Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

ΦΟΒΕΡΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΤΖΑΚΣΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ... ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!


Ο Άαρον Τζάκσον μίλησε στο gazzetta.gr για τα συνεχόμενα χαμένα Final Four, το περσινό... θρίλερ στο Βερολίνο και τη διαφορά της περσινής με την εφετινή ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Αναλυτικά...

Αν υπάρχει μια ομάδα στην EuroLeague που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλη ότι δεν τελειώνει τίποτα... πριν τελειώσει (πριν, δηλαδή γίνει η απονομή) είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η «ομάδα του στρατού» έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν, είναι εν ενεργεία πρωταθλήτρια Ευρώπης κι έχει ρεκόρ 4-0 στη διοργάνωση όμως οι παίκτες και ο προπονητής της ουδόλως έχουν ενθουσιαστεί. Τουναντίον, ο Δημήτρης Ιτούδης θυμίζει έπειτα από κάθε παιχνίδι πως τα πιο δύσκολα έρχονται και ότι τίποτα δεν τελειώνει, πριν τελειώσει!

Οι Μοσχοβίτες, λοιπόν, δοκιμάζονται στο ΣΕΦ (3/11) κόντρα στους Πειραιώτες και ο Άαρον Τζάκσον μίλησε για τα χαμένα Final Four και τις αναμνήσεις του από τα ματς με τους «ερυθρόλευκους», ανέλυσε το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ΤΣΣΚΑ, μίλησε για τη συνύπαρξή του με τους Τεόντοσιτς - Ντε Κολό και τα παθήματα που έγιναν μαθήματα.

Κατ' αρχάς, έχεις ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό στο πρόσωπο; Πριν από το Final Four στο Βερολίνο είχες αναφέρει ότι αισθάνεσαι ενοχλήσεις ακόμα κι όταν βουρτσίζεις τα δόντια σου!
«Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος, η αποθεραπεία ολοκληρώθηκε ωστόσο νιώθω ακόμα ότι το πρόσωπό μου... δονείται όταν κουρεύομαι ή όταν λούζομαι! Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι είναι μια άβολη κατάσταση (γέλια)! Πλέον, όμως, δεν υπάρχει κίνδυνος. Με ενοχλεί ακόμα στο βούρτσισμα όμως είναι μια διαδικασία που έχω συνηθίσει».

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης κι έχει ρεκόρ 4-0 στη regular season. Πόση πίεση επιτρέπεις στον εαυτό σου να αντέξει, γνωρίζοντας ότι εσείς είστε πλέον το θήραμα και όχι ο κυνηγός, όπως είχε αναφέρει ο Κάιλ Χάινς!
«Η αλήθεια είναι ότι εμείς οι ίδιοι πιέζουμε τους εαυτούς μας ώστε να γίνουμε καλύτεροι παιχνίδι με παιχνίδι! Η χρονιά είναι μαραθώνιος, όμως θέλουμε να κερδίζουμε, χωρίς να μας ενδιαφέρει ποιον έχουμε απέναντί μας. Το ρόστερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι πράγματι σπουδαίο, ο οργανισμός είναι γνωστό ότι θέλει να κερδίζει με κάθε και οι προσπάθειές μας να ερμηνεύσουμε αυτή την πορεία έρχονται μόνο εκ των υστέρων. Υπομονή λοιπόν».

Το πιο σημαντικό στην περίπτωση της ΤΣΣΚΑ φέτος είναι ότι ξέρετε πλέον τι πρέπει να κάνετε σε καταστάσεις do-or-die ή ότι η κατάκτηση της EuroLeague έβγαλε από τις πλάτες σας ένα τεράστιο βάρος!
«Σίγουρα ότι γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε στα κρίσιμα. Η περσινή χρονιά ήταν ένα όνειρο και σίγουρα είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε ξανά! Ζήσαμε μια απίθανη κατάσταση και δεν θέλω να νιώσει κανείς ό,τι βιώσαμε εμείς στο Βερολίνο! Δεν θέλω να ζήσει ουδείς άλλος την εμπειρία μας. Θα προσπαθήσουμε, λοιπόν, ώστε το τρόπαιο να μείνει εδώ μαζί μας. Ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε στα do-or-die!».

Ήλθες στην ΤΣΣΚΑ το 2012 κι έχεις συμμετάσχει σε τέσσερα Final Four. Ποιο είναι, λοιπόν, το πιο μεγάλο μάθημα που έμαθες από τα... πατήματα στο Λονδίνο, το Μιλάνο και τη Μαδρίτη;
«Έζησα πολλές άσχημες εμπειρίες στα προηγούμενα Final Four. Πλέον μπορώ να σου πω με καθαρό μυαλό ότι το πρόβλημα δεν ήταν κάποια φοβία ή, ενδεχομένως, κάποιο... ψυχολογικό ζήτημα! Οι άνθρωποι είναι λογικό να αναρωτιούνται "πως και γιατί;" για μια ομάδα που είναι κάθε χρόνο το φαβορί για τον τίτλο. Νομίζω, λοιπόν, ότι η μεγαλύτερη εμπειρία που απέκτησα είναι ότι πρέπει να παίζουμε στον ημιτελικό με τη βελόνα στο κόκκινο!».

Φαίνεται ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι μια ομάδα χωρίς αδυναμίες που δουλεύει στην εντέλεια! Δεν σου ζητώ να γίνεις scout του Ολυμπιακού, όμως ποια είναι, τελικά, τα μειονεκτήματα της ΤΣΣΚΑ;
«Σίγουρα έχουμε μπροστά μας πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε, όπως για παράδειγμα η κυκλοφορία της μπάλας, τα ριμπάουντ, η αμυντική μας λειτουργία... Θα έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε μέσα στη χρονιά ώστε να βελτιωθούμε και να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας».

Ήταν δύσκολο για σένα να βελτιωθείς ως παίκτης σε ένα πανίσχυρο σύνολο, έχοντας μπροστά σου σπουδαίους παίκτες όπως ο Τεόντοσιτς και ο Ντε Κολό;
«Δεν είναι εύκολο, επειδή πρέπει να αποδεικνύεις πράγματα για τον εαυτό σου κάθε μέρα! Αρχικά στις προπονήσεις κι εν συνεχεία στα παιχνίδια, όταν πάρεις χρόνο από τον προπονητή σου. Πρέπει να παλεύεις για κάθε κατοχή, σε κάθε κατάσταση και να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό στα κρίσιμα. Παράλληλα, όμως, μαθαίνεις από αυτούς και γίνεσαι καλύτερος. Η ΤΣΣΚΑ έχει βαθύ ρόστερ και πολύ ταλέντο. Μόνο οι κορυφαίοι παίκτες έρχονται εδώ, επομένως πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να παίξεις σε αυτή την ομάδα!».

Πλέον έχετε μπροστά σας τον Ολυμπιακό. Θα ήθελα τη γνώμη σου για την ελληνική ομάδα.
«Ο Ολυμπιακός παραμένει μια πολύ σκληρή ομάδα. Ο κόουτς κάνει εξαιρετική δουλειά και η ομάδα σκοράρει φέτος περισσότερο στο transition. Παρ' όλα αυτά, παίζει ακόμα δυνατή άμυνα ενώ ο Σπανούλης είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Έχουν παίκτες που αγαπούν να παίζουν μαζί ενώ είναι πολύ σημαντικό ότι ο πυρήνας είναι ο ίδιος για πολλά χρόνια».

Πέρσι η ΤΣΣΚΑ νίκησε δυο φορές τον Ολυμπιακό και στο τέλος κατέκτησε τον τίτλο. Τελικά, τι έλειψε από την ομάδα σου τα προηγούμενα χρόνια και δεν κατάφερε να τελειώσει τη δουλειά κόντρα στους «ερυθρόλευκους»;
«Ξέρεις, το μεγάλο πρόβλημα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι ότι μόνο δυο παιχνίδια, ο ημιτελικός και ο τελικός της Euroleague, κρίνουν αν η χρονιά είναι πετυχημένη ή αποτυχημένη. Νομίζω ότι το πρόβλημά μας ήταν η συγκέντρωση. Το μυαλό μας κολλούσε σε συγκεκριμένες καταστάσεις όμως αλλάξαμε το... τσιπάκι και επιτέλους καταλάβαμε τι πρέπει να κάνουμε σε αυτά τα παιχνίδια».

Έχεις παίξει πολλά παιχνίδια απέναντι στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Ποιο είναι εκείνο που θα σου μείνει αξέχαστο;
«Δεν ξεχνάς τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό! Πάντα κάτι συμβαίνει στο τέλος! Ένα buzzer beater ή μια ανατροπή... Κάθε φορά που παίζουμε εναντίον τους, κάτι γίνεται στα τελευταία λεπτά. Ο Ολυμπιακός φροντίζει να σε κάνει να μην τον ξεχάσεις!».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :