Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ! *ΒΙΝΤΕΟ*


Το Olympiacos TV ετοίμασε ένα video με σκοπό την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση όλων μας απέναντι στο οξύτατο πρόβλημα της διατροφής.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Η Ημέρα Διατροφής έχει πολύ μεγάλη σημασία και βρίσκεται στο ετήσιο πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για δυο πολύ σημαντικούς λόγους.

Από τη μία για να μας θυμίζει πως σε πολλά μέρη του κόσμου η έλλειψη τροφής οδηγεί ακόμα και σήμερα στον θάνατο εκατομμύρια συνανθρώπους μας.

Σύμφωνα με την Greenpeace, 2 δισ. άνθρωποι υποφέρουν από χρόνια έλλειψη θρεπτικών ουσιών, ενώ περισσότεροι από 850 εκ. άνθρωποι εξακολουθούν να πεινούν σε όλο τον κόσμο. Το πιο τραγικό στατιστικό στοιχείο όμως είναι πως ακόμα και σήμερα όπου η παραγωγή τροφών έχει πολλαπλασιαστεί και το κόστος έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σαν παγκόσμια κοινότητα αδυνατούμε να αποτρέψουμε το θλιβερό γεγονός πως 40 εκ. άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από πείνα. Προς αυτή την κατεύθυνση ελπίζουμε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε αυτή η θλιβερή πραγματικότητα να εξαλειφθεί.

Ο δεύτερος πολύ σημαντικός λόγος για την ύπαρξη της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής είναι η ποιότητα της τροφής και οι επιλογές μας ως προς αυτήν σε καθημερινή βάση.

Η επιστημονική κοινότητα έχει πλέον με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο εκφράσει την βεβαιότητά της πως οι διατροφικές μας συνήθειες παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην πορεία της υγείας μας. Η δε πολυποικιλότητα των συστατικών της διατροφής μας και η σωστή επιλογή αυτών αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της πρόληψης κατά των σύγχρονων ασθενειών.

Και εδώ όμως τα στοιχεία είναι επιβαρυντικά, αφού 10.000 διαφορετικά είδη έχουν χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους για την παραγωγή τροφής εδώ και 10.000 χρόνια. Σήμερα, μόνο 150 είδη τρέφουν την ανθρωπότητα και μόνο 12 είδη παρέχουν το 80% της θερμιδικής αξίας - εξ αυτών, το σιτάρι, το ρύζι, το καλαμπόκι και η πατάτα καλύπτουν το 60%.

Επιβαρυντικά ως προς την υγεία διατροφικά προϊόντα όμως βρίσκουν το δρόμο τους και προς τα παιδιά μας. Η Ελλάδα δυστυχώς κατέχει μια πολύ αρνητική πρωτιά σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ σε σχέση με την παιδική παχυσαρκία, αφού σύμφωνα με τις μελέτες του Οργανισμού στην Ελλάδα του 2016, 44% των αγοριών και 38% των κοριτσιών κρίνονται από υπέρβαρα έως παχύσαρκα.

Προς αυτήν την κατεύθυνση και το παρακάτω βίντεο, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση όλων μας απέναντι στο οξύτατο πρόβλημα της διατροφής. Οι διατροφολόγοι του Συλλόγου μας αλλά και οι αθλητές της Ακαδημίας μας δίνουν το έναυσμα. Ας ακολουθήσουμε τις συμβουλές τους.

Δείτε το video: 

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :