Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΤΗΣ... ΑΜΥΝΗΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!


Οι Νέοι κρατούν το μηδέν στην άμυνα μετά από 8 αγώνες στο Πρωτάθλημα Super League K-20.

Όπως παρουσιάζει το "olympiacos.org"...

Στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα του Πρωταθλήματος Super League K-20 πέρασαν οι Νέοι του Ολυμπιακού μετά από τη νίκη με 5-0 επί του Παναθηναϊκού το μεσημέρι της Κυριακής στο Ρέντη.

Η ομάδα του Βασίλη Βούζα εκτός από μόνη πρώτη είναι και η μόνη αήττητη στη διοργάνωση (7 νίκες, 1 ισοπαλία) και είναι στην κορυφή της λίστας με την καλύτερη επίθεση (23 γκολ) και την καλύτερη άμυνα (0 γκολ)!

Το μηδέν στην άμυνα είναι φυσικά ρεκόρ ξεκινήματος για τον Ολυμπιακό και είναι μια επίδοση που δύσκολα συναντά κάποιος σε οποιανδήποτε διοργάνωση.

Η αλήθεια των στατιστικών

Ο Ολυμπιακός δεν έχει δεχτεί γκολ έως σήμερα στο Πρωτάθλημα παίζοντας όπως επιθετικό ποδόσφαιρο και είναι και στην κορυφή του πίνακα των γκολ! Η ομάδα μας έχει επίδοση 23-0, ο δεύτερος Παναθηναϊκός 22-9 και ο τρίτος Ατρόμητος 16-6. Την δεύτερη καλύτερη άμυνα έχει ο Πανιώνιος με 5 γκολ αλλά με 13 τέρματα στην επίθεση.

Τα παιχνίδια του Ολυμπιακού:

3η ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Βέροια 2-0

4η Ηρακλής-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-4

5η ΑΕΛ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2

6η ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ 7-0

7η Πανιώνιος-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-0

8η ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ 2-0

9η Ατρόμητος-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1

10η ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Παναθηναϊκός 5-0

Οι "κολόνες" της άμυνας

Η άμυνα δεν είναι μόνο δουλειά των αμυντικών αλλά όλης της ομάδας. Βέβαια σε μια τέτοια επίδοση το ... όσκαρ πάει στους τέσσερις της άμυνας αλλά και στον τερματοφύλακα. Ο Βασίλης Βούζας στους 8 αγώνες που έχει δώσει η ομάδα του στην διοργάνωση έχει χρησιμοποιήσει 8 φορές στην βασική σύνθεση ως στόπερ τον Άρντιτ Τόλι και τον Δημήτρη Νικολάου, 8 ως δεξί μπακ τον Κώστα Πανάγου, 6 ως αριστερό μπακ τον Κώστα Τσιμίκα και 2 τον Αντώνη Φουάση.

Στη θέση του τερματοφύλακα ο Γιάννης Αγγελόπουλος έχει 5 συμμετοχές και ο Ιάσων Γαβαλάς 3. Φυσικά σπουδαίο ρόλο παίζουν και τα αμυντικά χαφ δηλαδή ο Κώστας Μεγαρίτης και ο Στάθης Λάμπρου!

Γράφει ιστορία...

Η άμυνα του Ολυμπιακού είναι για σεμινάριο και μπορεί να συγκριθεί με ... άμυνες ομάδων που έχουν "γράψει" ιστορία αφού έχουν κατακτήσει Πρωταθλήματα Super League και έχουν διακριθεί στο UEFA Youth League και στο Next Gen Series.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον Ολυμπιακό και είναι γεγονός ότι αυτή η επίδοση (0 γκολ) δεν έχει προηγούμενο.

Η ομάδα της περιόδου 2015-16 που κατέκτησε με μεγάλη άνεση το Πρωτάθλημα και στο Youth League κέρδισε δις την Μπάγερν Μονάχου και μια φορά την Άρσεναλ στα πρώτα 8 παιχνίδια της Super League K-20 είχε πετύχει 31 γκολ αλλά είχε δεχτεί και 2 (ΑΕΚ, Ατρόμητος).

Οι "ερυθρόλευκοι" της περιόδου 2014-15 που κέρδισαν "σπάζοντας" κάθε ρεκόρ σε άμυνα και επίθεση το Πρωτάθλημα και κερδίζοντας την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Γιουβέντους στο Youth League (προκρίθηκε στους "16") στα πρώτα 8 παιχνίδια είχε 24 γκολ στην επίθεση και είχε δεχτεί 3 στην άμυνα από τον ΟΦΗ, τον Πανθρακικό και την Βέροια. Τόσο τη σεζόν 2014-15 όσο και την σεζόν 2015-16 η ομάδα είχε μόνο νίκες στα πρώτα οχτώ παιχνίδια.

Την περίοδο 2012-13 με τον Μπερντ Στορκ στον πάγκο η ομάδα μας είχε φτάσει στους "8" του Next Gen Series και είχε κατακτήσει το Πρωτάθλημα Ελλάδος. Τότε στα 8 πρώτα παιχνίδια ο Ολυμπιακός είχε 6 νίκες, 1 ισοπαλία (Αστέρας 1-1) 1 ήττα (ΑΕΚ 2-1) και είχε 17-3 στα γκολ.

Την εποχή όπου προπονητής στη Νέων ήταν ο Αλέξης Αλεξανδρής η ομάδα είχε πάρει το Πρωτάθλημα της περιόδου 2009-10. Τότε στα 8 πρώτα παιχνίδια ο Ολυμπιακός είχε πετύχει 28 γκολ αλλά είχε δεχτεί και 11! Τρία από τον Λεβαδειακό, δυο από την Καβάλα και τον ΠΑΟΚ και από ένα από τους Λάρισα, Εργοτέλη, Αστέρα Τρίπολης. Η ομάδα τότε είχε 7 νίκες και 1 ήττα.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :