Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΛΑΘΗ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΛΛΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ...ΜΟΝΟ Η ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ!


Με αυτά και με τα άλλα, φτάσαμε στα μισά του Σεπτέμβρη για να δούμε το Θρύλο μας σε επίσημο αγώνα. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές άρχισα να γράφω το συγκεκριμένο κείμενο, άλλες τόσες το έσβησα και άλλες τόσες το άλλαξα.

Ήταν (και είναι) πολλά τα "στραβά" στην ομάδα μας και ας μη τα βλέπουν (;) τα παπαγαλάκια. Αν έχουν απορίες για το τι πιστεύει ο κόσμος του Ολυμπιακού, ας πάνε να κάνουν ρεπορτάζ σε οπαδικά στέκια και συνδέσμους. Τον παλμό του κόσμου δεν τον πιάνεις από το...γραφείο σου και με υποβολείς, ούτε αν σκέφτεσαι πως θα γίνεις αρεστός στη διοίκηση.

Από την πρώτη μέρα της διοίκησης Μαρινάκη, είχαμε μόνο καλά λόγια να πούμε για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και τη διάθεση που έδειξε στα πρώτα του βήματα για ν'ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά την ομάδα μας. Όλα αυτά όμως μέχρι τον...Ιούνιο.

Από εκεί και πέρα, διαφωνήσαμε ανοιχτά με τον προγραμματισμό της ομάδας, με επιλογές παικτών και το χρονικό σημείο που αποκτήθηκαν κάποιοι, όπως και με την παραχώρηση του Ριέρα για πολλούς και διάφορους λόγους. Θα σταθούμε στα πιο σημαντικά από αυτά που δε μας άρεσαν γιατί πολύ απλά "ω γέγονε γέγονε". Το θέμα είναι να μην ξαναπούμε τα ίδια τον Ιανουάριο ή το ερχόμενο καλοκαίρι...


ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ
-------------------------------------

Όταν έχεις κατακτήσει το πρωτάθλημα από τον Απρίλιο, όταν γνωρίζεις ότι οι πρώτες δύο μεγάλες ανάγκες του ρόστερ είναι ο τερματοφύλακας και το αμυντικό χαφ και φτάνεις ν'αποκτήσεις τον Μακούν (έστω και δανεικό) στο τέλος του Αυγούστου και τώρα πηγαίνει στον αγώνα της χρονιάς με την Μαρσέιγ με ένα σχεδόν ημίχρονο στα πόδια του,είναι τουλάχιστον τραγικό.

Δικαιολογίες όπως "το καλό πράγμα αργεί να γίνει", "ότι οι ευκαιρίες είναι πάντα στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου" και άλλα τέτοιο όμορφα, προσωπικά με αφήνουν αδιάφορο. Καλώς ή κακώς το Μακούν και τον κάθε Μακούν τον ήθελες πανέτοιμο να προσφέρει στα παιχνίδια που θα κρίνουν το μέλλον σου στην Ευρώπη. Όλοι συμφωνούμε ότι ήταν ποιοτική προσθήκη, το θέμα όμως είναι να μην αποδειχθεί "καθυστερημένη ποιοτική προσθήκη"... Τώρα να μου πείτε, εμείς περιμέναμε τα...φιλικά στο Έρμελο για να δούμε αν υπάρχει ανάγκη απόκτησης αμυντικού χαφ!!!


ΥΠΟΘΕΣΗ ΡΙΕΡΑ
-----------------------

Οι περισσότεροι δεν στεναχωρήθηκαν με την παραχώρησή του, γιατί πολύ απλά δεν δικαιολόγεισαι ποτέ τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του. Στεναχωρήθηκαν όμως από τη χρονική στιγμή που έγινε η συγκεκριμένη κίνηση.

Πολύ περισσότερο για το γεγονός ότι εφόσον υπήρχαν συζητήσεις πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου άρα και πιθανότητες (αν όχι βεβαιότητα παραχώρησής του) ΓΙΑΤΙ η ομάδα δεν απέκτησε τον επιθετικό που ζητούσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε όπως μας ενημέρωναν σχετικά ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ;

Οι δικαιολογίες "προσπάθησε αλλά δεν...έκατσε", "πήγε για το...μπαμ αλλά ατύχησε" , όπως και η δημοσιοποίηση των ονομάτων ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ, πάλι δε μου λέει κάτι. Αφήστε που τα παπαγαλάκια δε μπόρεσαν να συμφωνήσουν ούτε στο όνομα που "πάλεψε" η διοίκηση... Εκτός και αν πιστέψουμε ότι "πάλεψε" ταυτόχρονα 4-5 περιπτώσεις και δεν "έκατσε" καμία... Αν έχει συμβεί αυτό, τότε και πάλι υπάρχει πρόβλημα... Αν δε μπορείς να αποκτήσεις μέσα σε 10-15 μέρες έναν αξιοπρεπή επιθετικό, έστω και δανεικό, τότε κάτι δε λειτουργεί σωστά...

Από εκεί και πέρα, ρεπορτάζ που αναφέρουν την αφόρητη πίεση που άσκησε ο Ριέρα στη διοίκηση και ότι ήταν πολλά τα χρήματα που του πρόσφερε η Γαλατά και δε μπορούσε να γίνει αλλιώς, συγνώμη, αλλά δε μπορούμε να τα πάρουμε στα σοβαρά. Τα λεφτά ήταν και για τη διοίκηση πολλά και δε μπορούσε ν'αρνηθεί την Τουρκική πρόταση. Αυτή είναι η αλήθεια...

Η "κάψα" που έδειξαν τα παπαγαλάκια μόλις ολοκληρώθηκε η πώληση του Ριέρα να μας φέρουν επιθετικό από το "πανέρι" , ευτυχώς δε πήρε σάρκα και οστά. Ο κόσμος ξέρει, καταλαβαίνει και δε θα του έλεγε τίποτα κανένας πρώην ποδοσφαιριστής που μάλιστα θα είχε δικαίωμα συμμετοχής μόνο στη Σούπερ Λίγκα...


Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ "ΟΤΙ ΠΕΙ Ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ"
---------------------------------------------------

Πολύ καλό για να είναι...Ελληνικό. Κάποιοι καμάρωναν που η διοίκηση κάνει ότι πει ο Βαλβέρδε. Ας θυμηθούμε λοιπόν τι ζήτησε ο Βαλβέρδε με βάση τα ρεπορτάζ.

1. Την απόκτηση του Κάρλος Σάντσεζ, από τον Ιανουάριο. Δε μας απασχολεί αν ο Μακούν είναι καλύτερος ή αν ο Σάντσεζ ήταν ο παίκτης που είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός. Έγινε το "θέλημα" του προπονητή; Σαφώς και όχι...

2. Άρνηση στην παραχώρηση Ριέρα... Το θέμα το εξαντλήσαμε πιο πάνω, απομένει το συμπέρασμα ότι και πάλι δεν έγινε το "θέλημά" του...

3. Απόκτηση γρήγορου επιθετικού... Αναλύθηκε και αυτό στην υπόθεση Ριέρα. Το αποτέλεσμα; Ούτε αυτό το "θέλημα" πήρε σάρκα και οστά...

Αυτές είναι οι πλέον τρανταχτές περιπτώσεις και να εξηγήσουμε ένα πράγμα. Δε κρίνουμε ΠΟΥ και ΑΝ είχε δίκιο ο Βαλβέρδε. Λέμε ότι δεν υπήρχε τουλάχιστον φέτος καραμέλα με το όνομα "ΟΤΙ ΠΕΙ Ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ".


ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ
---------------------------------------

Ο κόσμος περίμενε μεγαλύτερη ενίσχυση για την ομάδα, με δεδομένο το περσινό καλοκαίρι που πραγματικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε τεράστιες οικονομικές θυσίες, χωρίς να υπάρχει καν Ευρώπη. Παντού συζητούσαν το ίδιο πράγμα : " Αν πέρσι έκανε τέτοιες κινήσεις χωρίς ευρωπαϊκά έσοδα, φέτος με το Τσάμπιονς Λιγκ τι θα κάνει;"

Από τη διοίκηση "έβγαινε" με μορφή δηλώσεων ή έστω πληροφορίες κύκλων ότι η ομάδα θα ενισχυθεί (χωρίς να γίνουν όμως υπερβολές) για να κάνει το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη και κανείς δε μπορούσε και δεν ήθελε να μην πιστέψει τη διοίκηση. Άλλωστε το δείγμα γραφής , ένα χρόνο πριν ήταν εξαιρετικό.

Με γνώμονα λοιπόν το καλό της ομάδας και τη στήριξη του προέδρου ο κόσμος έκανε ουρές για αγορά εισιτηρίων διαρκείας. Ουρές που έγιναν μικρότερες με το πέρασμα των ημερών γιατί ο κόσμος έβλεπε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Κάποια στιγμή μάλιστα, τα διαρκείας "πάγωσαν" εντελώς και ξαναπήραν μπρος τις μέρες που αποκτήθηκε ο Μακούν και μέχρι την πώληση του Ριέρα.

Οι εποχές για τον μέσο Έλληνα είναι πολύ δύσκολες, αλλά το χρέος προς την ομάδα ΕΓΙΝΕ.

Η διοίκηση έκανε το χρέος της προς τον κόσμο που στήριξε από την πρώτη στιγμή;

Αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα,το γεγονός ότι ξέσπασε γκρίνια σε κάθε οπαδικό κύκλο, είτε αυτό λεγόταν σύνδεσμος, ιντερνετικό φόρουμ, ή απλά μία ερυθρόλευκη παρέα, μάλλον όχι. Προσωπικά μάλιστα δε θυμάμαι πιο...ήσυχο "Καραϊσκάκη" σε φιλικούς αγώνες τα 35 τελευταία χρόνια... Ξενέρωσε ο κόσμος; Δε το αποκλείω...

Τώρα για αυτούς που λένε, ότι την Τρίτη το γήπεδο θα "βράζει", αυτό μας έλειπε! Να μην είναι ηφαίστειο το "Καραϊσκάκη" σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ!


ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΣΕΪΓ
---------------------------------------------

Εδώ που φτάσαμε, υπάρχει ένα πράγμα στο μυαλό κάθε οπαδού του Ολυμπιακού. Η νίκη την Τρίτη κόντρα στην Μαρσέιγ και η σωστή οπαδική συμπεριφορά εντός και εκτός γηπέδου. Κάποιοι είναι δυσαρεστημένοι με αρκετά πράγματα ακόμη και θ'αναφερθούμε μελλοντικά σε αυτά.

Για την ώρα, αυτό που προέχει είναι η νίκη κόντρα στη Μαρσέιγ και το χρέος όλων μας να στηρίξουμε την ομάδα με όση δύναμη έχουμε, ακόμα και αν διαφωνούμε σε κάποια πράγματα είτε με τη διοίκηση, είτε με τον προπονητή...

Φωνή και πάθος κόντρα στους Μαρσεγιέζους να κατακτηθεί το πρώτο χρυσό τρίποντο και μετά...βλέπουμε. Στήριξη 90+ λεπτά ακόμα και αν στην αρχή του παιχνιδιού κάτι "στραβώσει"... Ο κόσμος του Ολυμπιακού έχει τον τρόπο να σπρώξει την ομάδα στη νίκη και αν θα πρέπει να θυμηθώ έναν από τους πολλούς αγώνες που το έκανε με άψογο τρόπο, θα θυμηθώ τον αγώνα με τη Σταντάρ Λιέγης στο "Καραϊσκάκη" και τη νίκη με 2-1 στο 93' (Στολτίδης), τότε που παρόλο που μείναμε πίσω στο σκορ, όλοι όσοι είμασταν μέσα όχι απλά δε γκρινιάξαμε, αλλά σπρώξαμε την ομάδα με το πάθος μας στην ανατροπή και τη νίκη-πρόκριση.

Έτσι λοιπόν και με τη Μαρσέιγ αδέρφια...ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ και ξεχνάμε (προς το παρών) ότι μας "χάλασε"!

Υ.Γ : Τα παπαγαλάκια το πήγαν καλά και στην υπόθεση Βαλβέρδε... Ξαφνικά, ψάχνει δικαιολογίες για πιθανή αποτυχία και έγινε αχάριστος.

Ε, μετά μην απορείτε για την μείωση των...εσόδων σας και γιατί μειώθηκαν οι πωλήσεις και τα "κλικ"...


Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :