Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Γ.ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ : ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


O Γιώργος Μπαρτζώκας,τεχνικός του Αμαρουσίου μίλησε στον "Sentra 103,3" και ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε και στους τελικούς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, λίγες ώρες μετά τη χθασινή ήττα του Θρύλου στο ΟΑΚΑ.

Για το ματς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό: "Ο Παναθηναϊκός θέλει να κρατήσει χαμηλά τους τόνους. Υπάρχουν κάποια τεχνικά θέματα και για τις δύο ομάδες δηλαδή το τι κάνει κάθε ομάδα αγωνιστικά. Για παράδειγμα είναι η πίεση που έχει η κάθε ομάδα για το τρόπαιο και πως τη διαχειρίζεται. Εχω την αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη πίεση να κατακτήσει το πρωτάθλημα, περισσότερο από τον κόσμο. Οι παίκτες εκτός από το να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να ακολουθήσουν την τακτική του προπονητή, πρέπει να ξεπεράσουν και αυτήν την πίεση.

Ο Παναθηναϊκός δεν την έχει γιατί έχει κατακτήσει πολλά πρωταθλήματα. Αυτό που καλείται ο Ολυμπιακός να ξεπεράσει είναι η πίεση του κόσμου του. Ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι ιδιαίτερα στεναχωρημένος και θυμωμένος. Ίσως η υπομονή του κόσμου στο ματς της Κυριακής να μην είναι τόσο μεγάλη, μιας και η εμφατική νίκη του Παναθηναϊκού και η διαφορά στην απόδοση των δύο ομάδων ήταν μεγάλη. Αυτά πρέπει να τα δούμε πέραν του αγωνιστικού".

Για τα 0/23 τρίποντα που είχε χθες ο Ολυμπιακός: "Αυτό έχει σχέση με την ημέρα, με την άμυνα του αντιπάλου αλλά και την ψυχολογία. Από κάποιο σημείο το σουτ γίνονταν απλά για να γίνουν. Προσπαθούσαν να βάλουν ένα περιφερειακό σουτ χωρίς να το πιστεύουν. Οταν συμβεί αυτό, είναι πολύ δύσκολο για την ομάδα που έχει το ποσοστό να διεκδικήσει το ματς. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό που υποχρέωσε τον Ολυμπιακό να έχει παθητικό ρόλο στο παιχνίδι αλλά και η αμυντική συμπεριφορά, ο τρόπος που κυκλοφορούσε την μπάλα. Ο Παναθηναϊκός ήταν αποφασισμένος, διεκδικούσε την μπάλα σε αέρα και έδαφος, είχε αυτοπεποίθηση και σπρώχτηκε από τον κόσμο του".

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός τόσο στα ματς με τη Μπαρτσελόνα και τον Παναθηναϊκό κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά αλλά όχι να την κρατήσει: "Είναι δύο διαφορετικά παιχνίδια, η Μπατσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη κυριάρχησε όλη τη χρονιά. Ο Ολυμπιακός βρήκε ένα σχήμα, μέσω της πίεσης στην άμυνα μπόρεσε να μειώσει τι σκορ αλλά δέχτηκε ένα τρίποντο και την έχασε. Οι διαφορές που γίνονται νωρίς σε ένα παιχνίδι δεν παίζουν ρόλο. Αυτή η αντίδραση είναι απόλυτα λογική. Το ζήτημα είναι η συνέπεια και η υπομονή στην τακτική και την κατεύθυνση που έχουν οι ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός επέβαλε το παιχνίδι του, δηλαδή πιεστική άμυνα και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας. Από την άλλη ο Ολυμπιακός έπαιξε αγχωμένα, μη ορθολογικά. Γενικά φάνηκε η τακτική του Παναθηναϊκού ήταν αποτελεσματική, αλλά η τακτική είναι κάτι που μεταφράζουν οι παίκτες σε πράξη. Οι παίκτες ήταν φοβισμένοι, αλλά δεν ξέρω αν ήταν από τον αντίπαλο, την έδρα ή την πίεση που έχουν από τον κόσμο".

Για το πώς θα αντιδράσει ο Ολυμπιακός: "Το θέμα, είναι ότι μιλάμε περισσότερο για τον Ολυμπιακό και όχι για τον Παναθηναϊκό που είναι ο νικητής. Το θέμα είναι ο Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός έχει τον τρόπο παιχνιδιού του, επιβάλει μια κατάσταση και κερδίζει τον Ολυμπιακό στο γήπεδό του πολλές φορές άνετα. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που διεκδικεί την κορυφή, αμφισβητεί τα πρωτεία του Παναθηναϊκού και για να το κάνει αυτό πρέπει να νικήσει τον πρωταθλητή. Κάτι που δεν είναι εύκολο. Πρέπει να αντέχει και την πίεση.

Εμείς παίξαμε στον ημιτελικό και άκουγα, παρότι έπαιξε στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, υπήρχε απογοήτευση που έχασε από την Μπαρτσελόνα. Παρ' ότι δεν παίζεται από άλλη ομάδα στην Ευρώπη. Οι παίκτες καλούνται να κάνουν ένα άθλο, όχι μόνο να κερδίσουν τον αντίπαλο αλλά και την υπομονή και την εμπιστοσύνη του κόσμου, αυτό είναι διπλάσιο βάρος. Χθες δεν φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός ήταν έτοιμος. Ομως όλα ανατρέπονται. Δε είναι εύκολο, αλλά για να πάρει το πρωτάθλημα πρέπει να κάνει κάτι δύσκολο. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός ήταν συνεπής στο τρόπο του παιχνιδιού του, έδειξε έτοιμος για αυτήν τη σειρά, ενώ και ο Μπατίστ σε αυτά τα παιχνίδια είναι εκπληκτικός".
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :