Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΛΟΤΖΕΣΚΙ : Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ!


Με διαφορά ο πιο εύστοχος παίκτης του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη ο Ματ Λοτζέσκι. Διανύει την τέταρτή του σεζόν στο Λιμάνι, έχοντας έρθει στους ερυθρόλευκους ως ο αντικαταστάτης του Κώστα Παπανικολάου όταν εκείνος… μετακόμισε στη Βαρκελώνη. Πάντα δημιουργεί ρήγματα στις άμυνες των αντιπάλων του Θρύλου με τα «φαρμακερά» του σουτ και είναι από τις πιο αγαπητές φυσιογνωμίες Αμερικανών που έχουν περάσει από το Φάληρο.

Κάθε φορά που σηκώνεται στο ΣΕΦ από τα 6,75 μ. επικρατεί η ίδια αίσθηση. Με το «τρία» άπαντες κολλημένο στα χέρια, έτοιμοι να πανηγυρίσουν ένα του ακόμη τρίποντο. Με αυτόν τον τρόπο έχει συνδεθεί το όνομά του στα ματς του Ολυμπιακού αυτά τα τρία και κάτι χρόνια που είναι στο Λιμάνι.

Στο ματς με τον Κολοσσό, πάντως, και ο Ματ κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα. Για αυτόν και τη συνηθισμένη του εικόνα ίσως και σε κάκιστα. Ωστόσο, με τη λήξη της αναμέτρησης ο Λοτζέσκι δεν χάλασε χατίρι σε κανέναν. Με όλη την κούραση των ημερών από τα συνεχόμενα ταξίδια, φωτογραφήθηκε με όλα παιδιά που τον περίμεναν καρτερικά και υπέγραψε αρκετά αυτόγραφα.

Ο «Γαύρος» βρέθηκε κοντά του και του ζήτησε να πει μερικά λόγια σχετικά με την προβληματική εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στον Κολοσσό, αλλά και για την επόμενη ημέρα των ερυθρόλευκων στην Ευρωλίγκα, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Πρώτη ερώτηση, τι άλλο, η εμφάνισή του και των συμπαικτών του απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου, με τον ίδιο να κάνει την αυτοκριτική του: «Τι να σου πω… Δεν ήταν καθόλου καλό παιχνίδι για εμάς. Δεν έχω πραγματικά να πω κάτι, με τη λογική ότι κάποιοι από μας δεν έπαιξαν καθόλου καλά. Μάλλον θα έπρεπε να ήμασταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Εγώ ας πούμε δεν έπαιξα καλά, αλλά ευτυχώς κάποιοι άλλοι έπαιξαν καλύτερα από εμένα. Ευτυχώς ήρθε η νίκη».

Λακωνικός ο Ματ, όπως πάντα, χωρίς περιττές κουβέντες και πάντα εύστοχος στις παρατηρήσεις του. Είναι, εξάλλου, από τους αθλητές που δεν μασάνε τα λόγια τους όταν στραβώνει κάτι. Αμερικανός μεν στην εθνικότητα, περισσότερο προς τα εμάς σε νοοτροπία.

Συνεχίζοντας λοιπόν για το πόσο δύσκολο είναι να αγωνίζεσαι στη Βιτόρια με την Μπασκόνια και μερικά 24ωρα μετά να καλείσαι να επικρατήσεις του Κολοσσού, ο Λοτζέσκι τόνισε αρχικά ότι «Είναι κάτι διαφορετικό. Σίγουρα υπάρχει απόσταση», αλλά συνέχισε και πάλι χωρίς να ψάξει δικαιολογία:

«Οφείλεις όμως να είσαι συγκεντρωμένος και έτοιμος. Να το συνηθίσεις και να μπορείς να είσαι στο 100% σου. Οπότε θεωρώ ότι είναι ευθύνη καθαρά των παικτών, γιατί πρέπει να είναι έτοιμοι και με συγκέντρωση ώστε να εμφανίζονται καλύτεροι στο παρκέ».

Πολλοί, έξω από την ομάδα, επικαλούνται την κόπωση και τη… φθορά από τα σερί ματς. Ο Σφαιρόπουλος το αρνείται κατηγορηματικά, όπως… ο διάολος το λιβάνι. Ποια είναι η άποψη των παικτών και δη του Λοτζέσκι; «Οχι, δεν ισχύει αυτό σε κανένα σημείο. Να είσαι σίγουρος. Εχουμε πάρα πολλούς παίκτες που είναι ικανοί για να βοηθήσουν. Οπότε, αυτό από μόνο του δείχνει πως η… κούραση δεν είναι δικαιολογία» τόνισε ο Αμερικανός φόργουορντ, δείχνοντας πως συμμερίζεται απόλυτα και συμφωνεί με την άποψη του προπονητή του.

Το ματς με τον Κολοσσό ανήκει στο παρελθόν από τη στιγμή που μηδενίστηκε το χρονόμετρο της τέταρτης περιόδου το απόγευμα της Κυριακής στο Φάληρο. Πλέον η ΤΣΣΚΑ έρχεται στο ΣΕΦ με σκοπό να συνεχίσει το σερί της και να σπάσει εκείνο του Ολυμπιακού μετά την ανεπιτυχή πρεμιέρα με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Ρωτώντας λοιπόν τον «Λότζο» τι περιμένει την Πέμπτη, δήλωσε: «Η ΤΣΣΚΑ είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και θεωρώ ότι θα είναι έτοιμη να μας προβληματίσει. Παίζουν πολύ καλά παντού και εμείς οφείλουμε να είμαστε καλύτεροι αμυντικά. Σίγουρα καλύτεροι από ό,τι στα τελευταία μας παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, για να μπορέσουμε να τους αντιμετωπίσουμε. Το γεγονός ότι θα παίξουμε στην έδρα μας μας αναγκάζει να τρέξουμε και να παίξουμε γρήγορα, να είμαστε κινητικοί και με ενέργεια στην άμυνα, όπως συνηθίζουμε πάντα στην έδρα μας. Ευχόμαστε και περιμένουμε να κερδίσουμε στην έδρα μας».

Για κατακλείδα, του ανέφεραν πως οι Τεόντοσιτς και Ντε Κολό είναι ο κινητήριος μοχλός της επίθεσης των Μοσχοβιτών, με τον ίδιο να συμφωνεί και να υποστηρίζει: «Ναι, ο περιορισμός των Τεόντοσιτς και Ντε Κολό είναι το κλειδί. Οφείλουμε να παίξουμε δυνατά απέναντί τους. Να αμυνθούμε καλά και να περιορίσουμε τους πόντους που πετυχαίνουν, τη δημιουργία τους και να αποκόψουμε τις ασίστ τους. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο, όμως περιμένω να είμαστε έτοιμοι για να τα καταφέρουμε».

Ο Γκριν και το καυτό ΣΕΦ

Πάντως, όταν ήρθε η συζήτηση για τον Ερικ Γκριν και τον τραυματισμό του, ο Ματ έχοντας βιώσει τα… πάνδεινα αυτό το διάστημα με την ερυθρόλευκη οικογένεια, απλώς κούνησε το κεφάλι του με βλέμμα που είπε τα πάντα. Με μια ματιά που εξηγούσε πως «αυτά έχει ο αθλητισμός».

Δεν έγινε επέκταση επί του θέματος, καθώς εκείνη την ώρα κανείς δεν είχε σαφή εικόνα για τον Γκριν. Θέλοντας λοιπόν να κλείσει κάπως πιο… εύθυμα η συζήτηση, του ζητήθηκε η άποψή του για το ΣΕΦ και τον κόσμο ενόψει ΤΣΣΚΑ.

Ο Λοτζέσκι δήλωσε: «Περιμένω πώς και πώς να τους δω. Να είναι γεμάτο το γήπεδο. Είναι πάντα εντυπωσιακό να παίζεις μπροστά τους, και επειδή είναι ένα πολύ ιδιαίτερο ματς αυτό με την ΤΣΣΚΑ, θα ήταν ιδανικό να είναι δίπλα μας και να μας υποστηρίξουν την Πέμπτη».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :