Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

ΤΟΜΠΣΟΝ ΓΙΑ... ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ


Ο Ντιόν Τόμπσον εξήγησε στο SDNA πώς η Γαλατάσαραϊ θα επιδιώξει να φανεί... αφιλόξενη στον Ολυμπιακό (19:00) περιορίζοντας την δράση του Βασίλη Σπανούλη, ενώ δεν παρέλειψε να θυμηθεί τις ελληνικές του ρίζες.

Αναλυτικά...

Η Γαλατάσαραϊ και ο Ολυμπιακός στην 6η «στροφή» της Euroleague κοντράρονται στο Αμπντί Ιπεκτσί (19:00) και ο Ντιόν Τόμπσον μίλησε για το πώς ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στην «τσιμ μπομ» θα επιδιώξουν να ανοίξουν λογαριασμό στη φετινή Euroleague και να αποτρέψουν τους πρωταθλητές Ελλάδας από το να κάνουν το 4-2 στην κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο 28χρονος Αμερικανός φόργουορντ στάθηκε στην παρουσία του Βασίλη Σπανούλη και στη σημασία της αναμέτρησης, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει και την ώθηση που δίνουν οι φίλοι της «Γαλατά» στην αγαπημένη τους ομάδα. Τέλος και μεταξύ άλλων, ο Ντιόν Τόμπσον θυμήθηκε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, τα οποία έγιναν στην Ελλάδα, καθώς την σεζόν 2010-11 αγωνίστηκε στον Ικαρο κι έγινε ο πρώτος Αμερικανός παίκτης που φόρεσε την φανέλα της ομάδας της Καλλιθέας.

Ποιο πιστεύεις πως θα είναι το κλειδί για να πάρετε τη νίκη επί του Ολυμπιακού;

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι για εμάς. Η άμυνά μας θα είναι το κλειδί. Ο Ολυμπιακός είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Ο Ολυμπιακός διαθετεί αρκετούς καλούς γκαρντ, όπως είναι ο Βασίλης Σπανούλης και ο Ντάνιελ Χάκετ. Παίζουν πολύ αποτελεσματικά το pick and roll και πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στην άμυνα».

Πόσο σημαντικό είναι περιορίσετε τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη;

«Πρέπει να σταματήσουμε τα pick and roll του Ολυμπιακού και να πάρουμε την μπάλα από τα χέρια του Σπανούλη. Είναι σημαντικό για εμάς να τον περιορίσουμε. Αν δεν έχει την μπάλα στα χέρια, είναι προφανές πως δεν θα μπορεί να δημιουργήσει. Επίσης, ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλός και στο λόου ποστ με τον Πρίντεζη. Πρέπει να χαμηλώσουμε τα ποσοστά ευστοχίας τους μέσω της άμυνάς μας και να είμαστε συγκεντρωμένοι».

Τα δύο φιλικά παιχνίδια που δώσαμε με τον Ολυμπιακό μπορούν να λειτουργήσουν σαν μάθημα για εσάς;

«Στα φιλικά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό είχαμε κάποιες απουσίες, αλλά τώρα όλοι οι παίκτες είμαστε έτοιμοι. Είναι σημαντικό, γιατί είδαμε πώς παίζουν και αυτό θα μας βοηθήσει να τους αντιμετωπίσουμε, καθώς γνωρίζουμε πώς πρέπει να αμυνθούμε».

Η Γαλατάσαραϊ έχει ξεκινήσει με 0/5 στην Euroleague. Να υποθέσω πως στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα έχετε έξτρα κίνητρο για να πάρετε τη νίκη;

«Δεν ξεκινήσαμε όπως θα θέλαμε, καθώς έχουμε πέντε ήττες, αν και κάποιες ήταν έπειτα από κλειστά παιχνίδια. Απέναντι στον Ολυμπιακό έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας μας. Θα παίξουμε μπροστά στους φιλάθλους μας. Μέσα στην έδρα μας παίζουμε πάντα καλύτερα. Αυτό μας δίνει έξτρα κίνητρο για να κάνουμε ό,τι καλύτερο στο γήπεδο. Θα έχουμε μεγάλο κίνητρο απέναντι στον Ολυμπιακό».

Η Γαλατάσαραϊ το καλοκαίρι προέβη σε πολλές μεταγραφές. Πιστεύεις πως υπάρχει πρόβλημα στη... χημεία της ομάδας, καθώς είναι λογικό χρειάζεστε χρόνο για να μάθετε ο ένας το παιχνίδι του άλλου;

«Είμαστε μία ολοκαίνουρια ομάδα. Ο καθένας μας έχει διαφορετικό μπασκετικό υπόβαθρο. Τα φιλικά παιχνίδια μας βοήθησαν, αλλά η περίοδος προετοιμασίας είναι εντελώς διαφορετική από την regular season. Προσπαθούμε αγώνα με αγώνα να βελτιωνόμαστε, να βρίσκουμε όλο και περισσότερο τον ρυθμό μας και να παίζουμε καλό μπάσκετ».

Πώς είναι η συνεργασία σου με τον Εργκίν Αταμάν;

«Είναι η πρώτη χρονιά που συνεργαζόμαστε. Είναι μία νέα κατάσταση για εμένα, καθώς πρέπει να μάθω τι του αρέσει. Ακόμα προσπαθώ να συνηθίσω το ότι δεν αγωνίζομαι πάρα πολλά λεπτά και να βρω τον ρυθμό μου για να βοηθήσω την ομάδα μου».

Τι θυμάσαι από την θητεία σου στον Ικαρο Καλλιθέας την σεζόν 2010-11;

«Ηταν η πρώτη μου χρονιά στην Ευρώπη. Η Αθήνα είναι η πόλη που κάθε Αμερικανός στην Ευρώπη θέλει να ζήσει. Η Αθήνα είναι μία όμορφη πόλη, ο καιρός είναι πολύ καλός, οι άνθρωποι είναι υπέροχοι και το φαγητό νόστιμο. Ηταν η πρώτη χρονιά του Ικάρου στην Α1. Κάναμε μία καλή χρονιά. Ηταν μία πολύ καλή σεζόν για εμένα. Ευχαριστήθηκα την σεζόν με τον Ικαρο».

Προτιμάς την Αθήνα ή την Κωνσταντινούπολη;

«Γεννήθηκα στην Καλιφόρνια, οπότε ο καλός καιρός και το να έχω την θάλασσα δίπλα μου μού θυμίζουν το σπίτι μου...».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :