Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ : ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!


Το ότι η Ευρωλίγκα είναι ένα μακρύ ταξίδι και πρέπει να αφήνεις πίσω το κάθε παιχνίδι και να συγκεντρώνεσαι στο επόμενο επεσήμανε ο Βαγγέλης Μάντζαρης μιλώντας στο sportfm.gr μετά τη νίκη επί της Εφές.

Αναλυτικά...

Ο Ολυμπιακός πήρε στο ΣΕΦ την πρώτη του νίκη στην φετινή Euroleague και ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε για το χθεσινό παιχνίδι τονίζοντας ότι ήταν σημαντικό ότι ακόμα και όταν ροκάνισε τη διαφορά η Εφές, εκείνοι έμειναν πιστοί στο πλάνο τους χωρίς άγχος αλλά με ηρεμία.

Ακόμα ο Έλληνας γκαρντ των ερυθρόλευκων χαρακτήρισε... «μακρύ ταξίδι» την φετινή Ευρωλίγκα ξεκαθαρίζοντας ότι πρέπει να αφήνουν τα παιχνίδια πίσω τους και να συγκεντρώνονται στο επόμενο.

Παράλληλα επεσήμανε το πόσο σημαντικό είναι για τον φετινό Ολυμπιακό να βρίσκει εύκολα καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο ξεκινώντας από την καλή άμυνα.


Αναλυτικά τα όσα είπε ο Βαγγέλης Μάντζαρης :

Για την πρώτη νίκη στην φετινή Ευρωλίγκα:

«Είμαστε ευχαριστημένοι από την απόδοσή μας καθώς ελέγξαμε το ρυθμό καθ’όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ήμασταν από την αρχή μπροστά με μεγάλη διαφορά, κάποια στιγμή την αφήσαμε κιόλας, αλλά την ξαναπήραμε. Είμαστε αρκετά χαρούμενοι με αυτό που παίξαμε».

Για το ότι ακόμα και όταν η Εφές μείωσε τη διαφορά στου εφτά πόντους ο Ολυμπιακός δεν φάνηκε να αγχώνεται στο παιχνίδι του:

«Αυτό είναι το σημαντικότερο για μας, γιατί μείναμε πιστοί στο πλάνο μας. Ξέραμε ότι η Εφές είναι μια ομάδα η οποία μπορεί να έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, τη μια στιγμή να πάρει διαφορά 20 πόντων και σε μια στιγμή να την χάσει. Για αυτό είπαμε ότι όσο ψηλά είχαμε τη διαφορά έπρεπε να την πάρουμε και στο τέλος. Αυτό κάναμε γιατί παρά το γεγονός ότι προηγηθήκαμε μέχρι και με 19 πόντους, η διαφορά έπεσε στους εφτά αλλά εμείς δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε ξανά τη διαφορά και την πήγαμε ακόμα σε υψηλότερα επίπεδα».

Για το ότι ο Ολυμπιακός φάνηκε σαν να πάτησε το γκάζι στο 1ο αλλά και στο 4ο δεκάλεπτο:

«Το έχουμε πει ότι φέτος ξεκινώντας από την άμυνα πρέπει να βρούμε πολλούς πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, να τρέξουμε και να βγάλουμε εύκολα καλάθια. Αυτό το καταφέραμε πολύ σήμερα. Είχαμε ρυθμό στην επίθεση, τρέξαμε, αλλά αυτό ξεκίνησε από την καλή άμυνα. Είδαμε ότι κρατήσαμε μια ομάδα που συνήθως βάζει 80-85 πόντους ότι την κρατήσαμε στους 66 με το ζόρι».

Για την επιθετική λειτουργία της ομάδας που έφερε 90 και 88 πόντους στα δύο τελευταία παιχνίδια, αλλά και την άμυνα που έμεινε για ακόμα ένα παιχνίδι χαμηλά:

«Σίγουρα είναι κάτι που ανεβάζει την αυτοπεποίθηση μας. Όταν κρατάς μια ομάδα που σκοράρει πολύ, τόσο χαμηλά μόνο χαρούμενος μπορεί να είσαι. Αν παράλληλα μπορείς και βάζεις κοντά στους 90 πόντους, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο».

Για το πόσο μακρύ φαίνεται το ταξίδι αυτό της Euroleague ,που μόλις άρχισε, καθώς βρισκόμαστε μόλις στη 2η αγωνιστική:

«Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ μακρύ το ταξίδι αλλά εμείς κοιτάμε ξεχωριστά κάθε παιχνίδι που έρχεται. Χαιρόμαστε που κερδίσαμε σήμερα με μια καλή εμφάνιση αλλά τελείωσε, το ξεχνάμε και πάμε για το μεθαυριανό αγώνα στη Λευκάδα, που έχουμε ένα δύσκολο ματς λόγω και της κούρασης και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 40 λεπτά».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :