Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΙΒΚΟΒΙΤΣ ΗΤΑΝ ΣΑΦΕΣ…


Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δεν θα καλύψει τις αδυναμίες που δείχνει η ομάδα του όταν δεν παίζει καλά και ούτε είναι από τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους.

Ο Σέρβος κόυτς τα είπε χύμα και τσουβαλάτα, μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ και το κουδούνι έχει χτυπήσει, ήδη, για τους παίκτες του.

«Απο δώ και πέρα όποιος δεν μπορεί δεν θα παίζει» ήταν το αυστηρό μήνυμα του προπονητή, αν και το πιο σημαντικό που είπε ήταν εκείνο για τα εκτός έδρας παιχνίδια που έρχονται με Μάλαγα και Σαρλερουά:

«Έχουμε δύο δύσκολα ματς μακριά από το γήπεδό μας. Πρέπει να βελτιώσουμε την απόδοσή μας, όχι για να πάρουμε την πρώτη θέση του ομίλου. Αυτό δεν με ενδιαφέρει. Θέλω να φτιάξουμε ομάδα. Είμαστε πολύ μακριά από τη λέξη ομάδα και το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα».

Ο Ντούντα «στη σέντρα» Μαυροκεφαλίδη, Κέσελ και Παπανικολάου για την άμυνά τους: «Έχασαν όλες τις άμυνες στο ένας εναντίον ενός» είπε χαρακτηριστικά

Δεν έχουν συνηθίσει στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ να ακούνε τέτοιες δηλώσεις. Ο Ίβκοβιτς όμως δεν είναι όπως οι υπόλοιποι. Ακόμη και παίκτες που ο ίδιος έχει επιλέξει, εφόσον δεν του κάνουν τη δουλειά δεν έχει κανένα πρόβλημα να τους αφήσει στο περιθώριο, μέχρι να δει ότι πράγματι ... ακούνε τις οδηγίες του.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την «έκρηξη» του Ίβκοβιτς. Ο πιο βασικός είναι ότι βρισκόμαστε στην εποχή, που είτε θα γίνει το ποιοτικό βήμα προς τα μπροστά, καθώς πρώτα και κύρια η Ευρωλίγκα και στη συνέχεια το πρωτάθλημα μπαίνουν στην τελική ευθεία. Μπορεί να μεσολαβούν οι διακοπές των Χριστουγέννων, ωστόσο, από τώρα και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:

Πρώτον θα ξέρει αν θα έχει τερματίσει πρώτος ή όχι στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας και θα μπει στην διαδικασία του τοπ-16.

Δεύτερον θα μονομαχήσει, για πρώτη φορά φέτος, με τον Παναθηναϊκό στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Α1, στις 8 Ιανουαρίου στο ΟΑΚΑ.

Ξέρει, λοιπόν, ο Ίβκοβιτς ότι αν η ομάδα του δεν σταθεροποιηθεί σε υψηλό επίπεδο, δεν αποκτήσει διάρκεια και δεν σταματήσει το σκωτσέζικο ντουζ «μια καλή εμφάνιση και μια ... άστα να πάνε» αποκλείεται να πετύχει στους στόχους της.

Με τις δηλώσεις που έκανε την Κυριακή (5/12), έβαλε τους πάντες στην τσίτα. Και το μήνυμά του ήταν σαφές: «Ή θα κάνετε αυτό που θέλω, ή θα κάθεστε και θα βλέπετε από τον πάγκο». Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι στο επόμενο ματς, Μαυροκεφαλίδης, Κέσελ και Παπανικολάου «θα φάνε πάγκο». Ο Ίβκοβιτς δεν έκανε την αναφορά γιατί ήθελε να «εκθέσει» τους τρεις παίκτες.

Ο Σέρβος θα επιμείνει στο δικό του μοντέλο. Αυτό, άλλωστε, που συνηθίζει να λέει στους συνεργάτες του είναι ότι λόγω της Εθνικής Σερβίας άργησε να ενσωματωθεί ο ίδιος στην προετοιμασία και χάθηκε αρκετός χρόνος, ώστε όλοι να μπουν στην φιλοσοφία του. Σε μια ομάδα που ξεκινάει από την αρχή και ο προπονητής είναι καινούργιος, κάτι τέτοιο είναι η πρώτη προϋπόθεση.

«Ναι, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν θα προσπαθήσουμε. Είτε το θέλουμε, είτε όχι θα γίνουμε ομάδα» προσθέτει ο Ίβκοβιτς και επειδή στη ζωή του έχει μάθει να παλεύει και να κερδίζει μέσα από αντιξοότητες, το ίδιο θα κάνει στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ.

Ο Ίβκοβιτς είπε και κάτι άλλο: «Τι περιμένουν οι δικοί μου; Ακούνε τους μάνατζερ και παίζουν για τα στατιστικά τους;» Η φράση δεν βγήκε τυχαία από το στόμα του. Προφανώς βλέπει πολλά που τον ενοχλούν μέσα στο γήπεδο και δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει την συγκεκριμένη κατάσταση να γίνει βίωμα μέσα στην ομάδα.

Γι αυτό και τις ανάποδες που πήρε τις εξέφρασε και δημόσια. Εφόσον δεν βλέπει τα πράγματα που θέλει, θα το κάνει συνέχεια. Μέχρι να στρώσουν.

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :