Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Γ.ΑΦΡΟΥΔΑΚΗΣ : H XΡONIA HTAN AΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ


Νέα ανάρτηση στο προσωπικό του blog στην ιστοσελίδα "gazzetta.gr" έκανε ο Γιώργος Αφρουδάκης.

Αναλυτικά:

Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν, για την ομάδα μου, καθώς η ολοκλήρωση της σεζόν μας βρήκε πρωταθλητές και Κυπελλούχους. Η ιστορία γράφει μόνο τους τίτλους, αλλά κατ’ εμέ η φετινή χρονιά –όσο άσχημο και αν ακούγεται- ήταν αποτυχημένη. Ο βασικός μας στόχος βλέπετε, ήταν μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Και δεν καταφέραμε να τη διαγράψουμε. Πιστεύω δε, ότι η εικόνα που είχαμε ως ομάδα όλη τη σεζόν, ακόμα και στους τελικούς των πλέι οφ, ήταν κακή.

Ίσχυσε ωστόσο, αυτό που σας έγραφα όλη τη χρονιά: η διαφορά κλάσης, δυναμικής και ράστερ μεταξύ του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και των υπολοίπων. Και αυτά έκαναν τη διαφορά και στους τελικούς. Σε καμία περίπτωση όμως, δεν πιάσαμε την απόδοση που αρμόζει σε ομάδα του δυναμικού που είχε φέτος ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Κερδίσαμε βάσει ονόματος και… φανέλας, που λένε και στο ποδόσφαιρο. Ήμασταν καλύτεροι, αλλά δεν αποδώσαμε. Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να λέγεται.

Δώσαμε δικαίωμα στον Πανιώνιο να ελπίζει πως μπορεί να επικρατήσει. Ο αντίπαλος μας ωστόσο, αξίζει συγχαρητήρια γιατί κατάφερε ο προπονητής να πάρει από κάθε παίκτη το εννέα από το δέκα που είχε να δώσει. Έφτασε ως σύνολο να αποδίδει πολύ κοντά στο άριστα σε όλα τα παιχνίδια. Εμείς πάλι, δεν πιάσαμε ούτε τη βάση.
Η άσχημη εικόνα δεν αφορούσε μόνο τους τελικούς. Αν δείτε τα αποτελέσματα όλης της αγωνιστικής περιόδου, θα διαπιστώσετε ότι επικρατήσαμε δύσκολα επί του Φαλήρου, επί της Βουλιαγμένης, ομάδες που τα προηγούμενα χρόνια νικούσαμε με χαρακτηριστική άνεση.

Δικαιολογίες υπάρχουν. Και πολλές. Τα έχουμε πει πολλές φορές. Είχαμε προβλήματα, ατυχίες. Ακόμα και η έναρξη της σεζόν πήγε στραβά, καθώς ενάμιση μήνα είχαμε πρόβλημα με το κολυμβητήριο και αργήσαμε να ξεκινήσουμε την προετοιμασία. Μετά προέκυψαν τραυματισμοί, έπειτα έσκασε το κανόνι των οφειλών και όλα αυτά μας αποσυντόνισαν.
Η αλήθεια είναι πως βγήκαμε εκτός Ευρώπης πάρα πολύ νωρίς –νομίζω ήταν αρχές του Φλεβάρη- και αυτό μας έκανε ουσιαστικά να χαλαρώσουμε. Να μη δουλέψουμε όσο έπρεπε για να έχουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα στο τέλος της χρονιάς. Αυτό συνέβη γιατί μέσα μας ξέραμε πως ότι και αν γίνει, πολύ δύσκολα θα χάναμε το πρωτάθλημα. Ο αποκλεισμός από την Ευρώπη, σε συνδυασμό με την κακή οικονομική κατάσταση, μας άφησαν χωρίς κίνητρο.

Το ρόστερ ήταν αυτό που νίκησε, γιατί στους τελικούς ο Πανιώνιος φάνηκε πιο καλοδουλεμένη ομάδα. Για να μη θυμίσω ότι και στους ημιτελικούς με τη Βουλιαγμένη πήραμε οριακές νίκες, ενώ παλαιότερα επικρατούσαμε με δέκα γκολ διαφορά. Είπα και μετά τους τελικούς ότι φέτος πετύχαμε το αυτονόητο. Δεν κάναμε κάποια υπέρβαση. Ούτε κάποια έκπληξη. Η έκπληξη ήταν πως νικήσαμε δύσκολα κάποια ματς. Αν χάναμε τον τίτλο δεν θα ήταν έκπληξη, αλλά καθαρή περίπτωση αυτοκτονίας.

Δεν μπορώ να γνωρίζω το μέλλον της ομάδας, γιατί δεν εξαρτάται ούτε από εμένα, ούτε από τους συμπαίκτες μου. Είναι αποκλειστικά στα χέρια των υπευθύνων. Αυτοί πρέπει να αποφασίσουν τι κινήσεις πρέπει να γίνουν. Θα είναι κρίμα ωστόσο, να συνεχιστεί η ίδια ιστορία.

Σας έγραψα τα αρνητικά και άφησα για το τέλος το θετικότερο όλων: η ομάδα έγραψε ιστορία, καθώς για δεύτερη σερί σεζόν τελείωσε αήττητη. Πέρασαν δυόμιση χρόνια χωρίς ήττα, ενώ έχουμε τέσσερις αγωνιστικές περιόδους να χάσουμε ματς κανονικής περιόδου. Όπως και να ‘χει λοιπόν, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έγραψε τη δική του ιστορία στο πόλο. Και θα ήταν σωστό να τύχει καλύτερης αντιμετώπισης, στο παρόν και το μέλλον!
Από προσωπικής απόψεως, αυτή ήταν η πιο δύσκολη χρονιά που μπορώ να θυμηθώ. Ξεκίνησα με σοβαρό τραυματισμό που σίγουρα τον ξεπέρασα στη διάρκεια της σεζόν –στους τελικούς το χέρι μου ήταν όπως τα προηγούμενα χρόνια-, αλλά στο μεσοδιάστημα είχα και άλλες ατυχίες, με τη μέση, με το δόντι, που με άφησαν πολύ πίσω, αγωνιστικά. Θα ήθελα να τη σβήσω πολύ γρήγορα από το μυαλό μου.

Τι θα κάνω την επόμενη χρονιά; Δεν ξέρω, γιατί το συμβόλαιο μου με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ολοκληρώθηκε. Δεν έχω σκεφτεί τι είναι αυτό που θέλω πιο πολύ. Τώρα προέχει να ξεκουραστώ, ψυχολογικά και σωματικά και να βάλω τα πράγματα κάτω να δω τι θα αποφασίσω για το μέλλον.
Πριν σας αφήσω, θα ήθελα να αναφερθώ στους συμπαίκτες μου που παραμέρισαν τα προβλήματα τους, για το καλό της ομάδας. Πολλοί είχαν ακόμα και πρόβλημα επιβίωσης, παρ’ όλα αυτά τα άφηναν όλα στην άκρη και κοιτούσαν πάνω απ’ όλα το συμφέρον της ομάδας. Τους αξίζουν συγχαρητήρια και θέλω να τους ευχαριστήσω προσωπικά, που ήταν συνεπείς όλο αυτό το διάστημα.

Θα δούμε πως θα έλθουν τα πράγματα και θα τα ξαναπούμε σύντομα.
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :