Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΤΗΝ... ΔΙΕΛΥΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΕΦΕΣ 90-66!


Με κορυφαίο τον Βασίλη Σπανούλη που έγραψε ιστορία, ο Ολυμπιακός συνέτριψε 90-66 την Εφές και έτσι έκανε… σεφτέ στη φετινή Ευρωλίγκα!

Ο αρχηγός του Θρύλου γιόρτασε το νέο ρεκόρ που έκανε στην Ευρωλίγκα (έσπασε το φράγμα των 3000 πόντων) οδηγώντας τον Ολυμπιακό στην επιβλητική νίκη επί της Αναντολού Εφές, αλλά και στην πρώτη φετινή νίκη των ερυθρόλευκων στη διοργάνωση, κάνοντας... πάρτι στο ΣΕΦ! .

Πολύ κοντά στο νταμπλ-νταμπλ έφτασε ο «Kill Bill» με 17 πόντους (και 3.013 πόντους συνολικά στη διοργάνωση) και 9 ασίστ, με τον Πρίντεζη να προσθέτει 15 πόντους και τον Λοτζέσκι 14. Ο Γκριν σταμάτησε στους 11 πόντους, ενώ τρομερή δουλειά έκαναν επίσης και οι Παπαπέτρου και Μιλουτίνοφ.

Από την τουρκική ομάδα, κορυφαίος ήταν ο Οσμάν με 22 πόντους.

Στα καθαρά αγωνιστικά...

Η αρχική πεντάδα του Ολυμπιακού αποτελούνταν από Μπιρτς, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Σπανούλη και Μάντζαρη. Στα πρώτα τέσσερα λεπτά, ο Καναδός σέντερ έκανε… πάρτι και στις δύο ρακέτες, με τους ερυθρόλευκους να προηγούνται αρχικά 6-1, ενώ στη συνέχεια... «ενεργοποιήθηκε» και ο Πρίντεζης για το +10 (16-6). Η Εφές από την άλλη, είχε «εγκλωβιστεί» από την καλή άμυνα των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου και όταν εκείνοι άνοιξαν το ρυθμό -με μπροστάρη τον Σπανούλη- έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +12 (28-16).

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο δεκάλεπτο, άλλαξε εντελώς την πεντάδα του, αλλά οι Μιλουτίνοφ, Παπαπέτρου, Λοτζέσκι, Γκριν και Χάκετ συνέχισαν το… έργο των προηγούμενων. Με άμυνα… γρανίτη και πατημένο γκάζι στην επίθεση, οι πρωταθλητές Ελλάδας αύξαναν συνεχώς την υπέρ τους διαφορά και επιτρέποντας μόλις τρεις πόντους στην Εφές, πήγαν στο +19 (38-19). Όμως, στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι έχασαν τη συγκέντρωσή τους και όχι μόνο άφησαν τον Οσμάν να… κάνει ότι θέλει, αλλά και στην επίθεση είχαν την μία κακή επιλογή πίσω από την άλλη. Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς καλάθι για περίπου τρία λεπτά και έτσι οι Τούρκοι να ρίξουν τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (41-33).

Η νωθρότητα του Ολυμπιακού –και στις δύο πλευρές του παρκέ- συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και έτσι η Εφές το εκμεταλλεύτηκε αυτό για να μειώσει κι άλλο (46-40). Εκεί, όμως... αφυπνίστηκαν οι Σπανούλης και Παπανικολάου, οι οποίοι με δικούς τους πόντους έδωσαν πολύ βαθιά… ανάσα στην ομάδα τους, πηγαίνοντας τη διαφορά στο +13 (56-43). Οι ερυθρόλευκοι διατηρούσαν την απόσταση ασφαλείας που είχαν, αλλά δεν ήταν καθόλου προσεκτικοί στο τέλος, προκειμένου να την αυξήσουν. Έτσι, η Εφές παρέμεινε στο παιχνίδι και μάλιστα μείωσε ξανά σε μονοψήφιο στο τέλος της περιόδου (62-53).

Η συγκέντρωση που δεν είχε στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου ο Ολυμπιακός, ήρθε στο ξεκίνημα του τέταρτου και έτσι μέσα από την καλή άμυνα, έτρεξε στο παρκέ για ένα 8-0, το οποίο έστειλε τον Θρύλο στο +17 (70-53), μέσα σε δύο λεπτά. Από εκεί και πέρα όλα ήταν πιο εύκολα και με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να πατούν... το γκάζι με τους Παπαπέτρου, Λοτζέσκι και Γκριν, η διαφορά έφτασε ακόμη και στο +21 (82-61), περίπου τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη. Το... «πάρτι» των ερυθρόλευκων συνεχιζόταν, με την Εφές από την άλλη να… πελαγοδρομεί στο παρκέ (88-63) και έτσι το ταμπλό στο τέλος έγραφε το εμφατικό 90-66!

Τα δεκάλεπτα: 28-16, 41-33, 62-53, 90-66

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 17 (9ασ.), Πρίντεζης 15 (6ρ.), Λοτζέσκι 14, Γκριν 11, Παπανικολάου 8, Μιλουτίνοφ 8 (7ρ.), Παπαπέτρου 6, Χάκετ 5, Μπιρτς 4 (8ρ.), Μάντζαρης 2. Δεν έπαιξαν οι Γιανγκ, Αγραβάνης.

Αναντολού Εφές (Περάσοβιτς): Οσμάν 22, Τόμας 10, Ερτέλ 3, Χάνεϊκατ 6, Όμιτς 2, Κορκμάζ 2, Ντάνστον 5, Μπράουν 10, Γκρέιντζερ 6, Κότον (0/2σ.). Δεν έπαιξαν οι Μπαλμπάι, Γκεγίκ.


Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :