
Ο Νίκος Αλέφαντος μέσω του προσωπικού του blog που διατηρεί στο katimagiko, κάνει αναφορά στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Ντόρτμουντ και παράλληλα μιλάει και για τις μεταγραφές που έχει κάνει ο Ολυμπιακός...
Ήταν ένα ματς μέτριο, θα το ξεχάσουμε γρήγορα. Η Ντόρτμουντ μέσα στην έδρα της δεν μου άρεσε, την περίμενα πολύ καλύτερη. Έδειξαν αδυναμίες που δεν τις χτύπησε ο Ολυμπιακός.
Στον Ολυμπιακό είδα ορισμένα αλλοπρόσαλλα, παρ’ ότι δεν έπαιξε άσχημα. Κατέβασε 4 εν δυνάμει σέντερ μπακ στην άμυνα, χάλασε και τα χαφ . Ο Φέισα που μου έκαναν πολλοί επίθεση, δεν υπήρχε ξανά στο γήπεδο, η ύπαρξή του στον αγώνα ήταν μόνο στο φύλλο αγώνα. Όταν τον είχα πει «παλαίμαχο» έπεσαν να με φάνε. Μάθετε μπαλίτσα ορισμένοι. Ο Ορμπάιθ παίζει δίπλα στα σέντερ μπακ, υπάρχουν κενοί χώροι στα χαφ, έτσι φάγαμε το γκολ, κανείς δεν υπήρχε να μαρκάρει στο σουτ έξω από την περιοχή.
Είχαμε αργά χαφ, είχαμε και αργά ακραία μπακ. Έγιναν πειράματα στο πιο καθοριστικό ευρωπαϊκό ματς. Ο Φέισα πόσο καιρό είχε να παίξει, και έπαιξε τώρα; Ο Μέγερι έπρεπε να ντεμπουτάρει στο καθοριστικό ματς του Τσάμπιονς Λιγκ; Γιατί δεν έπαιζε πιο πριν στο ελληνικό πρωτάθλημα; Η άμυνα με αυτούς τους 4 απ’ το φιλικό με την Ίντερ;
Ο Αβραάμ με τον Μέλμπεργκ είναι εγγύηση για το κέντρο της άμυνας, ο καλύτερος ήταν πάλι ο Αβραάμ, αμαρτία να έχει μείνει σε αγώνες έξω για να παίζει βρέξει- χιονίσει ο Μαρκάνο.
Με αυτά και με αυτά, βλέπω τον ΑΠΟΕΛ πρώτο στον όμιλό του, ενώ εμείς είμαστε τελευταίοι. Μου τη δίνει αυτό, έχω απαιτήσεις απ’ τον Ολυμπιακό. Τα μεγέθη είναι πάρα πολύ διαφορετικά μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΠΟΕΛ. Έχω δουλέψει και στις δύο ομάδες και ξέρω.
Βλέπω και στο πρωτάθλημα έναν Παναθηναϊκό που ήταν διαλυμένος, με μεταγραφές μετρημένες στα δάχτυλα ενός χεριού, χωρίς τα έσοδα από την Ευρώπη, και όμως είναι πρώτος, παίρνει τα παιχνίδια, παίζει γρήγορο ποδόσφαιρο, παίζει την καλύτερη μπάλα που έχω δει απ’ τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια! Το πρωτάθλημα και τα μάτια μας. Μην αποβεί τραγική η σεζόν...
Περίμενα να δω τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, το θεωρούσα κρίσιμο τεστ για να φανεί αν ήταν φούσκα οι καλές εμφανίσεις του στα προηγούμενα παιχνίδια. Όμως πήγε στην Τούμπα και τον κατακεραύνωσε τον ΠΑΟΚ.
Ο Ζέκα έχει ταχύτητα και αντοχή στην ταχύτητα, έχει και διείσδυση. Δεν σκοράρει, αλλά είναι καλός παίκτης. Ο Λέτο βγαίνει η πιο μεγάλη «μεταγραφή», παίζει ο Παναθηναϊκός χωρίς κλασικό φορ, όπως έπαιζε η Εθνική Ολλανδίας με τον Κρόιφ να είναι οπισθοχωρημένος φορ, ερχόταν από πίσω, είχε την ντρίμπλα, την ταχύτητα και τη διείσδυση. Ο Λέτο σε αυτό το χώρο δεν καταναλώνει ενέργεια να κυνηγάει τον αντίπαλο μπακ στα άκρα. Είναι μεγάλη απειλή στον άξονα διότι έχει τη διείσδυση, την ντρίμπλα και την ταχύτητα, και σκοράρει πλέον, έρχεται από πίσω και δεν τον κρατάνε. Τα πέναλτι που έχει βάλει, αυτός τα κέρδισε τα περισσότερα.
Έχει και τον Κουίνσι ο οποίος είναι σπρίντερ και ντριμπλέρ, ο Κατσουράνης μοιάζει με έφηβο και ο Σιμάο έχασε κιλά και παίζει καλά. Μέχρι που αναστήθηκε ο Κλέιτον. Έχουν κοντά τις γραμμές και οι γρήγοροι παίζουν το «δίνω τη μπάλα και φεύγω στο χώρο». Φαίνεται ότι το δουλεύουν καλά αυτό στην προπόνηση. Βρήκαν τους αργούς του ΠΑΟΚ και έκαναν πάρτι. Για τα ως τώρα ματς μιλάω, δεν ξέρω αν θα έχει ο Παναθηναϊκός ανάλογη συνέχεια.
Ο ΠΑΟΚ ήταν αργός, είναι ντροπή να παίζει ο Παπάζογλου, δεν έχεις κύριε τον Αθανασιάδη, βάλε φορ τον Βιερίνια. Όταν βάζεις στον Μπουμσόνγκ τον Παπάζογλου, κάνει πάρτι ο Μπουμσόνγκ. Όπως ο Τσιώλης που έβαλε τον Γιάκομπ στον Δέλλα. Άλλο έγκλημα αυτό.
Εμείς δώσαμε τα λεφτά για 15 μεταγραφές που ψάχνω να τις βρω στο γήπεδο… Γκρίνιαζα όλο το καλοκαίρι, τα βλέπουμε τώρα… Είμαι απαιτητικός με τον Ολυμπιακό, μιλάμε για τον κορυφαίο σύλλογο της χώρας, με τα περισσότερα έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ και το γήπεδο, τη μόνη ομάδα που έχει πρόεδρο με λεφτά και οπαδισμό. Και όμως, ψάχνω τις μεταγραφές που άλλαξαν επίπεδο στην ομάδα και δεν τις βρίσκω. 15 μεταγραφές. Μάλλιασε η γλώσσα μου το καλοκαίρι.
Το πέναλτι το είδαν και τα μικρά παιδιά ότι ήταν χέρι. Πόσα χρόνια έχουν να μας δώσουν πέναλτι στην Ευρώπη; Έχω ξεχάσει πότε πήρε πέναλτι ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ.