Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΕΤΣΙ... ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Θρίαμβος στη Βιτόρια!

Ο Ολυμπιακός πέρασε με 95-90 από μια από τις δυσκολότερες έδρες της Ευρώπης.

Όπως αναφέρει το olympiacosbc.gr, oι πρωταθλητές Ελλάδος νίκησαν τη Μπασκόνια και έφτασαν στο 3-1 στη φετινή Ευρωλίγκα.


Το ματς άρχισε με τα τρίποντα να είναι περισσότερα από τα δίποντα και για τις δύο ομάδες και έτσι οι Βάσκοι κατάφεραν να προηγηθούν με 27-22, οι περισσότεροι πόντοι ήρθαν από τα χέρια του Βασίλη Σπανούλη. Είτε μέσω ασίστ είτε όταν ο ίδιος σκόραρε.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό. Αλλά από την άλλη, αμυντικά δεν μπορούσε να σταματήσει τους γηπεδούχους που είχαν βάλει έναν τρελό ρυθμό στο ματς. Στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως, ο Θρύλος γύρισε το ματς, οι Πειραιώτες έβρισκαν λύσεις από όλους επιθετικά, βελτίωσε την άμυνα του και μείωσε σε 74-72 στο 30’. Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός έπαιξε το απόλυτο μπάσκετ.

Ο αρχηγός συνέχισε να καθοδηγεί τους πάντες, ο Γκριν πήρε… φωτιά και έτσι το ματς γύρισε, ο Παπαπέτρου με σπουδαίες άμυνες, ο Παπανικολάου ήταν εντυπωσιακός και στις δύο μεριές του παρκέ, ο Μπιρτς έκανε ό,τι ήθελε στις δύο ρακέτες και ο Σπανούλης συνέχισε ασταμάτητος για το 90-95.


OI ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 27-22, 52-47, 74-72, 90-95.

Μπασκόνια (Αλόνσο): Λάρκιν 14 (2), Ακογιόν 5 (1), Βόιτγκμαν 7 (1), Χάνγκα 15 (3), Σεντεκέρσκις, Μπομπουά 5 (1), Μπλάζιτς 9 (1), Ντιόπ 9, Τιλί 6, Σενγκέλια 20 (3), Λουζ.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 13 (3τριπ, 2ριμπ), Μπιρτς 8 (8ριμπ, 1κλεψ), Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 5 (1τριπ, 5ριμπ), Σπανούλης 15 (2τριπ, 15ασ), Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης, Παπανικολάου 15 (2τριπ, 3ριμπ), Μάντζαρης 17 (5τριπ), Χάκετ 5 (1), Λοτζέσκι 9 (2).

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Παίξαμε καλύτερη άμυνα στο δεύτερο δεκάλεπτο, τους κρατήσαμε στους 40 πόντους αντί των 50 στο πρώτο. Κρατήσαμε όμως, την επίθεση σε υψηλό επίπεδο. Σε ένα ματς που ήταν από τα καλύτερα έως τώρα στη φετινή Ευρωλίγκα”.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ: “Είναι σημαντικό που κερδίσαμε σε μια τόσο δύσκολη έδρα. Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο είνα να κερδίζεις στη Βιτόρια. Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε όλους τους παίκτες που έχουμε. Συνεχίζουμε να διατηρούμε την ταυτότητα της ομάδας που είναι νικήτρια εντός και εκτός έδρας. Βλέπουμε ότι το μπάσκετ αλλάζει, βελτιώνουμε και εμείς το παιχνίδι μας. Σκοπός είναι να παίρνεις το 100% από κάθε παίκτη, αυτό κάνει ο κόουτς. Πρέπει να βελτιωθούμε στο 5 εναντίον 5, στις ενδιάμεσες καταστάσεις πρέπει να είμαστε από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ό,τι μου δίνει η άμυνα, αυτό προσπαθώ να “διαβάσω”, άλλες φορές θα πασάρω, άλλες θα σκοράρω. Το θέμα είναι να κερδίζει η ομάδα”.

ΜΙΛΑΝ ΤΟΜΙΤΣ: "Σίγουρα ο Παπαπέτρου έκανε φοβερές φάσεις στην άμυνα. Δεν έχει σημασία ότι έβαλε μόνο 5 πόντους, ήταν καταπληκτικός σε όλα τα σημεία του παιχνιδιού. Εμείς βάλαμε αρκετά εύκολα καλάθια, είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ, δημιουργήσαμε από το πικ εν ρολ. Όταν έπρεπε να παίξουμε άμυνα στο τέλος, πραγματικά παίξαμε εξαιρετική άμυνα και πήραμε τη νίκη. Σίγουρα ότι ο Γκριν πήρε μεγάλα σουτ, τα έβαλε και αυτός ο παίκτης έτσι είναι και πιστεύω θα το δείξει και στη συνέχεια. Εμείς αυτό που κρατάμε είναι πως έχουμε καλό μομέντουμ και πρέπει να το συνεχίσουμε και να έχουμε διάρκεια. Αυτό θέλουμε και στα 30 παιχνίδια. Να είναι οι παίκτες σε καλή κατάσταση και σε φόρμα. Το θέμα είναι πως ο Πρίντεζης δεν έβαλε σε 18 λεπτά ούτε πόντο, αλλά έπαιξαν άλλοι. Αυτό είναι το ζητούμενο, να έχεις 12 έτοιμους παίκτες. Αυτό είναι το σημαντικό και αυτό έγινε σήμερα”.
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :