Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής, πήρε τελευταίος το λόγο στη συνέντευξη Τύπο που διεξήχθη στο αεροδρόμιο και χαριτολογώντας είπε: «Νιώθω σαν κατηγορούμενος».
Χαριτολογώντας ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής είπε «Όπως γίνεται και στις ποινικές δίκες, ο κατηγορούμενος μιλάει τελευταίος έτσι και σήμερα», και προσπάθησε να δώσει απαντήσεις στους προβληματισμούς των αθλητών.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού:
«Σας καλωσορίζω κάνατε υπερήφανη όλη την Ελλάδα. Το χαρήκαμε απίστευτα και ειδικά το πόλο, το παρακολούθησα με κομμένη την ανάσα. Η μόνη στιγμή που καρδιοχτύπησα ήταν στο τελευταίο λεπτό του τελικού. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα όλης της δουλειάς που κάνατε αλλά και των γονιών σας, γιατί πίσω από το μεράκι και τη δουλειά σας βρίσκονται οι γονείς σας».
Και συνέχισε:
«Αυτή η επιτυχία δεν είναι ένα πυροτέχνημα. Με ενδιαφέρει να ακούω την κριτική σας, όπως και πολλές φορές το έχω πράξει στο παρελθόν αλλά θα πρέπει να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά. Να δούμε λίγο και τι έγινε στο παρελθόν, αν ο πακτωλός χρημάτων που δινόταν στον αθλητισμό είχε τη χρήση που έπρεπε. Τώρα με λίγα χρήματα γίνονται πολλά. Η Πολιτεία δίνει 12 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για τη λειτουργία των κολυμβητηρίων, αλλά 5 εκατομμύρια επιχορήγηση στην ομοσπονδία και 500.000 για έξτρα διοργανώσεις, όπου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης Νέων που θα γίνει στο Βόλο. Οι επιχορηγήσεις είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με αυτά που βρίσκονταν προ της κρίσης. Δείξτε μου κ. Διαθεσόπουλε μία χώρα στο μέγεθος της Ελλάδας που να δίνει περισσότερα χρήματα (σ.σ. «Η Κροατία δίνει 3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο μόνο για το ανδρικό πόλο", ήταν η απάντηση του προέδρου της ΚΟΕ»)».
Είπε ακόμα πως:
«Τα παράπονα των αθλητών τα συμμερίζομαι και τα κατανοώ. Έχω διαφωνήσει με το θέμα των αδειών, έχω παλέψει να αλλάξω το νόμο για τα προνόμια. Θα ήθελα, δημοσίως τουλάχιστον, να λέτε όλη την αλήθεια, όχι τη μισή. Υπάρχουν και ενισχύσεις και πριμ για τους αθλητές, τα οποία συμφωνώ ότι πρέπει να αυξηθούν. Ο νόμος είναι ισοπεδωτικός και πρέπει να αλλάξει και για αυτό το λόγο έχουμε ξεκινήσει διάλογο με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Είναι εύκολο να «πυροβολούμε» την Πολιτεία, η οποία όμως δεν είναι απούσα και στηρίζει, μέσα σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, τον ελληνικό αθλητισμό».
Όσον αφορά στα κολυμβητήρια:
«Το Ποσειδώνιο στη Θεσσαλονίκη δεν είχε πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα από το 2006», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι γίνεται προσπάθεια να μειωθεί το υψηλό λειτουργικό κόστος των εθνικών κολυμβητηρίων (π.χ. με χρήση φυσικού αερίου αντί πετρελαίου). Είπε επίσης ότι εξετάζεται και είναι σε καλό δρόμο το αίτημα της ΚΟΕ να της παραχωρηθεί η χρήση δύο κολυμβητηρίων στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά για την προπόνηση των κλιμακίων των εθνικών ομάδων. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε ότι ο ΟΠΑΠ θα έπρεπε να είναι χορηγός των εθνικών ομάδων, αλλά υπενθύμισε ότι το θέμα αυτό δεν άπτεται της δικαιοδοσίας του.
Ο Πάνος Μπιτσαξής υπενθύμισε ότι με το παλαιότερο καθεστώς υπήρχαν πολλές στρεβλώσεις, με αργομισθίες και πρώην αθλητές που έκαναν χρήση των ευεργετικών διατάξεων και δεν πήγαιναν στη δουλειά τους στο Δημόσιο, αλλά παράλληλα παραδέχθηκε ότι θα πρέπει να υπάρξουν διευκολύνσεις για τους εν ενεργεία αθλητές.