Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΧΑΒΙ ΒΕΝΤΑ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ Ο ΦΟΥΣΤΕΡ


Τα τελευταία έντεκα χρόνια ο Χάβι Βέντα τα πέρασε στη Βιγιαρεάλ. Ήταν η σημαία της και ο αρχηγός της, έζησε όλες τις στιγμές του συλλόγου στο πετσί του. Από το ναδίρ στο ζενίθ. Εζησε και τον Νταβίδ Φουστέρ για μια σεζόν, την τελευταία τους στο «κίτρινο υποβρύχιο».

Ο νέος ποδοσφαιριστής του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ βρισκόταν μπροστά του, καθώς αγωνιζόταν στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, με τον 34χρονο δεξιό αμυντικό να καλύπτει τα μετόπισθεν. Ο Βέντα, αναλύοντας στο «Goal» τον πρώην συμπαίκτη του, ξεκίνησε λέγοντας:

«Προέρχεται από τις ακαδημίες της Βιγιαρεάλ. Η δουλειά που γίνεται εκεί είναι σοβαρή γι’ αυτό και είμαι σίγουρος πως θα πετύχει στην Ελλάδα, άλλωστε απέδειξε και στην Πριμέρα Ντιβισιόν πως είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Προσωπικά πραγματοποίησε πολύ καλή σεζόν. Για να τον πήρε ο Ερνέστο κάτι ξέρει».


Σύμφωνα με τον Βέντα το δυνατό σημείο του Φουστέρ είναι η ικανότητα να αγωνίζεται παντού στις επιθετικές θέσεις ενός συστήματος. «Πρόκειται για ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστή που μπορεί να έχει ρόλο-κλειδί σε μια ομάδα δεδομένου πως μπορεί να αποδώσει εξίσου καλά όπου κι αν αγωνιστεί. Λύνει τα χέρια του προπονητή του». Ενδεχομένως να έλυνε και τα δικά του πόδια, αφού όπως παραδέχτηκε ο Βέντα: «Με βοηθούσε πολύ αμυντικά όταν έπαιζε στα πλάγια (δεξιά), όπως και τον Καπντεβίλα όταν έπαιζε από την αριστερή πλευρά».

Πώς κινείται, όμως, μέσα στον αγωνιστικό χώρο; «Έχει πολύ καλή τεχνική και αυτό τον βοηθάει να αντισταθμίσει αδυναμίες σε άλλα επίπεδα. Όπως το ότι δεν είναι πολύ γρήγορος •δεν είναι και αργός βέβαια. Επιπλέον, όταν αγωνίζεται στον άξονα ψάχνει συνεχώς να δώσει την τελική πάσα, η οποία για μένα είναι το καλύτερό του. Με τον Βαλβέρδε αγωνίστηκε περισσότερο πίσω από τον επιθετικό (σ.σ. σε σύστημα 4-2-3-1), ενώ με τον Γκαρίδο (σ.σ. τον τεχνικό που διαδέχθηκε τον «τσινγκούρι» στη Βιγιαρεάλ) στα πλάγια. Οι οδηγίες που είχε ήταν να συγκλίνει στον άξονα είτε για να βρει την πάσα είτε για να σουτάρει».

Με μια λέξη: «Δουλευταράς».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :