Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΒΟΥΖΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ... ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ! *ΒΙΝΤΕΟ*


Στο "Κανάλι 1" του Πειραιά μίλησε ο Βασίλης Βούζας, κάνοντας αναφορά στην ομάδα νέων του Ολυμπιακού και τους παίκτες της που έχουν εμπειρία συμμετοχής με την πρώτη ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της Κ-20 του Θρύλου: 

Για τη νίκη (5-0) επί του ΠΑΟ: 

«Τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι μια ομάδα που παίζει πολύ καλό και μοντέρνο ποδόσφαιρο, αποδίδοντας ουσία και θέαμα ταυτόχρονα». 

Για την παρουσία του Ρέτσου στο ντέρμπι:

 «Στην Ακαδημία, στόχος μας είναι να προετοιμάσουμε σε όλα τα επίπεδα όσο το δυνατόν καλύτερα τους ποδοσφαιριστές, ώστε η μετάβαση από την Κ20 στην πρώτη ομάδα να γίνει με ομαλό τρόπο, ώστε να μην αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα τόσο η πρώτη ομάδα, όσο και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Νομίζω ότι τόσο ο Ρέτσος, όσο και τα υπόλοιπα παιδιά, οι Βούρος, Μανθάτης, Ανδρούτσος, Τσιμίκας, Χουτεσιώτης, νομίζω ότι στέκονται χωρίς προβλήματα στην πρώτη ομάδα. Δείχνουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και να σταδιοδρομήσουν ως επαγγελματίες σε αυτή»

Για το γεγονός ότι στα 13 τελευταία ντέρμπι, οι Νέοι έχουν 12 νίκες και μια ισοπαλία: 

«Αυτό δείχνει ότι οι ποδοσφαιριστές είναι πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν πολύ καλούς αντιπάλους, γιατί ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός διαθέτουν αρκετά καλές ομάδες. Γι΄αυτό έχουμε μεταδώσει στα παιδιά τη νοοτροπία ότι σε αυτά τα παιχνίδια, πέρα από το θέαμα, πρέπει να γνωρίζουν πώς να παίζουν για τη φανέλα και να παίρνουν το αποτέλεσμα που αρμόζει στην ιστορία του Ολυμπιακού». 

Για την παρουσία αρκετού κόσμου στο Ρέντη: 

«Είναι κάτι που μας χαροποιεί, γιατί τα παιδιά πρέπει να έχουν παραστάσεις από γεμάτα γήπεδα. Ετσι θα γίνει και στην πρώτη ομάδα. Παράλληλα, πρέπει να ευχαριστούμε και τον κόσμο με το θέαμα και τα αποτελέσματα». 

Για τα «μυστικά» της μετάβασης ενός ποδοσφαιριστή από την Ακαδημία στην πρώτη ομάδα: 

«Πρώτον, πρέπει ο ποδοσφαιριστής να μπορεί να αντεπεξέλθει τακτικά. Η φυσικά κατάσταση πρέπει να βρίσκεται επίσης σε υψηλό επίπεδο, γιατί είναι σίγουρο ότι στην πρώτη ομάδα είναι πολλές οι απαιτήσεις. Το τεχνικό κομμάτι είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, διότι μιλάμε για ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Επίσης είναι πολύ σημαντικά τα θέματα νοοτροπίας, προσωπικότητας, αντίληψης του ποδοσφαίρου, αλλά και να αντιληφθούν σε ποια ομάδα βρίσκονται. Πρέπει να έχουν καταλάβει ήδη ότι οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες είναι μεγάλες, επομένως μεγαλώνουν και οι ευθύνες. Όλα αυτά είναι κομμάτια ενός παζλ, που συνθέτουν την εικόνα ενός σύγχρονου ποδοσφαιριστή της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού».

Για το πώς αντιμετωπίζουν τα παιδιά την εμπειρία της συμμετοχής στην πρώτη ομάδα: 

«Προσπαθούμε να τους κρατάμε προσγειωμένους. Ηδη από την Κ20 θέλουμε να έχουν μια σωστή συμπεριφορά και νοοτροπία. Νομίζω ότι σε αυτό το κομμάτι πηγαίνουμε αρκετά καλά. Οσα παιδιά έχουν πάει στην πρώτη ομάδα νομίζω ότι δείχνουν σωστό χαρακτήρα και καλή συμπεριφορά. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι τους το πόσο και προχωρήσουν και θα κερδίσουν περισσότερα πράγματα και μια θέση στην πρώτη ομάδα, για να κατακτήσουν τίτλους και διακρίσεις και να καταξιωθούν. Αυτό είναι δύσκολο από την αρχή, γιατί έχουν να ανταγωνιστούν παίκτες όχι μόνο από την πρώτη ομάδα, αλλά απ’ όλο τον κόσμο. Γιατί ο Ολυμπιακός μπορεί να αποκτήσει παίκτες απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα είναι επίσης πολύ καλοί». 

Για τις συμβουλές παικτών όπως ο Καμπιάσο στους πιτσιρικάδες και για το ότι ο Ελληνας ποδοσφαιριστής δεν έχει να ζηλέψει κάτι από τους ξένους σε επίπεδο ταλέντου:

 «Αυτό είναι σίγουρο, το έχουν αποδείξει οι Ελληνες παίκτες, οι οποίοι κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Παράλληλα, πήγαιναν πολύ καλά και σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Υπάρχει αρκετό ταλέντο, απλά λείπουν η σωστή δουλειά και η οργάνωση σε κάποιες σημαντικές ηλικίες, τις μικρότερες και κυρίως από τα 15 έως τα 17, όταν πρέπει να δέχονται τα κατάλληλα ερεθίσματα και να βελτιώνονται ανάλογα με τις απαιτήσεις του παιχνιδιού».

Για το γεγονός ότι οι προπονητές των Ακαδημιών του Ολυμπιακού βρίσκονται δίπλα στο ποδόσφαιρο του Πειραιά, μεταδίδοντας την τεχνογνωσία τους: 

«Είναι μια αξιόλογη προσπάθεια. Η Ακαδημία μας δουλεύει σε πολύ υψηλά πρότυπα, κοντά στα ευρωπαϊκά στάνταρ. Υπάρχουν εγκαταστάσεις και τεχνογνωσία, η οποία πρέπει να μεταδίδεται για να έχουμε καλύτερους ποδοσφαιριστές. Θέλουμε να εκπαιδεύσουμε καλύτερα τους παίκτες, τόσο εκείνους που ανήκουν στην Ακαδημία, όσο κι αυτούς που μπορεί να ενταχθούν σε εκείνη μελλοντικά. Γι’ αυτό προσπαθούμε με δράσεις, όπως τα σεμινάρια, να μεταδίδουμε τις γνώσεις μας και γενικώς τον τρόπο με τον οποία πρέπει να προπονείται και να εκπαιδεύεται ο νεαρός Ελληνας ποδοσφαιριστής».

Δείτε το βίντεο:

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :