Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ΘΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΨΗΛΑ ΜΕ ΔΥΝΑΤΑ "ΦΤΕΡΑ"...


Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ βρήκε ξανά δυνατό δίδυμο εξτρέμ στα άκρα, όπως είχε με τους Γιαννακόπουλο-Τζόρτζεβιτς, αλλά και με Γκαλέτι-Τζόλε, με την απόκτηση των Άλμπερτ Ριέρα και Ντένις Ρόμενταλ.

Η μεγάλη δύναμη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, στον αγωνιστικό τρόπο παιχνιδιού του, στα σύγχρονα χρόνια της «χρυσής» ιστορίας του, ήταν αναμφισβήτητα η δύναμη της ομάδας στον χώρο της μεσαίας γραμμής και ειδικά στα άκρα.

Επί μια εφταετία (1996-2003), ο Tζόλε και ο "Stelios", φορώντας τις φανέλες με το "11" και το "7" αντιστοίχως, αποτελούσαν εγγύηση στα άκρα, αριστερά και δεξιά, για τους ερυθρόλευκους.

Οι δυο αυτοί μεγάλοι ποδοσφαιριστές στιγμάτισαν τον αγωνιστικό τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού στα άκρα της μεσαίας γραμμής, καθώς μπορούσαν είτε να δημιουργήσουν, είτε ακόμη να πετύχουν αρκετά και κρίσιμα γκολ, αποτελώντας το σήμα κατατεθέν της ομάδας στην πρώτη 7ετή (1997-2003) κυριαρχία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, κατακτώντας ισάριθμα Πρωταθήματα. Διέθεταν ταχύτητα, ντρίμπλα και καλή τεχνική κατάρτιση, ότι ακριβώς χρειαζόταν ένας καλός εξτρέμ, αποτελώντας διαρκή απειλή για κάθε αντίπαλη άμυνα.

Μετά την φυγή του Έλληνα δεξιού χαφ-εξτρέμ από το μεγάλο λιμάνι το 2003, οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν τον Γιώργο Γεωργιάδη ώστε να αναπληρώσει το κενό του Στέλιου Γιαννακόπουλου, με τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ να μένει για δυο σεζόν στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς να συνεχίζει, οι Πειραιώτες στη συνέχεια δοκίμασαν τον Νέρι Καστίγιο ως δεξί εξτρέμ ενώ σε κάποια ματς ανέλαβε αυτόν τον ρόλο και ο Γιάννης Οκκάς.

Το 2007 όμως, οι Πειραιώτες βρήκαν τον ιδανικό αντικαταστάτη του Στέλιου Γιαννακόπουλου, με την απόκτηση του Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός πήρε την φανέλα με το νούμερο "7" και από τα πρώτα του παιχνίδια με την ερυθρόλευκη φανέλα απέδειξε την αξία και το ταλέντο του. Ο γρήγορος Λατινοαμερικανός χαφ, με έφεση στο σκοράρισμα, αποτέλεσε με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ένα ιδανικό δίδυμο στα άκρα, με τον Λούτσι να εξελίσσεται σε ηγετική μορφή για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Στην δεύτερη του σεζόν στον Πειραιά αναδείχτηκε και πρώτος σκόρερ της ομάδας, αλλά δυστυχώς το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε τον ανάγκασε να τερματίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα μόλις στα 30 του χρόνια.

Με τις αποχωρήσεις των Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Λουτσιάνο Γκαλέτι, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έψαχνε αλλά κατέληξε σε πρόχειρες λύσεις.

Φέτος με τη νέα εποχή στα διοικητικά του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, με μεγαλομέτοχο τον Ευάγγελο Μαρινάκη, οι ερυθρόλευκοι βρήκαν ένα νέο δίδυμο στα άκρα, με την απόκτηση των Ντένις Ρόμενταλ και Άλμπερτ Ριέρα.

Και οι δυο διαθέτουν ταχύτητα, καλή τεχνική κατάρτιση, «έκρηξη» στο παιχνίδι τους ενώ μπορούν να προσφέρουν γκολ και ασίστ στους συμπαίκτες τους. Με την προσθήκες του Δανού δεξιού εξτρέμ, αλλά και με του Ισπανού αριστερού χαφ, οι Πειραιώτες ανεβαίνουν επίπεδο και ενισχύονται σε μεγάλο βαθμό. Αυτό που μένει είναι να το αποδείξουν και στην πράξη οι δυο ποδοσφαιριστές.
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :