστρέφει από τα αποδυτήρια για το επόμενα λεπτά του ματς, κατά τα οποία τίποτα δεν άλλαξε και η ομάδα του Πάουλο Μπέντο πήρε τη σπουδαία νίκη.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Βιάνα (46’ Ελαμπντελαουί), Μποτία, Ντα Κόστα, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Φορτούνης (90'+7' Φορτούνης), Σεμπά, Ελιουνούσι, Ιντέγε (85’ Καρντόσο).

Στον πάγκο έμειναν: Λεάλι, Μπουχαλάκης, Ντομίνγκες, Μανθάτης.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Λέοβατς (80’ Κρέσπο), Βαρέλα, Μαλεζάς, Μάτος, Κάνιας (46’ Χαρίσης), Τσίμιροτ, Σάχοφ (74’ Μπίσεσβαρ), Ροντρίγκες, Κάμπος, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο έμειναν: Μπρκιτς, Κουλούρης, Μυστακίδης, Κίτσιου.


Δείτε τα γκολ...




Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :