Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΑ O ΕΡΝΕΣΤΟ…


Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επιμένει πολύ στην ανάπτυξη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ με τα άκρα, αλλά θέλει να τη συνδυάσει με κάποιες κομπίνες, που θα κάνουν λιγότερο προβλέψιμη την ομάδα. Έτσι, δουλεύει καθημερινά στο Ρέντη με τους ακραίους μπακ και χαφ μία κομπίνα, που θα δίνει μεγαλύτερη δυναμική στην δημιουργία και την παραγωγή φάσεων στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

Ο Ισπανός τεχνικός θέλει αφενός μεν ο μπακ με τον χαφ να «βρίσκονται» καλά, αφετέρου δε να βοηθάει ο χαφ τον μπακ, ώστε ο τελευταίος να βρίσκει χώρους και να γίνεται εξτρά επιθετικός, σε πολλές στιγμές του αγώνα.

Έτσι, ζητάει για παράδειγμα από τον Αλμπέρτ Ριέρα ζητάει πολλές φορές να τραβιέται προς τα μέσα κι αντί να παίζει ζει ως αριστερός χαφ στην γραμμή, να μπαίνει και να παίζει ως μέσα αριστερά, αφήνοντας την πλευρά στον Χολέμπας, ώστε ο Γερμανός αριστερός οπισθοφύλακας να βρίσκει μέτρα μπροστά του για να κάνει την κούρσα και τη σέντρα. Και, παράλληλα, να βοηθάει ο Ριέρα προς τον άξονα την οργάνωση του παιχνιδιού. Και το αντίστοιχο θέλει κι από τον Βασίλη Τοροσίδη και τον όποιο χαφ παίζει μπροστά του από δεξιά.

Ακόμη δεν έχει δει ακριβώς αυτά που θέλει ο Βαλβέρδε στο συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, αλλά με ικανοποίηση βλέπει ότι γίνεται η προσπάθεια και ανταποκρίνονται οι ακραίοι παίκτες. Πάντως, αυτό το κόλπο θέλει και καλό συγχρονισμό και πνευμόνια από τους μπακ και ικανότητα από τους χαφ να παίζουν «προς τα μέσα».

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :