Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΠΕΡΠΑΤΙΣΤΟΣ ΡΕ, ΠΙΟ ΑΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ... ΡΙΠΛΕΪ!


Τρομερός ο Νίκος Αλέφαντος, σχολιάζει στο "sportdog" το χθεσινό ντέρμπι (;) και την άνετη επικράτηση του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού με 3-0.

ANAΛΥΤΙΚΑ :


Εδώ θα μιλήσουμε για μπάλα, όχι για διαιτησία και άλλες αηδίες που μας είχαν πρήξει. Εμένα για παράδειγμα μου άρεσε ο Σιδηρόπουλος ως διαιτητής και ας έδωσε αυτό το πέναλτι στον Παναθηναϊκό. Κράτησε το ματς με την πυγμή του, ένα ματς που στο ημίχρονο μπήκαν πολύ δυνατά οι ομάδες, σαν σκυλιά, και ήταν σκληρός αγώνας.

Υπήρχε ένας καταπληκτικός Ολυμπιακός στο α' ημίχρονο και ένας Στραματσόνι με εγκληματικά λάθη. Πάντα λέω ότι δεν τον πιστεύω αυτόν τον προπονητή, έχει τραγική διαχείριση, δεν είναι τυχαίο που σπάει τα μούτρα του σε όλα τα ντέρμπι.

Είχε στο κέντρο του γηπέδου τον Λεντέσμα που όταν οι δημοσιογράφοι τον αποθέωναν εγώ σας έλεγα ότι είναι περιπατητής. Περπατιστός ρε, πιο αργός και από το ριπλέι, δεν κόβει, δεν μπορεί να κυνηγήσει παίκτη, δεν έχει ταχύτητα να κλείσει χώρους.

Και δεν έβαλε δίπλα στο Λεντέσμα παίκτη να τον καλύπτει, αυτό και αν είναι έγκλημα, έστελνε τον Ζέκα να φεύγει μπροστά, ήθελε να κτυπήσει ο Παναθηναϊκός το ματς στο πρώτο ημίχρονο, να πάει να το πάρει. Πώς να το πάρεις κύριε, δεν βλέπεις ότι έτσι όπως κατεβαίνεις πας για πανωλεθρία; Πού ξαμολάς τον Ζέκα να πηγαίνει;

Άλλο έγκλημα ο Γουακάσο αριστερό μπακ ενώ ο Χουλκ στο β' ημίχρονο ήταν πολύ καλύτερος. Με αυτήν την επινόηση του Γουακάσο είχε προβλήματα στο α' ημίχρονο. Γυμνός στο κέντρο ο Παναθηναϊκός με τον αργό Λεντέσμα να μην παίρνει βοήθειες. Και ο Βιγιαφάνες δεν είναι γρήγορος. Ο δε Λέτο στα τελειώματά του. Ο άλλος ο μαύρος μπροστά δεν ακούμπησε την μπάλα εκτός από μία φάση!

Ο Ολυμπιακός λοιπόν τους χτύπησε στο κέντρο. Ο Φορτούνης γρήγορος, με φοβερά πόδια, όχι μόνο για τα στημένα αλλά και για τις πάσες. Ο Μάρτινς γρήγορος και τρεχαλατζής, δεν υστερούσε σε τεχνική από τον Λεντέσμα αλλά πολύ περισσότερα τρεξίματα και γρήγορος. Ο Μιλιβόγεβιτς έφτιαχνε τρίο με Μάρτινς και Φορτούνη που συμπλήρωνε ο ένας τον άλλο άψογα. Τους πλάκωσε ο Ολυμπιακός στο κέντρο.

Δεν είχε βάλει παίκτη ο Παναθηναϊκός πάνω στον Φορτούνη κανένα! Εκεί έπρεπε να βάλεις τον Ζέκα , και να τον πλασιώσεις με άλλους παίκτες σε άλλους ρόλους. Όχι να στέλνεις τον Ζέκα μπροστά.

Ο Φορτούνης δεν έφτιαχνε μόνο ωραία τριάδα με Μιλιβόγεβιτς και Μάρτινς, έφτιαχνε και ωραία τετράδα ταχύτατη με τους Σεμπά (σε μεγάλη φόρμα), Ιντέγε (ανεβασμένο) και Ελιονούσι.

Ταχύτατη τετράδα, ο Ολυμπιακός έπαιζε ουσιαστικά 4-5-1 γιατί τα εξτρέμ του πρεσάρουν και κατεβαίνουν πίσω στην άμυνα, αλλά ξεχύνεται η τετράδα πολύ γρήγορα στην αντεπίθεση. Μου άρεσε πάρα πολύ ο Ολυμπιακός στο α' ημίχρονο. Στο β' ημίχρονο έπεσε ο Φορτούνης και πέσανε όλοι. Έκανε διαχείριση του 3-0 ο Ολυμπιακός.

Σωστά μου επισημαίνει ο Σινάνογλου γιατί ήμουν στο γήπεδο και δεν το είδα από την τηλεόραση, ότι στο γκολ του Μποτία εκείνος που τον φυλάει είναι ο Λέτο με τη κάσκα! Αυτό τα λέει όλα. Σκορποχώρι. Δεν τον ξέρετε τον Μποτία πόσο επικίνδυνος είναι στις στημένες φάσεις;

Τα σέντερ μπακ του Ολυμπιακού ήταν κέρβεροι σε αυτό το ματς. Και στις στημένες φάσεις. Και ο Μποτία και ο Ντα Κόστα. Ο Μποτία μέσα σε ένα λεπτό έσωσε γκολ από τον Λέτο που τον πρόλαβε αν και είχε μείνει πίσω, και μετά έβαλε το γκολ για τον Ολυμπιακό.

Και τα πλάγια μπακ πήγαν καλά. Ο Ρέτσος θα αφήσει εποχή. Αν παίζει έτσι στα 18, σε μία θέση που για πρώτη φορά παίζει αριστερό μπακ με ανάποδο πόδι, θα αφήσει εποχή ως σέντερ μπακ ή αμυντικό χαφ.

Επιμένω για αμυντικό χαφ τον Ρέτσο, θα τον δείτε αργότερα αν πουληθεί ο Μιλιβόγεβιτς ο οποίος κάνει μεγάλο πρωτάθλημα. Έχει όλα τα στοιχεία για να αφήσει εποχή ο Ρέτσος. Διότι είναι τσαμπουκάς, είναι γρήγορος, έχει σωματικά προσόντα, και ξέρει καλή μπάλα.

Ανεκδιήγητο στήσιμο από τον Παναθηναϊκό. Έχει παίξει με τρία στόπερ σε κάτι ματσάκια στη Λεωφόρο και δεν έπαιξε με τρία στόπερ στο Καραϊσκάκη. Και όχι μόνο αυτό αλλά έβγαινε για να χτυπήσει τον Ολυμπιακό, δίνοντας χώρο στους γρήγορους του Ολυμπιακού να κάνουν πάρτι στις αντεπιθέσεις. Αφήνοντας μόνο τον Λεντέσμα πίσω με τον Γουακάσο ή τον Κουλιμπαλί. Δεν μπορείς να παίξεις έτσι τον Ολυμπιακό στο φλεγόμενο Καραϊσκάκη με τίποτα. Φοβερός ήταν ο κόσμος του Ολυμπιακού.

Ποιος Λεντέσμα ρε, έχετε τρελαθεί οι δημοσιογράφοι; Ο Μάρτινς είναι τρεις φορές πιο γρήγορος και ξέρει καλύτερη μπάλα. Δεν μπορεί να κόψει ο Λεντέσμα τον Φορτούνη ποτέ!

Την ταχύτατη τετράδα Φορτούνη, Σεμπά, Ιντέγε, Ελιονούσι, δεν προλάβαιναν οι του Παναθηναϊκού ούτε να τους πούνε... καλησπέρα!

Στα 8 ντέρμπι ο Στραματσόνι στην Ελλάδα έχει πάρει μόνο ένα. Ανύπαρκτος ο άνθρωπος, όχι μέτριος, κάτω του μετρίου.

Ο Μαρινάκης θα ξεπεράσει τον Κόκκαλη, θα γίνει πρώτος πρόεδρος όλων των εποχών. Ήδη πιάνει το ρεκόρ του Κόκκαλη με τα 7 σερί πρωταθλήματα φέτος και είναι νέος, πάει και για άλλα.

Ξέρετε τι είναι 7 σερί πρωταθλήματα; Εδώ έχουν κάνει ήρωα τον Σαββίδη που δεν έχει πάρει ούτε ένα. Σωστά μου λέει ο Θέμης, τι θα γινόταν αν είχε πάρει 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα ο Σαββίδης με τον ΠΑΟΚ; Θα σας πω εγώ: Θα είχε φτιάξει δικό του κόμμα στη Βόρειο Ελλάδα!

Ο Μπέντο πήρε πολλούς πόντους. Δικαιώθηκε και με την επιλογή του Ρέτσου αντί του Ομάρ. Όχι όπως στο ματς με τον ΠΑΟΚ που είχε βάλει τον Βιάνα εκεί και τρέμαμε...

Ωραίο 6άρι θα γίνει στο μέλλον αυτός ο 18χρονος ο Ρέτσος, να με θυμάστε. Μεγάλες προοπτικές σε αυτή τη θέση έχει, όχι μόνο ως σέντερ μπακ. Έτσι θέλω εγώ το 6άρι.

Ο καλύτερος προπονητής αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη είναι ο Κόντε της Τσέλσι, ο προπονητής που υποστήριζα στο EURO με την Ιταλία. Έχει πάρει τον Ιβάνοβιτς, τον Φάμπρεγκας, τον Τέρι, τον Όσκαρ, και τους λέει καθίστε στην εξέδρα και παίρνει τον Αθπιλικουέτα από πλάγιο μπακ και τον βάζει στόπερ με τον Κέιχιλ και τον Νταβίντ Λουίζ, και βάζει τους γρήγορους μπροστά, έχει κάνει μια ομάδα ταχύτατη, πέταξε έξω τους αργούς. Κορυφή πάτησε η Τσέλσι στην Αγγλία, έριξε 5-0 στην καλή φέτος Έβερτον. Ταχύτητα κύριοι, ταχύτητα, θα το λέω πάντα.
Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :