Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΤΟΥ Κ....ΟΥ ΟΜΑΔΕΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ!


Ο Νίκος Αλέφαντος γράφει στη στήλη του στο SportDog για την παρουσία των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, την πρόσληψη Μοράις από την ΑΕΚ και τον... Μέσι!

Αναλυτικά:

Τα είδα και τα τρία ματς. Ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερό του παιχνίδι φέτος με Μπέντο και γενικώς από την αρχή του καλοκαιριού. Βγήκανε γρήγορα μπροστά, ωραίες εναλλαγές, τα εξτρέμ επιτέλους χώνονταν στο γκολ, πατούσαν περιοχή, και ο Σεμπά χώθηκε στο γκολ.

Με έναν Φορτούνη φωτιά που ξεσήκωσε τον Ολυμπιακό, όταν βγαίνει από τη σέντρα και μπροστά είναι όνειρο. Ο προπονητής του ευτυχώς το κατάλαβε ότι χωρίς Φορτούνη ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να πιάσει μεγάλη απόδοση. Πρέπει να τον έχει από κοντά, να τον φτιάχνει και στο ηθικό.

Ο Μάρτινς με τον Μιλιβόγεβιτς έκαναν καλό δίδυμο, ο κοντός ξέρει καλή μπάλα και βοηθάει τον Σέρβο ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο Ρέτσος θα αφήσει εποχή. Παρ' ότι δεν παίζει στη θέση του το παιδί παίζει καλά, 18χρονών, θα έχει μεγάλη εξέλιξη ως στόπερ. Γρήγορος, τεχνίτης, τσαμπουκάς, λίγο στο κορμί από τη μέση και πάνω πρέπει να δέσει πιο πολύ, και θα είναι έτοιμος.

Ο Ελιονούσι ήταν καλός και ο Σεμπά καλός. Και ο Μανθάτης που μπήκε αλλαγή επίσης καλός, θρασύς, γρήγορος, ντριμπλέρ, θα αφήσει εποχή κι αυτός αν τον προσέξουνε.

Μέχρι και ο Καρντόσο εμφανίστηκε βελτιωμένος, ο δε Φιγκέιρας ξαναλέω ότι δεν είναι του πεταμού.

Ο Λεάλι δεν μου αρέσει, τον θεωρώ πηγή κινδύνων. Έχω ψηφίσει από καιρό με τα χίλια Καπίνο.

Η Αστάνα ανύπαρκτη, αδύναμη, και με ασόβαρο προπονητή. Ήρθε να παίξει στο Καραϊσκάκη λες και θα πήγαινε να παίξει με τον Πλατανιά, ανοίχτηκε, καμία σοβαρή διάταξη πίσω, και τη γλέντησε ο Ολυμπιακός. Αντίθετα ο ΑΠΟΕΛ είχε έρθει δεμένος εδώ, σεβάστηκε τον Ολυμπιακό. Η Αστάνα ανοργάνωτη και μακριά οι γραμμές.

Ο Ολυμπιακός πρέπει να προσέξει πίσω τα σέντερ μπακ του. Είναι ντέρμπι την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ. Παρ' ότι τον είδα στη χειρότερή του μέρα, χάλια μαύρα, και έχασε πόντους ο Ίβιτς. Αυτός νόμιζε ότι παίζει με καμία ομαδούλα ελληνική. Τώρα τα ματς που απομένουν στην Ευρώπη θα είναι όλα ζωής και θανάτου για τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο. Με τρία στόπερ. Ο Ιμπάρμπο μου άρεσε πολύ, δεν φάνηκε η απουσία του Μπεργκ. Όσο είχε δυνάμεις ο Λέτο, το 5-3-2 ήταν πολύ ωραίο, 0-2 ο Παναθηναϊκός εκτός έδρας τη Σταντάρ Λιέγης.

Στο β' ημίχρονο όμως είδα άλλο Παναθηναϊκό. Λάθη επί λαθών, πεσμένος, κουρασμένος, τον επηρέασαν και οι αλλαγές που έγιναν με Σάμπα, Ζέκα, Λέτο έξω, έγινε το 2-2 και γλίτωσε από του χάρου τα δόντια ο Παναθηναικός για να μη χάσει τελικά 3-2! Να πούμε πάντως ότι το πέναλτι που δόθηκε στη Σταντάρ για να κάνει το 1-2 ήταν ανύπαρκτο. Και ο Παναθηναϊκός τώρα έχει να παίξει 3 τελικούς.

Σε ό,τι αφορά το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, βλέπω Ολυμπιακό νικητή. Έχει καλύτερο υλικό, έχει αυτοπεποίθηση, δείχνει ότι ο Μπέντο την έμαθε την ομάδα. Πάση θυσία πρέπει να νικήσει ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ να τον αφήσει πίσω 7 βαθμούς. Μην κάνει πειράματα ο προπονητής, βάλε Ιντέγε, Καπίνο και φύγαμε.

Με ρωτάει ο Σινάνογλου για τον Μοράις και την ΑΕΚ. ΟΚ, συνεργάτης του Μουρίνιο για χρόνια. Έψαξα όμως τις ομάδες που έχει δουλέψει ως πρώτος προπονητής πριν τον Μουρίνιο και μετά τον Μουρίνιο. Του ...κώλου ομάδες! Όλες! Δείτε το βιογραφικό του ως πρώτος προπονητής να πέσετε κάτω. Κάτι απίθανες ομάδες που δεν υπάρχουν στο χάρτη. Γιατί δεν τον εμπιστεύτηκαν;

Και ως συνεργάτης του Μουρίνιο στις μεγάλες ομάδες που δούλεψε, δεν ήταν βοηθός του, δεν καθόταν στον πάγκο στα ματς. Δεν ξέρω και αν μετείχε στις προπονήσεις. Σημειωτής ήταν! Σημείωνε.

Έχω δει όλα αυτά τα χρόνια βοηθούς και βοηθούς που δεν έκαναν ποτέ καριέρα ως προπονητές. Πρέπει να τον δούμε όμως τον άνθρωπο. Αν δω καλή δουλειά στην ΑΕΚ θα το δω. Όπως είχα δει καλή δουλειά από τον Πογιέτ και έβγαινα από την αρχή και τον υποστήριζα.

Κλείνω με Μέσι ο οποίος έκανε απίθανα πράγματα με χατ τρικ πάλι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αιώνιο ερώτημα Σινάνογλου, Μαραντόνα ή Μέσι. Μην ασχολείστε με τον Μαραντόνα, δεν υπήρχε στην Ευρώπη, ένα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ πήρε με τη Νάπολη. Και του έκατσε να κάνει ένα μεγάλο Μουντιάλ και να το πάρει το οποίο τον εκτόξευσε στα ουράνια. Ο Μέσι όμως επί χρόνια κάνει ασύλληπτα πράγματα στο Τσάμπιονς Λιγκ, μεγάλη διάρκεια. Για εμένα και ο Ρονάλντο ως αθλητής, ως ολότητα είναι πάνω από τον Μαραντόνα. Πρώτος των πρώτων όμως είναι ο Πελέ.

Όλοι στάθηκαν στα 3 γκολ που έβαλε ο Μέσι, είναι μέγας παικταράς, αλλά εγώ στέκομαι και στον τρόπο που έπαιξε με τη Σίτι ο Γκουαρντιόλα. Πώς πας να παίξεις έτσι, λες και έχεις απέναντί σου την Άστον Βίλα! Ο Μέσι σε έκανε προπονητή εσένα στη Βαρκελώνη. Πήγες στην Μπαρτσελόνα τώρα και έπαιξες τακτική... όσα βάλουμε και όσα φάμε. 4 έφαγες λοιπόν. Σε διαλύσανε ο Μέσι, ο Σουάρες και ο Νεϊμάρ -και πριν μείνεις με 10 παίκτες. Ένα στήσιμο ανεκδιήγητο.


Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :