Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

ΝΑΖΑΡΕΝΚΟ : Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΡΕΧΕΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ


Διαβάστε την συνέντευξη του επικεφαλής του τμήματος Kick Boxing του Ολυμπιακού στο osfp.gr.

Στους στόχους που έχουν οριοθετηθεί στο αγωνιστικό τμήμα και την Ακαδημία, στην βοήθεια προς την επίτευξή τους από την δημιουργία των εγκαταστάσεων των Πολεμικών Τεχνών και σε αρκετά ακόμα θέματα, αναφέρθηκε στη συνέντευξη του στο osfp.gr ο επικεφαλής του τμήματος Kick Boxing του Ολυμπιακού, Βλαδίμηρος Ναζαρένκο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βλαδίμηρου Ναζαρένκο στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου μας (www.osfp.gr)

Ποιοι είναι οι στόχοι για το τμήμα Κick Boxing συνολικά αλλά και για το αγωνιστικό και τις Ακαδημίες;

«Στόχος του τμήματος Kick Boxing είναι να προσελκύσει όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά από ότι τις προηγούμενες χρονιές. Όσον αφορά το αγωνιστικό μας κομμάτι τις δυο προηγούμενες σεζόν, πρόπερσι και πέρσι είχαμε από έναν πρωταθλητή κάθε χρονιά και ευελπιστούμε αυτοί να γίνουν δύο και τρεις. Έχουμε ήδη μεγαλώσει την αγωνιστική μας ομάδα και έχουμε θέσει κάποιους στόχους. Το Σαββατοκύριακο έχουμε το Joya, όπου θα έχουμε δυο συμμετοχές και θα τεστάρουμε τις δυνάμεις μας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Οι Ακαδημίες είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι του Κick Boxing και πόσο μάλλον του Ολυμπιακού, γιατί εκεί στηρίζεται το μέλλον του αθλήματός μας και του συλλόγου».

Πόσο βοηθάει η δημιουργία αυτών των εγκαταστάσεων στην υλοποίηση των στόχων;

«Οι εγκαταστάσεις είναι πάρα πολύ καλές και σύγχρονες. Διαμορφώθηκαν έτσι χάρη στις ενέργειες της διοίκησης του Ολυμπιακού και του κ. Μαρινάκη τον οποίο ευχαριστούμε για αυτή του την προσφορά. Και σίγουρα αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι όσο πιο καλά τροφοδοτείται ένας αθλητής τόσο καλύτερα προετοιμάζεται. Ο χώρος, η ασφάλεια και ο εξοπλισμός που παρέχει ο Ολυμπιακός είναι ό,τι πιο καλό θα μπορούσε να βρει ένας αθλητής και βοηθάει σημαντικά στην εξέλιξη και τη βελτίωσή του».

Από ποια ηλικία μπορεί ένας γονιός να φέρει το παιδί του για να μάθει Kik Boxing;

«Χωρίς σκέψη, από 4,5 ετών το παιδί έχει αρχίσει και αντιλαμβάνεται το χώρο γύρω του. Αισθάνεται ασφαλές με τον προστατευτικό εξοπλισμό ο οποίος επιτρέπει στο παιδί να ασχοληθεί με ένα άθλημα όπως το Kick Boxing. Γενικότερα όμως όλα τα μαχητικά αθλήματα ενδείκνυνται για παιδιά γιατί βοηθάνε στην αυτοπεποίθησή και στην εισαγωγή τους στην κοινωνία».

Γιατί να επιλέξει το συγκεκριμένο άθλημα από κάποιο άλλο;

«Όπως προανέφερα όλα τα μαχητικά αθλήματα βοηθάνε ένα παιδί στη ζωή του. Το Κick Boxing είναι ένα άθλημα το οποίο συνδυάζει πάρα πολύ καλά τα χέρια και τα πόδια ενός αθλητή, οπότε βοηθάει πάρα πολύ στην νευρομυϊκή συναρμογή του. Πέρα από τα ηθικά στοιχεία και χαρακτηριστικά που βοηθάει ένα μαχητικό άθλημα, το χαρακτήρα, την αυτοπεποίθηση, την προσαρμογή και εξοικείωση σε μια ομάδα που πιο μετά γίνεται η κοινωνία. Επίσης τον βοηθάει να συγχρονίσει τα πόδια και τα χέρια του, να μπορεί να τρέξει, να σηκωθεί και να διατηρήσει όλους τους τομείς του σώματός του σε μια αρμονία».

Πόσο διάστημα και τι συχνότητα προπονήσεων απαιτείται για να φτάσει ένας αρχάριος σε καλό αγωνιστικό επίπεδο;

«Όταν έρχεται ένας αθλητής και ξεκινάει από χόμπι, εγώ αυτό που του λέω είναι ότι δυο φορές την εβδομάδα η προπόνησή του, είναι αρκετά ικανοποιητική. Από κει και πέρα τρείς φορές την εβδομάδα θα ήταν ιδανικά και όσο περισσότερο μπορεί να έρχεται βοηθάει αυτόν και την εξέλιξή του. Όσον αφορά το πόσο γρήγορα θα εξελιχθεί και σε ποιο σημείο θα φτάσει, είμαστε εδώ και συνεργασία μαζί του θα του δώσουμε την οροφή που αυτός επιθυμεί».

Χρειάζεται να έχει ταλέντο ή δεξιότητες κάποιος για να ξεκινήσει;

«Το μόνο που χρειάζεται είναι η θέληση».

Πως αντιλαμβάνεσαι ότι κάποιος αρχάριος έχει την προοπτική και τα στοιχεία να φτάσει σε υψηλό επίπεδο;

«Τα στοιχεία που χρειάζονται όπως είπα, είναι η υπομονή και η επιμονή. Αν έχει αυτά τα δυο στοιχεία πιστεύω ότι πολύ γρήγορα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα έχει τα αποτελέσματα που επιθυμεί είτε για να αγωνιστεί είτε για να εκπληρώσει τον οποιονδήποτε στόχο έχει θέσει».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :

MOBILE VERSIONS