Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Ν.ΚΟΒΑΣΕΒΙΤΣ : KATI ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ


Το σχόλιο του Nτάρκο Κοβάσεβιτς στην "SPORTDAY" ,όπου αρθογραφεί :

"Τα πλέι οφ, με την ιδιαιτερότητα των συνεχών κρίσιμων αγώνων, καλούν άπαντες τους συμμετέχοντες σε εγρήγορση. Δεν υπάρχει περιθώριο χαλάρωσης σε κανένα από τα έξι ματς.

Μιλώντας για το σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ, μπορεί κάποιος να πει ότι είναι τουλάχιστον γνώριμο στον Ολυμπιακό. Οι έξι αγώνες και με τη συγκεκριμένη σειρά θυμίζουν πολύ το Τσάμπιονς Λιγκ, διοργάνωση στην οποία οι Πειραιώτες μετρούν πολλές συμμετοχές. Το ίδιο θα μπορούσε κάποιος να πει και για τους άλλους τρεις. Μπορεί η ΑΕΚ να έχει σαφώς λιγότερες συμμετοχές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και οι ομάδες της Θεσσαλονίκης να μην το έχουν πετύχει ακόμα, ωστόσο και οι τρεις τους έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν σε πλέι οφ. Οχι με επιτυχία, είναι η αλήθεια, αλλά μόνο και μόνο η επαφή με το μίνι αυτό πρωτάθλημα, σε συνδυασμό με τη σχετική απειρία του Ολυμπιακού, είναι κάτι που πρέπει να σημειωθεί.

Μια κουβέντα τώρα για καθέναν από τους συμμετέχοντες. Aς αρχίσουμε από τον πρώτο της βαθμολογίας, Ολυμπιακό, ο οποίος έχει και το βαθμολογικό πλεονέκτημα. Για να είναι και πρακτικό το προβάδισμα των «ερυθρολεύκων» πρέπει να αλλάξουν άρδην η νοοτροπία των παικτών και η αγωνιστική παρουσία τους. Απλώς ρωτάω: έχει γίνει κατανοητό στον Ολυμπιακό ότι το «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο για την οικονομική ανάσα του συλλόγου; Ας απαντήσουν οι ίδιοι οι παίκτες με την απόδοσή τους εντός αγωνιστικού χώρου.

Ο δεύτερος στη βαθμολογία των πλέι οφ, ΠΑΟΚ, έμοιαζε και η πιο συγκεντρωμένη ομάδα λίγες αγωνιστικές πριν από την έναρξη του μίνι πρωταθλήματος. Οσο διεκδικούσε τον τίτλο του πρωταθλητή, ο ΠΑΟΚ ήταν η πιο συγκροτημένη και συμπαγής ομάδα απ' όλες της κορυφής. Λογικό ήταν η εικόνα αυτή να χαλάσει μετά την απογοητευτική εμφάνιση και την ήττα στο γήπεδο του Αρη. Αν ο Σάντος και οι παίκτες του, όμως, κατορθώσουν να βγάλουν την ίδια αγωνιστικότητα στα έξι παιχνίδια των πλέι οφ, έχουν πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

Για την ΑΕΚ στη ζυγαριά των αναλύσεων βαραίνει περισσότερο η αντίδραση της ομάδας στις διοικητικές και εξωαγωνιστικές εξελίξεις. Βασικό για τους παίκτες της «Ενωσης» είναι να ασχοληθούν μόνο με τα ματς που έχουν μπροστά τους και τον στόχο της συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Πέρα από αυτό, η ΑΕΚ ως ομάδα έδειξε στα ντέρμπι με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Αρη καλό πρόσωπο, έφερε και καλά αποτελέσματα. Είπαμε, όμως, κανένας δεν πρέπει να μπει στη μάχη των πλέι οφ με το μυαλό στα ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Πόσω μάλλον η ΑΕΚ, που έχει να καλύψει και ένα ντεζαβαντάζ τριών βαθμών.

Τελευταίος στη βαθμολογία ο Αρης, ο οποίος είναι και η πιο «ιδιαίτερη» ομάδα από τις τέσσερις των πλέι οφ. Ως αγωνιστική παρουσία και τακτική στο γήπεδο η ομάδα του Κούπερ παίρνει τον καλύτερο βαθμό απ' όλες τις άλλες. Ξεπερνά ακόμα και τον ΠΑΟΚ, διότι μοιάζει να ακολουθεί διαρκώς ανοδική πορεία από την ημέρα που ανέλαβε ο Αργεντινός. Υπάρχει, όμως, ο τελικός του Κυπέλλου. Πόσο θα επηρεάσει τους παίκτες του Αρη το ματς αυτό; Για να το πούμε διαφορετικά: πόσο γρήγορα μπορούν να ξεχάσουν το αποτέλεσμα του τελικού; Τους φτάνει ο χρόνος μέχρι το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό; Το σημειώνω διότι αν δεν νικήσει ο Αρης τον Ολυμπιακό την πρώτη αγωνιστική, μένει 4 βαθμούς μακριά. Αν χάσει... χάνεται, μια και θα πρέπει σε πέντε αγώνες να καλύψει διαφορά 7 βαθμών.

Αυτή η βαθμολογική διαφορά ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αρη είναι και το βασικό σημείο αναφοράς στη μάχη μεταξύ των διεκδικητών της πρώτης θέσης των πλέι οφ. Οι άλλοι τρεις μοιάζουν να μπαίνουν στο μίνι αυτό πρωτάθλημα με διαφορές όχι αμελητέες, αλλά ικανές να ανατραπούν. Και κάτι αντί επιλόγου: για τον Ολυμπιακό είναι υποχρέωση η επιτυχία, για τους υπόλοιπους θα είναι κάτι άξιο πανηγυρισμού. Και θυμίζω: το πλεονέκτημα του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της κούρσας μοιάζει να είναι περισσότερο θεωρητικό. Μένει να αποδειχτεί και εντός του αγωνιστικού χώρου"...
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :