Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Γ.ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ : O ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΙΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ


Συνέντευξη στην ιστοσελίδα "sportnet.gr" παραχώρησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας που σαν προπονητής της ομάδας του Αμαρουσίου είχε την πρόσκληση, την οποία και τίμησε, να βρεθεί στις εξέδρες του "Μπερσί" (μαζί με τον Σταύρο Ελληνιάδη) για να παρακολουθήσει από κοντά το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ :


Τι κρατάτε από το παιχνίδι του Ολυμπιακού;

Μα την πρόκριση, αυτό είναι σαφές. Αυτός είναι ο στόχος. Επετεύχθη και αυτό τα λέει όλα. Τώρα, για το πώς ήρθε... κατά τη γνώμη μου, όπως αναμενόταν: πάρα πολύ δύσκολα!

Δηλαδή, δεν ήταν έκπληξη η έκβαση του αγώνα;

Καμία έκπληξη. Ο Ολυμπιακές είχε μεγαλύτερη πίεση για το αποτέλεσμα και η Παρτιζάν είναι ομάδα που διεκδικεί κάθε κατοχή. Ακόμα κι αν είναι κακή στο περιφερειακό σουτ, όπως ήταν στο πρώτο ημίχρονο, πάντα έχει τρόπους να μένει στο παιχνίδι.

Υπήρξε κάποιο σημείο που ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να καθαρίσει και την έχασε;

Σε ένα τέτοιο ματς υπάρχουν πολλές φάσεις που μια ομάδα μπορεί να μείνει πίσω ή να περάσει μπροστά. Δεν νομίζω πως ο Ολυμπιακός έκανε κάποιο λάθος και το παιχνίδι του έφυγε. Απλώς η Παρτιζάν είναι πολύ επίμονη ομάδα και διεκδίκησε κάθε μπάλα ως το τέλος.

Ως προς τα πρόσωπα του αγώνα, ποιους ξεχωρίζετε;

Ο πιο καθοριστικός παίκτης ήταν ο Παπαλουκάς. Σαφώς έπαιξε ρόλο η άνοδος του Τσίλντρες και το απίστευτο φόλοου στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Σαφώς ο Μπουρούσης έδωσε μεγάλες μάχες στο τέλος με κλέψιμο, επιθετικά ριμπάουντ και βολές. Αλλά πιστεύω πως ο Παπαλουκάς ήταν ο πιο σημαντικός παίκτης.

Τι είναι αυτό που έδωσε στον Ολυμπιακό και τελικά τι είναι αυτό που τον κάνει τόσο σπουδαίο παίκτη;

Δίνει αυτό που χρειάζεται σε κάθε φάση για να κερδίσει η ομάδα του το ματς. Μπορεί να είναι πάσες, ένα κλέψιμο, ένα καλάθι ή ένα ριμπάουντ. Σήμερα, όταν η Παρτιζάν βρέθηκε 6 πόντους μπροστά έβαλε ένα πολύ δύσκολο καλάθι μπροστά στον Βράνιες και μετά πέρασε δύο τελικές πάσες για να γυρίσει το παιχνίδι. Είναι σπουδαίος.

Από τον πρώτο ημιτελικό τι είδατε;

Το παιχνίδι ήταν κλειστό: ως φαβορί η Μπαρτσελόνα είχε την πίεση, οι άλλοι (σ.σ. ΤΣΣΚΑ) έχουν μεγάλες προσωπικότητες και κρατήθηκαν κοντά ως το τέλος. Ωστόσο, τελικά έγινε το αναμενόμενο: πέρασε η καλύτερη ομάδα.

Εμείς οι πιο “απ' έξω” είδαμε κακό μπάσκετ...

Θα έλεγα, νευρικό μπάσκετ. Πολύ μπάσκετ τακτικής και ήταν αναμενόμενο. Μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο βρήκαν ρυθμό οι περιφερειακοί και είδαμε κάποια καλύτερα πράγματα. Ήταν δύο ομάδες που είχαν έρθει εδώ για να το πάρουν και αυτό φάνηκε κατά τη γνώμη μου. Ειδικά για την Μπαρτσελόνα που έκανε μια επαγγελματική νίκη – έκανε ό,τι χρειαζόταν για να νικήσει – και παραμένει το μεγάλο φαβορί.

Αυτός ο Ρούμπιο το... ψιλοκατέχει, έτσι;

Το να είναι στην ηλικία αυτή και να κρατάει τα ηνία μιας τέτοιας ομάδας νομίζω πως δείχνει καθαρά την αξία του. Δηλαδή, όταν παίκτες αυτής της κλάσης εμπιστεύονται τυφλά ένα 20χρονο παιδί, αυτό τα λέει όλα για το ποιος είναι ο Ρούμπιο.

Έχοντας αντιμετωπίσει και τις τέσσερις ομάδες μέσα στη χρονιά, θα λέγατε πως στους ημιτελικούς αποδόθηκε δικαιοσύνη;

Πάντα υπάρχει δικαιοσύνη! Μόνο στην Ελλάδα το λέμε ότι είναι μια νίκη δίκαια ή δεν είναι! Εφόσον είναι νίκη, είναι δίκαια. Οι ομάδες έφτασαν εδώ μετά από κόπο 7-8 μηνών. Πως είναι δυνατόν να μην υπάρχει δικαιοσύνη; Πρέπει να μένουμε σ' αυτό.

Για τον τελικό δίνετε ένα προβάδισμα στους Καταλανούς;

Ναι, ναι. Δίνουμε. Οπωσδήποτε.

Που οφείλεται αυτό;

Νομίζω στο μπάσκετ που παίζει αυτή η ομάδα. Είναι χιλιάδες πράγματα που μπορούμε να πούμε γι' αυτό και δεν είναι της ώρας. Είναι στη φυσιογνωμία αυτής της ομάδας και σε αυτά που έχει κάνει μέσα στη χρονιά, αυτά που έχει δείξει.

Τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός για να αντεπεξέλθει;

Να έχει προσοχή στην αμυντική λειτουργία. Η Μπαρτσελόνα έχει κάποιες εξαιρετικές επιθετικές συνεργασίες, παιγμένες με εξαιρετική ταχύτητα, και για να τις σταματήσει κανείς πρέπει αντίστοιχα να έχει απόλυτη προσήλωση στην άμυνα. Τόσο στην προσωπική άμυνα, όσο και στις αμυντικές συνεργασίες. Νομίζω πως εκεί θα παιχτεί το παιχνίδι και πρέπει ο Ολυμπιακός να εμφανιστεί συγκεντρωμένος και γρήγορος στις αμυντικές προσπάθειες.
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :