
Αντί να σχολιάσουμε τον αγώνα Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 0-1, σας προτείνουμε κάτι καλύτερο και πιο χρήσιμο...
Κορνέδες με κρέμα
Υλικά
20-30 κομμάτια ζύμη κορνέ σφολιάτας
ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
2 2/3 κούπες γάλα
1/3 κούπας ζάχαρη
4 κρόκους
3 βανίλιες
7 κουταλιές κορν φλάουρ
βούτυρο αγελάδας
ΣΑΝΤΙΓΥ
2 κούπες κρέµα γάλακτος
1/4 κούπας ζάχαρη άχνη
βανίλια
ΣΙΡΟΠΙ
2 και 1/2 ποτήρια ζάχαρη
1 και 1/2 ποτήρι νερό
1 ξυλαράκι βανίλια
Εκτέλεση
Για την κρέµα ζαχαροπλαστικής βάζουµε το περισσότερο γάλα µαζί µε
τις βανίλιες και τη ζάχαρη να βράσουν.
Ρίχνουµε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα, για να διαλυθεί και στη συνέχεια τα ρίχνουµε όλα στο βραστό γάλα µέχρι να πήξουν.
Χτυπάµε τους κρόκους, ρίχνουµε µέσα λίγη από την κρέµα και ανακατεύουµε.
Στη συνέχεια ρίχνουµε όλο το µίγµα στο βραστό γάλα.Αδειάζουµε σε µπολ και βάζουµε µεµβράνη στην επιφάνεια της κρέµας, για να µην πιάσει κρούστα.
Για τη σαντιγύ χτυπάµε την κρέµα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Παίρνουµε το 1/3 της σαντιγύ και το αναµιγνύουµε µε την κρέµα.
Βουτάμε στο σιρόπι τα κορνεδάκια, αλλά όχι τόσο ωστε να μουλιάσουν, και τα αφήνουμε να στεγνώσουν ελαφρά. Το σιρόπι θέλει 25 λεπτά χαμηλή φωτιά και βράσιμο. Γεµίζουµε µε την κρέµα όλα τα κορνεδάκια και μετά με την υπόλοιπη σαντιγύ
Βάζουµε τα γλυκά για λίγη ώρα στο ψυγείο, ώσπου να σφίξουν ....
** Για τη διοίκηση, για την τεχνική ηγεσία, για τους παίκτες και για τους γλύφτες θα τα πούμε άλλη στιγμή... Σε λίγο η ομάδα βόλλεϋ σηκώνει κούπα, σιγά να μην ασχοληθούμε με τα ρετάλια...
*** O μοναδικός παίκτης με αρ.....δια στον σημερινό Ολυμπιακό είναι ο Όλοφ Μέλμπεργκ. Κανείς άλλος.
Κορνέδες με κρέμα
Υλικά
20-30 κομμάτια ζύμη κορνέ σφολιάτας
ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
2 2/3 κούπες γάλα
1/3 κούπας ζάχαρη
4 κρόκους
3 βανίλιες
7 κουταλιές κορν φλάουρ
βούτυρο αγελάδας
ΣΑΝΤΙΓΥ
2 κούπες κρέµα γάλακτος
1/4 κούπας ζάχαρη άχνη
βανίλια
ΣΙΡΟΠΙ
2 και 1/2 ποτήρια ζάχαρη
1 και 1/2 ποτήρι νερό
1 ξυλαράκι βανίλια
Εκτέλεση
Για την κρέµα ζαχαροπλαστικής βάζουµε το περισσότερο γάλα µαζί µε
τις βανίλιες και τη ζάχαρη να βράσουν.
Ρίχνουµε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα, για να διαλυθεί και στη συνέχεια τα ρίχνουµε όλα στο βραστό γάλα µέχρι να πήξουν.
Χτυπάµε τους κρόκους, ρίχνουµε µέσα λίγη από την κρέµα και ανακατεύουµε.
Στη συνέχεια ρίχνουµε όλο το µίγµα στο βραστό γάλα.Αδειάζουµε σε µπολ και βάζουµε µεµβράνη στην επιφάνεια της κρέµας, για να µην πιάσει κρούστα.
Για τη σαντιγύ χτυπάµε την κρέµα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Παίρνουµε το 1/3 της σαντιγύ και το αναµιγνύουµε µε την κρέµα.
Βουτάμε στο σιρόπι τα κορνεδάκια, αλλά όχι τόσο ωστε να μουλιάσουν, και τα αφήνουμε να στεγνώσουν ελαφρά. Το σιρόπι θέλει 25 λεπτά χαμηλή φωτιά και βράσιμο. Γεµίζουµε µε την κρέµα όλα τα κορνεδάκια και μετά με την υπόλοιπη σαντιγύ
Βάζουµε τα γλυκά για λίγη ώρα στο ψυγείο, ώσπου να σφίξουν ....
** Για τη διοίκηση, για την τεχνική ηγεσία, για τους παίκτες και για τους γλύφτες θα τα πούμε άλλη στιγμή... Σε λίγο η ομάδα βόλλεϋ σηκώνει κούπα, σιγά να μην ασχοληθούμε με τα ρετάλια...
*** O μοναδικός παίκτης με αρ.....δια στον σημερινό Ολυμπιακό είναι ο Όλοφ Μέλμπεργκ. Κανείς άλλος.