Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΕΤΣΙ... ΑΝΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΕΑΛ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ EUROLEAGUE Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Πρεμιέρα με ήττα

Ο Ολυμπιακός άρχισε με το… αριστερό τις υποχρεώσεις του φέτος στην Ευρωλίγκα. Οι πρωταθλητές Ελλάδος ηττήθηκαν 83-65 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Ισπανία αν και για 35’ ήταν μέσα στο ματς.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Βασίλης Σπανούλης ήταν αυτός που ανέλαβε δράση για να δείξει τον δρόμο και στους υπόλοιπους. Το παιχνίδι πήγαινε πόντο-πόντο, αλλά στο τελευταίο δίλεπτο οι Μαδριλένοι άνοιξαν τη διαφορά για το 24-17. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η είσοδος των Αγραβάνη και Λοτζέσκι, έδωσε και άλλο χώρο στον Σπανούλη και με τους τρεις αυτούς να βοηθούν επιθετικά και τους Γιανγκ και Παπανικολάου, Μπιρτς να βελτιώνουν αισθητά την άμυνα των Πειραιωτών, ο Θρύλος έφερε τα πάνω-κάτω για το 42-40 στο πρώτο ημίχρονο με σπουδαίο καλάθι από τον αρχηγό.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε. Μάλιστα, με τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πέρασε μπροστά με 50-51, αλλά στη συνέχεια με επιμέρους σκορ 11-2, οι γηπεδούχοι άλλαξαν την κατάσταση και την έφεραν στα μέτρα τους για το 61-53. Σε εκείνο το σημείο, η έλλειψη συγκέντρωσης, τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, αλλά και τα ατομικά λάθη σε πάρα πολύ κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης, έκριναν τα πάντα. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο βρήκε ακριβώς αυτό που ήθελε, εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, πολλά ελεύθερα σουτ, πολλές δεύτερες ευκαιρίες και έτσι όλα κρίθηκαν με το τελικό -18 να αδικεί τους πρωταθλητές Ελλάδος, οι οποίοι πάλεψα για περισσότερα από 30 λεπτά στη Μαδρίτη.

ΟΙ ΠΟΝΤΟΙ

Δεκάλεπτα: 24-17, 42-40, 62-53, 83-65.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ράντολφ 7, Ντρέιπερ 2, Φερνάντεθ 7 (1), Ντόντσιτς 11 (2), Ρέγιες 6, Αγιόν 9, Κάρολ 10 (2), Χάντερ 4, Γιουλ 22 (4), Τόμπκινς 2, Τέιλορ 3 (1).

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν, Μπιρτς 6 (10ριμπ), Γιανγκ 1, Παπαπέτρου, Σπανούλης 12 (2τριπ, 4ριμπ, 5ασ), Αγραβάνης 6 (1), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), Χάκετ 6, Λοτζέσκι 14 (3).

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Ήρθαμε εδώ να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι, να ελέγξουμε τον ρυθμό της αναμέτρησης και το κάναμε αυτό στο πρώτο ημίχρονο. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλά και στις δύο μεριές του παρκέ, με μικρά προβλήματα, αλλά παίξαμε καλά γενικά και μόνο ο Γιουλ μας πόνεσε, κυρίως στην πρώτη περίοδο. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίξαμε το ίδιο καλά. Η Ρεάλ αντέδρασε, μας χτύπησε με τα επιθετικά ριμπάουντ, στο πρώτο ημίχρονο είχαν μόλις ένα, αλλά στο δεύτερο εννιά και από τα επιθετικά ριμπάουντ και τους εύκολους πόντους που πέτυχαν άρχισαν να ανεβαίνουν ψυχολογικά. Επίσης, η επίθεση μας δεν ήταν καλή. Χάσαμε πολλά λέι απ, χάσαμε 2-3 ευκαιρίες όταν χάσαμε αιφνιδιασμούς ή κάναμε λάθη σε κρίσιμα σημεία στον αιφνιδιασμό που μας έκαναν να χάσουμε την ευκαιρία να επιστρέψουμε στο ματς. Η τελική διαφορά μας αδικεί, αλλά αυτό είναι το μπάσκετ και από τους οκτώ πόντους μπορεί εύκολα να πάει, όπως πήγε στους 18. Συγχαρητήρια στη Ρεάλ Μαδρίτης, άξιζε τη νίκη και δίκαια την πήρε. Φυσικά και η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πολλούς και καλούς παίκτες και επιθετικά ειδικά. Η Ρεάλ είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά θεωρώ πως το μεγάλο μας πρόβλημα ήταν η κακή μας εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο.

Έπειτα από ερώτηση που έγινε για το εάν κρίθηκε το ματς στην τρίτη περίοδο έπειτα από ένα τρίποντο του Μάντζαρη και μια φάση που έγινε στον αιφνιδιασμό, ο Έλληνας κόουτς είπε πως "ήταν μια στιγμή στην τρίτη περίοδο που βρεθήκαμε μπροστά και είχαμε το μομέντουμ, κλέψαμε τη μπάλα, πήγαμε στον αιφνιδιασμό, δεν ξέρω πως ο Μάντζαρης έπεσε κάτω, ίσως εσείς είδατε καλύτερα από εμένα, αλλά αυτό το non-callάλλαξε το μομέντουμ του ματς, αλλά επίσης και εμείς χάσαμε πολλά λέι απ, εύκολα καλάθια. Και στην τελευταία περίοδο το ίδιο, από το -10, πήγαμε στο -7, αλλά εκεί χάσαμε πολλές ευκαιρίες να μειώσουμε ακόμη περισσότερο, δεν μειώσαμε και επιτρέψαμε στη Ρεάλ Μαδρίτης να ανεβάσει τη διαφορά».

ΜΙΛΑΝ ΤΟΜΙΤΣ: « Πιστεύω ότι το ματς κρίθηκε στο δεύτερο ημίχρονο Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τον απόλυτο έλεγχο και αμυντικά και επιθετικά. Στο πρώτο ημίχρονο μας πήραν μόνο ένα επιθετικό ριμπάουντ και τελείωσαν το ματς με εννιά επιθετικά, δηλαδή οκτώ παραπάνω. Όταν περάσαμε μπροστά με τρίποντο του Μάντζαρη, μετά είχαμε τις φάσεις να ανεβάσουμε τη διαφορά, αλλά δεν έγινε. Είχαμε ευκαιρίες ακόμη και στο -8, αλλά όταν παίζεις στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ και δεν σκοράρεις και δεν εκμεταλλευτείς αυτές τις φάσεις, είναι δύσκολο να κερδίσεις. Θεωρώ πως μας αδικεί η τελική διαφορά. Δεν είχαμε καλές επιθετικές λύσεις στο δεύτερο ημίχρονο. Εγώ δεν θέλω να πω τίποτα για τη διαιτησία, εμείς κοιτάμε την ομάδα μας και τους παίκτες μας. Για τους διαιτητές υπάρχουν άλλοι που τους κρίνουν. Σίγουρα από ένα παιχνίδι κερδίζεις και χάνεις πράγματα. Ελέγξαμε το παιχνίδι για μεγάλο διάστημα και αμυντικά και επιθετικά. Επί 35 λεπτά είχαμε τον έλεγχο. Πρέπει να δούμε ξανά αυτά τα 5-8 λεπτά που ξέφυγε η διαφορά. Πρέπει να έχουμε διάρκεια επί 40 λεπτά. Και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: «Κάναμε ένα πάρα πολύ μυαλωμένο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο δεν το συνεχίσαμε. Μετά κάναμε πράγματα που δεν έπρεπε. Χάσαμε πολλά ριμπάουντ αμυντικά στο δεύτερο ημίχρονο, δεχτήκαμε πολλούς πόντους στο τρανζίσιον σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο. Δεν είναι σωστό, ένα παιχνίδι που είναι στους δέκα πόντους, δεν πρέπει να τελειώνει στους 18, αλλά κάτω από τους δέκα. Η άμυνα μας ήταν καλή, η άμυνα μας πονούσε στο αμυντικό ριμπάουντ, όχι στο ένας εναντίον ενός. Σίγουρα όταν βάζεις 65 πόντους εδώ μέσα, είναι δύσκολο να κερδίσεις. Είναι μια ομάδα που βάζει τον κόσμο στο ματς, ζεσταίνεται στην επίθεση και ανοίγει τη διαφορά. Πρέπει να κρατήσουμε τα καλά, να δούμε τα άσχημα, είναι σίγουρα πολύ νωρίς στη σεζόν, έχουμε δουλειά μπροστά μας, αλλά δεν χωρούν δικαιολογίες, το πρωτάθλημα έχει αρχίσει και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Δεν είμαι καλός στους αριθμούς, έχουμε ανθρώπους στην ομάδα που ασχολούνται με τους αριθμούς και τα ποσοστά, η ομάδα έχει πολλά σκαλιά να ανέβει ακόμη για να φτάσει εκεί που μπορεί και θέλει. Πρέπει να παλεύουμε σε κάθε προπόνηση με την ψυχή μας για να βελτιωθούμε. Πρέπει ο καθένας να είναι έτοιμος για να γίνουμε καλύτεροι. Έχουμε δείξει δείγματα στην προπόνηση ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα, αλλά αυτό που μένει είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε στα ματς αυτά που κάνουμε στην προπόνηση. Κοιτάξτε, τώρα τελείωσε το ματς με τη Ρεάλ, θα υπάρξει ένα κομμάτι ξεκούρασης ως αύριο, τώρα κοιτάζουμε τον Παναθηναϊκό. Δεν μας απασχολεί αυτή τη στιγμή η Εφές. Πρέπει να επικεντρωθούμε όλοι στη μάχη με τον Παναθηναϊκό ».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :