Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΟΙ «ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ» ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΙΑ...


Ο Θρύλος την Κυριακή (07/08) στις 21:45 αντιμετωπίζει την Κατάνια. Η ιταλική ομάδα, ιδρύθηκε το 1908 και αποτελεί ένα υπολογίσιμο σύλλογο με μεγάλη ιστορία στη δεύτερη κατηγορία του ιταλικού πρωταθλήματος, έχοντας ένα καλό σύνολο χωρίς όμως διακρίσεις.

Σαν έδρα τους οι «Ελέφαντες», όπως αποκαλείται η ομάδα της Κατάνια, είναι το «Άντζελο Μασιμίνο» το οποίο πήρε το όνομά του από τον πρόεδρο που έγραψε ιστορία μαζί με την ομάδα, κάνοντας τρεις θητείες στην Κατάνια, την περίοδο 1969-73, το 1974-87 και το 1992-96.

Πέρσι η Κατάνια τέλειωσε το πρωτάθλημα στην 13η θέση, με παθητικό 52 γκολ και σκοράροντας 40. Στην πρώτη κατηγορία η καλύτερη θέση που έχει πάρει είναι μόλις η 8η, την σεζόν 1960-61 και το 1964-65.

Οι παίκτες των «ροσαντζούρι» που ξεχωρίζουν είναι ο 28χρονος Αργεντινός τερματοφύλακας, Μαριάνο Αντούχαρ, το όνομα του οποίου είχε "παίξει" και για τον Ολυμπιακό και ο έτερος Αργεντινός, Μάξι Λόπες, ο 27χρονος πρώην επιθετικός της Μπαρτσελόνα.

Την μεταγραφική περίοδο που διανύουμε, η Κατάνια απέκτησε τέσσερις παίκτες, με κύριο στόχο της να μειώσει τον μέσο όρο ηλικίας της ομάδας. Αποκτήθηκε ο 19χρονος Ισπανός εξτρέμ, Κέκο, από την Ατλέτικο Μαδρίτης Β’. Από την Άσκολι, οι «Ελέφαντες» απέκτησαν τον 22χρονο Ιταλό μέσο, Φεντερίκο Μορέτι και από την Νοτσερίνα, τον 21χρονο Ιταλό τερματοφύλακα, Πιέτρο Τερατσιάνο. Από την Βιτόρια Σετούμπαλ, η ιταλική ομάδα πήρε τον 21χρονο μέσο, Πάουλο Ρεγκούλα.

Ο γνωστός «αεροπλανίνο», Βιτσέντσο Μοντέλα, κάθεται στον πάγκο της ομάδας από το καλοκαίρι του 2011.
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :