Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΣ : ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ!


Η συνέντευξη του Χρυσού Ολυμπιονίκη του Ολυμπιακού Μιχάλη Μουρούτσου στο osfp.gr για τα όνειρα και τους στόχους των ιθυνόντων του τμήματος Ταε Κβο Ντο.

Στη φιλοσοφία που διέπει το άθλημα του Ταε Κβο Ντο, στους στόχους του αγωνιστικού τμήματος και της Ακαδημίας, αλλά και για το όνειρο που οριοθετείται σε βάθος χρόνου, αναφέρθηκε ο επικεφαλής του τμήματος Μιχάλης Μουρούτσος στη συνέντευξή του στο osfp.gr.

Aναλυτικά η συνέντευξη του Χρυσού Ολυμπιονίκη του Ολυμπιακού στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου μας:

Ποιοι είναι οι στόχοι για το τμήμα Ταε Κβο Ντο συνολικά και για το αγωνιστικό συγκεκριμένα;

«Αρχικά θέλουμε να μεγαλώσει αυτή η οικογένεια και να κάνουμε το κάθε μέλος που μπαίνει μέσα στις Ακαδημίες να αγαπήσει το Ταεκ Κβο Ντο και τον αθλητισμό και γενικότερα να βάλει την παιδεία του αθλητισμού στη ζωή του. Από κει και πέρα όσον αφορά το αγωνιστικό οφείλουμε σαν δάσκαλοι να ξεχωρίσουμε τα παιδιά που έχουν ταλέντο και έφεση στο αγωνιστικό και αφού τους προπονήσουμε και τους δείξουμε τα μυστικά του αθλήματος να μπορέσουν κάποια στιγμή να φτάσουν σε επίπεδο ώστε να πρωταγωνιστούν στα πανελλήνια και διεθνή πρωταθλήματα. Και ένα από τα μακρινά όνειρα που έχουμε είναι κάποια στιγμή μέσα από τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού να γεννηθεί ένας Ολυμπιονίκης που θα χαρίσει ένα ολυμπιακό μετάλλιο στη χώρα μας».

Πόσο βοηθάει η δημιουργία αυτών των εγκαταστάσεων στην υλοποίηση των στόχων;

«Βοηθάει πάρα πολύ γιατί ο χώρος που έχουμε στις Ακαδημίες είναι ένας από τους πιο σύγχρονους χώρους Πολεμικών Τεχνών και αυτό δίνει τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε ένα παιδί να προπονηθεί και να μην του λείπει τίποτα. Γενικότερα δίνει ένα κλίμα το οποίο σε κάνει να θες να προπόνησε και να μην υπάρχει στιγμή που να θες να βγεις από το γυμναστήριο. Για την δημιουργία αυτών των εγκαταστάσεων ευχαριστούμε θερμά τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη για την πολύτιμη προσφορά του στον Ολυμπιακό. Καθώς επίσης και την διοίκηση του Ολυμπιακού που είναι πάντα στο πλευρό μας και μας παρέχει τη δυνατότητα να δουλεύουμε με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες»

Από ποια ηλικία μπορεί ένας γονιός να φέρει το παιδί του για να μάθει Ταε Κβο Ντο;

«Από τεσσάρων χρονών».

Γιατί να επιλέξει το συγκεκριμένο άθλημα από κάποιο άλλο;

«Γιατί θεωρώ ότι είναι ένα άθλημα διαμορφώνει το χαρακτήρα ενός παιδιού και του μαθαίνει αξίες που θα τον βοηθήσουν γενικότερα στη ζωή του. Όπως ο σεβασμός η πειθαρχία η ευγενής άμιλλα ο αυτοέλεγχος η υπομονή»

Πόσο διάστημα και τι συχνότητα προπονήσεων απαιτείται για να φτάσει ένας αρχάριος σε καλό αγωνιστικό επίπεδο;

«Αυτό έχει να κάνει με την εξέλιξη του κάθε παιδιού η οποία είναι διαφορετική και δεν μπαίνουμε στη διαδικασία ποτέ να συγκρίνουμε τους αθλητές μεταξύ τους. Όπως στο σχολείο έτσι και στον αθλητισμό υπάρχουν αυτοί που εξελίσσονται με τον δικό τους ρυθμό. Εμάς στόχος μας είναι κάθε παιδί που μπαίνει μέσα στο σύλλογο να το εξελίσσουμε προς το καλύτερο και να μην μένει στάσιμο».

Χρειάζεται να έχει ταλέντο ή δεξιότητες κάποιος για να ξεκινήσει;

«Το ταλέντο είναι κάτι το οποίο είναι σχετικό γιατί δεν έχει να κάνει με το σωματότυπο. Πολλές φορές έχει να κάνει με την ψυχή και με την όρεξη που έχει κάποιος να δουλέψει. Προσωπικά πιστεύω το ταλέντο για έναν αθλητή είναι να έχει την ικανότητα να ξέρει να καλλιεργήσει το ταλέντο που έχει».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :