Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΝΤΕΪ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕ... ΦΟΒΕΡΗ ΑΤΑΚΑ ΓΙΑ ΧΑΚΕΤ!


Ο σέντερ της Γαλατάσαραϊ, Όστιν Ντέι, μίλησε στο gazzetta.gr για το 0-5 της «τσιμ μπομ» στην EuroLeague, το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό κι εξήγησε τι έγινε πέρσι σχετικά με το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά...

Η Γαλατάσαραϊ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο Abdi Ipekci (11/10, 19:00) με στόχο να πετύχει ό,τι δεν κατάφερε έπειτα από πέντε απόπειρες στα πρώτα ματς της εφετινής EuroLeague! Η περσινή κάτοχος του EuroCup παραμένει η μοναδική ομάδα που δεν έχει κερδίσει ακόμα στη διοργάνωση ενώ το 0/5 παραμένει… βαρύ στις πλάτες των παικτών του Εργκίν Αταμάν, όπως παραδέχτηκε ο Όστιν Ντέι.

Ο 28άχρονος άλλοτε ΝΒΑer με θητεία στους Πίστονς, τους Γκρίζλις, τους Ράπτορς, τους Σπερς και τους Χοκς ταλαιπωρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από έναν τραυματισμό στο πόδι και εξήγησε τους λόγους που η Γαλατάσαραϊ δεν έχει πανηγυρίσει ακόμα στη διοργάνωση. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο πραξικόπημα του καλοκαιριού που συνέβη δυο μέρες αφού υπέγραψε στην «τσιμ μπομ», την ατμόσφαιρα στο Abdi Ipkeci, τον κολλητό του, Ντάνιελ Χάκετ και τον Γκρεγκ Πόποβιτς, στον οποίο οφείλει ό,τι είναι σήμερα.

Κατ' αρχάς, το γεγονός ότι στη Γαλατάσαραϊ αγωνίζονται άλλοι έξι Αμερικανοί κάνει πιο εύκολη τη ζωή σου, έτσι;
«Σίγουρα! Νιώθω πολύ άνετα εδώ, με αυτούς τους τύπους! Με βοηθάνε πολύ και τώρα το μόνο που μένει για να πάνε καλά τα πράγματα είναι να κερδίσουμε επιτέλους για πρώτη φορά στην EuroLeague! Είμαστε πολύ πεινασμένοι, έχουμε μείνει πίσω στην κατάταξη και το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι η ευκαιρία μας».

Έκανες δεύτερες σκέψεις πριν υπογράψεις στη Γαλατάσαραϊ έπειτα από ό,τι έγινε στην Τουρκία το περασμένο καλοκαίρι;
«Σκέψου ότι το πραξικόπημα έγινε δυο μέρες αφού υπέγραψα το συμβόλαιό μου! Ήταν μια τρελή κατάσταση, προσπαθούσα να μάθω τι συμβαίνει ενώ όλοι οι ξένοι παίκτες ήταν ανήσυχοι και φοβισμένοι! Μίλησα με τους ανθρώπους της Γαλατά και μου εξήγησαν πως έχουν τα πράγματα. Σύντομα η κατάσταση ηρέμησε. Αγαπώ την Κωνσταντινούπολη, είναι μια υπέροχη πόλη! Εκτός από την κίνηση (γέλια). Από τις 16:00 ως τις 20:00 αποφεύγω την οδήγηση. Είναι σαν το Λος Άντζελες…».

Τι συμβαίνει, λοιπόν, και η Γαλατά ακόμα… ψάχνεται ενώ ξεκίνησε τη σεζόν με μεγάλες προσδοκίες;
«Είναι πολύ δύσκολο να το εξηγήσω. Μπορείς να πεις ότι το 0-5 είναι καταστροφή! Η ομάδα έχει μεγάλους στόχους, πέρσι κατέκτησε το EuroCup και φέτος ξεκίνησε τη χρονιά με στόχο την πρόκριση στα playoffs όμως αντιμετωπίζουμε πρόβλημα. Χάνουμε εύκολα τις διαφορές στα παιχνίδια μας! Δεν μπορούμε να κρατήσουμε το προβάδισμα, για κάποιο λόγο. Έγιναν, επίσης, πολλές αλλαγές στο ρόστερ το περασμένο καλοκαίρι ενώ έχουμε απέναντί μας έμπειρες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ που έκαναν, μεν, διορθωτικές κινήσεις ωστόσο ο κορμός τους είναι ο ίδιος».

Επομένως, ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Γαλατάσαραϊ;
«Υπάρχει θέμα στη θέση του playmaker! Για παράδειγμα, ο Σινάν Γκιουλέρ είναι περισσότερο "2" παρά "1", όμως είναι υποχρεωμένος να κουβαλάει την ομάδα και πολλές φορές να οργανώνει το παιχνίδι της Γαλατάσαραϊ. Είμαστε προβληματισμένοι όμως ξέρουμε ότι έχουμε μπροστά μας μια κατάσταση που πρέπει να ξεπεράσουμε. Δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά παρά μόνο να παλέψουμε».

Τουλάχιστον έχεις να λες για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί σας στο Abdi Ipekci!
«Οι οπαδοί της Γαλατά παθιάζονται με την ομάδα τους. Η Γαλατάσαραϊ έχει ποδοσφαιρική ομάδα και είμαστε πραγματικά τυχεροί που είναι μαζί μας σε κάθε παιχνίδι. Το γήπεδο είναι σαν κόλαση! Θέλουμε, λοιπόν, να κερδίσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα ώστε να έλθει κι άλλος κόσμος μαζί μας. Είμαστε πολύ πεινασμένοι για να πετύχουμε! Ο Ολυμπιακός είναι σπουδαία ομάδα, με τεράστιο ταλέντο όμως παίζουμε στην έδρα μας και δεν θέλουμε να χάσουμε ακόμα μια ευκαιρία».

Έχεις παρακολουθήσει τον Ολυμπιακό στην εφετινή EuroLeague;
«Ναι, βλέπω τα παιχνίδια τους λόγω του Χάκετ! Ο Ντάνιελ είναι πολύ καλός μου φίλος, τον ξέρω από παιδί αφού μεγαλώσαμε μαζί στο Πέζαρο. Μάλιστα συναντηθήκαμε κατά τη διάρκεια των τελικών στην Ελλάδα, πριν πάω για διακοπές. Στα φιλικά που δώσαμε στην preseason, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ επιθετικός και αποτελεσματικός. Μια ομάδα υψηλής ποιότητας, με έναν από τους καλύτερους point guard στην Ευρώπη, τον Σπανούλη».

Πως ήταν η συνεργασία σου με τον Γκρεγκ Πόποβιτς στους Σπερς;
«Οι Σπερς με βοήθησαν να γίνω ο παίκτης που είμαι σήμερα, σε καταστάσεις catch and drive, catch and shot κι όχι να κάνω… κατάχρηση της μπάλας! Ήταν η καλύτερη εμπειρία της ζωής μου! Ο Γκρεγκ Πόποβιτς είναι ο καλύτερος προπονητής που είχα ποτέ! Είναι ικανότατος στο να προσαρμόζεται εύκολα και να διαφοροποιεί τα πλάνα του κατά τη διάρκεια των αγώνων. Κατά τη γνώμη μου, είναι ο καλύτερος κόουτς όλων των εποχών».

Την περσινή χρονιά το όνομά σου ακούστηκε για τον Παναθηναϊκό που έψαχνε ψηλό. Τι πραγματικά συνέβη σε αυτή την περίπτωση;
«Δεν μου παρουσιάστηκε ποτέ αυτή η πρόταση. Αν μου γινόταν, θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :