Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΜΠΟΓΡΗΣ : ΠΑΛΕΥΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ... Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!


Ο Γιώργος Μπόγρης μίλησε στο gazzetta.gr και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον Ολυμπιακό που... παλεύει κόντρα στην ελληνική νοοτροπία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας σέντερ:


Τι εντυπώσεις σου έχει αφήσει η Μπαρτσελόνα; Ξεκίνησε άσχημα τη σεζόν με την ήττα στον τελικό του Supercopa, ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς όμως πλέον μετράει έξι σερί νίκες στην Ισπανία και την EuroLeague.

«Η Μπαρτσελόνα είναι μια πάρα πολύ ποιοτική ομάδα. Θεωρώ ότι η επιλογή του κόουτς Μπαρτζώκα ήταν η καλύτερη δυνατή που μπορούσαν να κάνουν, από τη στιγμή που ήθελαν να γυρίσουν σελίδα. Δεν πιστεύω, λοιπόν, ότι η χρονιά ξεκίνησε στραβά. Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα νίκησε τη Ρεάλ στον ημιτελικό του Supercopa. Το ότι έχασε στον τελικό είναι, καθαρά, θέμα των παικτών που προφανώς μετά τη νίκη επί της Ρεάλ, χαλάρωσαν και δεν περίμεναν ποτέ ότι η Γκραν Κανάρια θα μπορούσε να τους κάνει τη ζημιά! Επίσης, η Μπάρτσα ήταν πολύ άτυχη με τους τραυματισμούς. Αν ήταν υγιής ως το τέλος, εννοείται πως θα ήταν υποψήφια για το Final Four, μη σου πω θα έπαιρνε το εισιτήριο πριν καν... ξεκινήσει η EuroLeague. Πλέον προσπαθεί να βρει τη χημεία της, όσο περνάει ο καιρός βρίσκει τα πατήματά της και είμαι σίγουρος ότι θα δούμε πολύ ωραία πράγματα φέτος».  


 Πως αντιλαμβάνεσαι την αντιμετώπιση που έχει ο Γιώργος Μπαρτζώκας στην Ισπανία από τους συναδέλφους του, τον Τύπο και τους παίκτες;

«Στην Ισπανία δεν υπάρχει η νοοτροπία της Ελλάδας που στη μια εβδομάδα περιμένουν αποτελέσματα, αλλιώς σου παίρνουν το κεφάλι! Ο κόσμος έχει υπομονή, όσο απαιτητικός κι αν είναι. Ειδικά με τα αποτελέσματα που έχει πετύχει κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, έχει πάρει τεράστια παράταση. Επίσης ο κόουτς έχει την εμπιστοσύνη της διοίκησης κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Από τη στιγμή που η Μπάρτσα ξόδεψε τόσα χρήματα για να πληρώσει το buy-out και να τον πάρει ενώ έκανε πραγματικότητα κάθε εισήγησή του στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, δείχνει πόσο πολύ τον πιστεύει και τον στηρίζει».  

Ποιο είναι το αγωνιστικό στιλ της Μπαρτσελόνα; Πού υπερέχει και πού πιστεύεις ότι μπορεί να χτυπήσει ο Ολυμπιακός;

«Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα που εσχάτως παρουσιάζει αδυναμίες στα γκαρντ, λόγω των ελλείψεων που έχει. Στους ψηλούς, ο Τόμιτς είναι εξαιρετικός επιθετικά, όμως είναι πολύ αδύναμος στην άμυνα pick-n-roll. H μεγάλη αδυναμία της Μπαρτσελόνα είναι, ακριβώς, αυτή. Ό,τι καταφέρει ο Ολυμπιακός, θα το πετύχει από τα γκαρντ του, που ουσιαστικά είναι το δυνατό χαρτί του. Βέβαια σε τέτοια ματς, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αφού πάντα εμφανίζεται κάποιος που μπορεί να εξελιχθεί σε x factor. Για παράδειγμα, η Μπαρτσελόνα ήταν αποδυναμωμένη κόντρα στη Ρεάλ όμως όλοι ανταποκρίθηκαν τέλεια στον ρόλο τους».


Τι εικόνα έχεις σχηματίσει για τον Ολυμπιακό;

«Ο Ολυμπιακός είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, άσχετα με τη νοοτροπία που έχουμε στην Ελλάδα. Τη μια εβδομάδα χάνει από τη Ρεάλ και δεν… υπάρχει, την άλλη κερδίζει τον Παναθηναϊκό και γίνεται "πωπω μια ομαδάρα", την άλλη χάνει από τη Γαλατάσαραι και πάμε στο "πωπω, έχουμε πρόβλημα". 

Θεωρώ ότι το πρόβλημα υπάρχει πιο πολύ σε όσους βρίσκονται εκτός ομάδας, με την πίεση που την φορτώνουν. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να βρει ρόλους, έχει πολύ βαθύ ρόστερ και καμιά φορά, προσπαθώντας να έχεις τους πάντες ευτυχισμένους, τους έχεις δυσαρεστημένους. Θεωρώ ότι με την προσθήκη του Γκριν, άσχετα με το τι έγινε το προηγούμενο διήμερο, ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετική κίνηση. Είναι ένας clutch player που μπορεί να παίξει μαζί με τον Βασίλη και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό αφού στα ντέρμπι και τα ματς που κρίνονται στο τέλος, ο Ολυμπιακός θα έχει δυο επιλογές για να πάρουν το μεγάλο σουτ. Μου αρέσει, επίσης, που βλέπω έναν Σπανούλη φρέσκο και ορεξάτο!

Η απόκτηση του Μπιρτς αποδείχτηκε λίρα 100, αφού πρόκειται για έναν παίκτη που έχει ταιριάξει πλήρως στη φιλοσοφία της ομάδας. Τρέχει στο γήπεδο, πιάνει μπάλες και βγάζει την ενέργεια που θέλει ο Ολυμπιακός από το 5άρι του. Στις αδυναμίες, θα έλεγα το γεγονός ότι ο κόουτς Σφαιρόπουλος δείχνει να μην εμπιστεύεται άλλα παιδιά πέρα από τον Πρίντεζη για τη θέση 4. Παίζοντας για 35 λεπτά από τον Σεπτέμβριο, ο Γιώργος ίσως επιβαρύνει το κορμί του! Επίσης ο Γιανγκ θα πρέπει να ξεπεράσει τα... ψυχολογικά του γιατί ο  Ολυμπιακός δεν έχει την πολυτέλεια να τον περιμένει. Είναι μια ομάδα που θέλει άμεσα αποτελέσματα και δεν μπορεί να φορτώνει τον Μπιρτς με 35 λεπτά. Ο, δε, Μιλουτίνοφ είναι αδύναμος για το αμυντικό κομμάτι του Ολυμπιακού στα pick-n-roll, όμως είναι ένα μεγάλο κορμί που μπορεί να προσφέρει συγκεκριμένα πράγματα, να ρίξει ξύλο και να κουράσει τους αντίπαλους ψηλούς. Σε γενικές γραμμές, ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα γεμάτη. Όταν έχει όλους τους παίκτες χαρούμενους, θα δείξει πάρα πολύ ωραία πράγματα».
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :