Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΜΠΙΡΤΣ : ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΤΣ... ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

Στο Eurohoops.net μίλησε ο Κεμ Μπίρτς, τονίζοντας ότι αν δεν είσαι έτοιμος σε κάθε ματς, απλά δεν κάνεις για το επίπεδο του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Καναδός του Θρύλου:

“Είναι νωρίς ακόμα. Κερδίσαμε μόλις το δεύτερο παιχνίδι μας στην Ευρωλίγκα και μέσα στη σεζόν μπορούν να συμβούν τα πάντα.Προφανώς είναι σημαντική νίκη, ειδικά αν σκεφτούμε πως η Αρμάνι είχε ξεκινήσει τη διοργάνωση με 2-0. Αλλά τα βρήκαν σκούρα με εμάς”.

Βέβαια, έπρεπε να περάσουν 30 λεπτά μέχρι ο Ολυμπιακός να αρχίσει να συμπεριφέρεται ως αφεντικό του αγώνα και να κάμψει ολοκληρωτικά την αντίσταση της σκληροτράχηλης ιταλικής ομάδας.

“Μας ανάγκασαν να παίξουμε στον ρυθμό τους, κάτι που μας δημιούργησε θέματα στην άμυνα. Πήραν και κάποια σημαντικά ριμπάουντ που τα μετέτρεψαν σε καλάθια. Ξέραμε πως έπρεπε να επιστρέψουμε από τα αποδυτήρια πιο δυνατοί. Αυτό μας είπε ο προπονητής και αυτό κάναμε. Όλα όμως έγιναν πιο απλά όταν ο Έρικ (Γκριν) έβαλε τα δυο μεγάλα τρίποντα στο τέλος της τρίτης περιόδου. Η διαφορά που πήραμε τότε έκανε τη δουλειά μας κάπως πιο εύκολη”.

Κάνει πως δεν άκουσε όταν μαθαίνει πως ήταν ο κορυφαίος στο ranking ανάμεσα στους συμπαίκτες του. Η προσωπική του απόδοση δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα, θεωρώντας πως μόνο το νικηφόρο αποτέλεσμα είναι άξιο αναφοράς.

“Δεν θέλω να μιλάω για τις εμφανίσεις μου και για το που μπορεί να φτάσω ατομικά. Αυτή τη στιγμή κερδίζουμε και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Μόνο αυτό μετράει. Συνεπώς αυτό που με νοιάζει είναι απλά να κάνω τη δουλειά μου ώστε να παίρνουμε νίκες. Να μαζεύω ριμπάουντ, να τελειώνω τις φάσεις, να ρίχνω τάπες για να κερδίζουμε. Όταν ο αντίπαλος παίζει με χαμηλό σχήμα ή δεν έχει κάποιο μεγάλο κορμί για σέντερ, τότε είμαι στο παρκέ. Όταν συμβάινει το αντίθετο, διαθέτουμε τους κατάλληλους ανθρώπους για αυτές τις περιπτώσεις. Χτίζουμε ένα νικηφόρο σέρι και επαναλαμβάνω πως μόνο αυτό μόνο έχει σημασία”. 

Ο Μπιρτς δεν επαναπαύεται καθώς αύριο η ομάδα του αγωνίζεται μακριά από το ΣΕΦ απέναντι στη Μπασκόνια. Μάλιστα οι παίκτες του Σίτο Αλόνσο φαίνονται έτοιμοι να “δαγκώσουν”, προερχόμενοι από την άλωση της Μαδρίτης με θύμα τη Ρεάλ. Χωρίς τον Αντρέα Μπαρνιάνι και τον Ροντρίγκ Μπουμπουά, παρακαλώ, οι οποίοι κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν το ματς με τον Ολυμπιακό.

“Ξέρεις, όλη αυτή η κατάσταση με τα συνεχόμενα ματς είναι σαν το NBA. Δεν προλαβαίνεις να τελειώσεις το ένα παιχνίδι και πρέπει να γρήγορα να προχωρήσεις στο επόμενο. Τώρα λοιπόν θα βρεθούμε απέναντι στη Μπασκόνια με την ίδια νοοτροπία που μας χαρακτηρίζει. Ποια είναι αυτή; Παίζουμε σκληρά και κερδίζουμε”.

Στο ξεκίνημα του αγώνα με τη Μιλάνο, ο 24χρονος παίκτης κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα. Απέναντι στους Βάσκους, ίσως χρειαστεί να μετρήσει τις δυνάμεις του ερχόμενος face to face με άλλον έναν εξαιρετικά επικίνδυνο ψηλό, τον Αντρέα Μπαρνιάνι.

“Είναι πολύ ταλαντούχος παίκτης που θέλει προσοχή. Σκοπός μου είναι να τρέξω το παρκέ όποτε μπορώ ώστε να τον κουράσω, να κάνω δυνατά σκριν για να τον αφήσω πίσω στην άμυνα και να εκμεταλλευτώ τις πιθανές αδυναμίες του”.

Διάφορες σκέψεις μπορεί να περιτριγυρίζουν το μυαλό των παικτών του Ολυμπιακού ενόψει της αναμέτρησης με τους Βάσκους. Εκτός κουβέντας, ακόμα και σε τελείως θεωρητικό επίπεδο, είναι ό,τι αφορά τη λέξη… “κούραση”. Αυτό άλλωστε είπε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στη συνέντευξη τύπου πριν από το ματς με τη Μιλάνο. Ερωτηθείς για το συγκεκριμένο θέμα, ο κόουτς των ερυθρόλευκων δήλωσε χαρακτηριστικά πως: “Όποιος το σκέφτεται αυτό, απλά δεν κάνει για να αγωνίζεται στον Ολυμπιακό”.

Συμφωνεί ο Κεμ Μπιρτς με τα λόγια του προπονητή του;

“Φυσικά! Παίζουμε τρία-τέσσερα παιχνίδια την εβδομάδα και πρέπει να είμαστε συνέχεια έτοιμοι. Αν δεν είσαι έτοιμος σε κάθε ματς, τότε δεν πρέπει να βρίσκεσαι σε αυτή την ομάδα. Οι προπονήσεις μας είναι πολύ έντονες για αυτό τον λόγο: Να είμαστε πάντα σε 100% ετοιμότητα”.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :