Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

ΜΠΙΡΤΣ : EUROLEAGUE ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!


Ο Κεμ Μπιρτς σε δηλώσεις του στο SDNA τοποθέτησε ψηλά τον πήχη για τον Ολυμπιακό τη νέα σεζόν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα... «θέλω» του Γιάννη Σφαιρόπουλου και στις συμβουλές του Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά...

Ο Κεμ Μπιρτς την Τετάρτη (28/9) γιόρτασε τα 24α γενέθλιά του μαζί με την δεύτερη... οικογένεια του, καθώς παρότι είναι νεοφερμένος στον Πειραιά, έχει προλάβει να «δεθεί» με τη νέα του ομάδα και σε αυτό έχουν βοηθήσει όλα τα μέλη της... οικογένειας του Ολυμπιακού.

«Οι συνθήκες που έχω συναντήσει εδώ είναι πολύ καλές. Συνάντησα μία δεύτερη οικογένεια στον Ολυμπιακό. Ολοι βάζουν τον εγωισμό τους κάτω από την ομάδα και ο ένας προσέχει τον άλλον», είπε ο Κεμ Μπιρτς κατά την διάρκεια της Media Day των πρωταθλητών Ελλάδας.

Ο 25χρονος σέντερ, ο οποίος είναι ο πρώτος Καναδός που φοράει την φανέλα του Ολυμπιακού, «έπιασε» φέτος λιμάνι για να καλύψει το κενό του Οθέλο Χάντερ που μετακόμισε στη Μαδρίτη. Ο Κεμ Μπιρτς δηλώνει «έτοιμος» για να μπει στα... παπούτσια του προκατόχου του και για αυτό δουλεύει σχεδόν ακατάπαυστα για να ικανοποιήσει τα «θέλω» του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

«Ο κόουτς θέλει να παίζω καλή άμυνα και να μαζεύω τα ριμπάουντ. Σε κάθε αγώνα θα παίζω δυνατά και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, ώστε να βοηθάω την ομάδα», σημείωσε ο 24χρονος σέντερ.

Φυσικά, ο Κεμ Μπιρτς παίρνει και μία έξτρα... βοήθεια από τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος τον συμβουλεύει και τον καθοδηγεί, ώστε να καταφέρει να μπει γρήγορα κι επιτυχώς στην ερυθρόλευκη εξίσωση. «Φυσικά και μου έχει μιλήσει ο Σπανούλης. Με συμβουλεύει συνεχώς και είναι δίπλα μου. Είναι ένας ηγέτης αλλά κι ένας πάρα πολύ καλός συμπαίκτης», τόνισε ο Καναδός σέντερ.

Το... τζάμπολ των επίσημων υποχρεώσεων των πρωταθλητών Ελλάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδος πλησιάζει και ο Κεμ Μπιρτς δεν κρύβει την αισιοδοξία του, καθώς «ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ καλή ομάδα, έχει μεγάλη παράδοση και πιστεύω πως θα έχουμε μία σπουδαία σεζόν».

Επίσης, ο Καναδός άσος τόνισε πως «στόχος μας είναι να κατακτήσουμε την Euroleague. Γνωρίζουμε πως αυτό θα είναι δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε. Επίσης, θέλουμε να παραμείνουμε στην κορυφή της Ελλάδας κατακτώντας το πρωτάθλημα».

Ποια, όμως, είναι τα «όπλα» των Πειραιωτών για να υλοποιήσουν τους στόχους τους; Ο Κεμ Μπιρτς ανέφερε πως «ο Ολυμπιακός έχει πολλές δυνατότητες, διαθέτει βάθος στο ρόστερ και θα είμαστε μία πολύ καλή ομάδα. Πιστεύω πως θα φτάσουμε μακριά στην Euroleague και πως θα υπερασπιστούμε τον τίτλο μας στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Ο Καναδός σέντερ φέτος θα ντεμπουτάρει στν κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, αλλά φαίνεται πως είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ομάδας του και στη μεγάλη πρόκληση που παρουσιάστηκε στην καριέρα του: «Θα αγωνιστώ για πρώτη φορά στην Euroleague, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που με αγχώνει. Πέρσι αγωνίστηκα απέναντι σε πολλές ομάδες του επιπέδου της Euroleague και πιστεύω πως θα τα καταφέρω και πως θα βοηθήσω τον Ολυμπιακό».

Ο Ολυμπιακός στη 2η «στροφή» της Α1 θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό για το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της σεζόν 2016-17. Ο Καναδός σέντερ παρότι rookie στην Ελλάδα, γνωρίζει τη σημασία των συγκεκριμένων αναμετρήσεων.

«Εχω ακούσει πως υπάρχει τρελή αντιπαλότητα μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Ανυπομονώ για αυτά τα παιχνίδια. Θα είναι ένα μεγάλο παιχνίδι, αλλά την παρούσα στιγμή είναι μακριά. Συνεχίζουμε την προετοιμασία μας και πριν από το ματς με τον Παναθηναϊκό υπάρχουν σημαντικά παιχνίδια», είπε καταλήγοντας ο Κεμ Μπιρτς.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :