Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ VS ΑΣΗΜΑΚΗ


Λίγο πριν το πρώτο ντέρμπι του πρωταθλήματος πόλο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Βουλιαγμένη, η Άλκηστη Αβραμίδου και η Αλεξάνδρα Ασημάκη αντιμετωπίζουν η μια την άλλη στο "sday.gr".

Αναλυτικά:

Οι δύο διεθνείς συναντήθηκαν για πρώτη φορά πριν αρκετά χρόνια στο κολυμβητήριο του Περιστερίου σε καμπ της Εθνικής και από τότε έχουν γίνει αχώριστες. Από τις αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με την Βουλιαγμένη για το γηγενές πρωτάθλημα Νεανίδων, στις σκληρές μάχες του Ολυμπιακού με τη γυναικεία ομάδα ΝΟΒ για την διεκδίκηση του πιο «ανταγωνιστικού πρωταθλήματος στην Ευρώπη». Και από φυντάνια της Εθνικής κορασίδων στην κατάκτηση της κορυφής του κόσμου η Άλκηστη με την Αλεξάνδρα έχουν πολλά κοινά σημεία αναφοράς στην καριέρα τους.

Απομένουν λίγες ώρες μέχρι το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Σε τι φάση ετοιμότητας βρίσκεται η ομάδα της καθεμίας;

Άλκηστη: Δεν θεωρώ ότι θα είμαστε απόλυτα έτοιμες για το σαββατιάτικο αγώνα, όσο στα επόμενα παιχνίδια και στα play-off, αλλά θα παλέψουμε για τη νίκη όπως σε κάθε ντέρμπι. Είχαμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, γιατί προερχόμαστε από ένα πολύ κουραστικό ταξίδι στη Ρωσία για το Len Trophy. Αλλά σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε πιστεύω θα μας κάνει καλό να δώσουμε ένα δυνατό παιχνίδι.

Αλεξάνδρα: Και οι δύο ομάδες θέλουν πολύ να κερδίσουν μιας και είναι οι διεκδικητές του τίτλου. Θα παίξουμε και οι δύο δυνατά, αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα για συμπεράσματα. Είναι μία ιδιαίτερη χρονιά φέτος γιατί μετά από αρκετά χρόνια αλλάξαμε προπονητή στη Βουλιαγμένη (Κώστας Δήμου). Παρ’ όλα αυτά ο κορμός της ομάδας παραμένει ο ίδιος, καθώς δεν έχουν γίνει αλλαγές.

Άλκηστη, ο Ολυμπιακός έχει φέτος τις δυνατότητες να κατακτήσει το Len Trophy;

Αλεξάνδρα: Ο Ολυμπιακός θα σηκώσει το Len Trophy! (γέλια)

Άλκηστη: Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια, γιατί μπορεί να τύχει μία στραβή τώρα, να κάνουμε ένα κακό παιχνίδι και να μείνουμε εκτός συνέχειας. Είναι ένα απωθημένο όλων μας να κατακτήσουμε έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Θεωρώ ότι είναι το κατάλληλο timing για να το κάνουμε.

Έχετε νευριάσει καμιά φορά με τον ανταγωνισμό που υπάρχει μεταξύ σας κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού;

Αλεξάνδρα: Δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Καταρχάς δεν επιδιώκουμε να χτυπηθούμε μέσα στο νερό. (γέλια) Είμαστε συμπαίκτριες και πάνω απ’ όλα υπάρχει συναγωνισμός μεταξύ μας.

Άλκηστη: Ίσα-ίσα που η μία χαίρεται για τις επιτυχίες της άλλης, ακόμα και αν είναι αντίπαλη. Κοιτάμε να παίξουμε όπως ξέρουμε και ο καλύτερος ας κερδίσει.

Πείτε μου ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό η μία της άλλης;

Άλκηστη: Η Αλεξάνδρα είναι ο πιο μαχητικός άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Δεν σταματάει ποτέ. Την θαυμάζουμε όλες οι κοπέλες. Είναι σκυλί μαύρο! (γέλια). Το πάθος της είναι το χαρακτηριστικό της. Επιπλέον, είναι πολύ δίκαιη στις αποφάσεις της. Βλέπει τα πράγματα αντικειμενικά. Ακόμα και αν κάποιος δεν τον συμπαθεί, θα παραδεχτεί ότι έπαιξε καλά. Και είναι πολύ έξω καρδιά παιδί.

Αλεξάνδρα: Η Άλκηστις είναι πολύ διαχυτική σαν άνθρωπος. Είναι σαν σπίρτο! Παίρνει δηλαδή φωτιά με την μία. Τσαντίζεται...Το κάνει έντονα! Γελάει...Το κάνει έντονα! Είναι γυναίκα με πάθος! (γέλια)

Πρόσφατα είχατε σημαντικές επιτυχίες σε ατομικό επίπεδο. Η Αλεξάνδρα ανακηρύχτηκε καλύτερη πολίστρια στην Ευρώπη, ενώ η Άλκηστη ανέβηκε στην έβδομη θέση του πίνακα των σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος.

Αλεξάνδρα: Η Άλκηστη ήταν η πρώτη που με πήρε να με συγχαρεί γι’ αυτή την διάκριση. Ήταν πολύ τιμητικό. Όπως και για την Αντιγόνη την Ρουμπέση, που ήταν μέσα στην τριάδα. Αλλά χωρίς τα υπόλοιπα κορίτσια δεν θα ερχόταν ούτε το χρυσό μετάλλιο, ούτε αυτή η διάκριση. Είναι αλληλένδετα. Νιώθω πολύ όμορφα γι’ αυτή την διάκριση, αλλά πιο πολύ χαίρομαι που είμαι μέλος της Εθνικής ομάδας. Παλιότερα μου είχαν πει ότι δεν μπορώ να παίξω στην θέση της φουνταριστού. Νομίζω ότι έχουν παρερμηνευθεί λίγο οι όροι μιας και είμαστε γυναίκες. Δεν χρειάζεται να είσαι 200 κιλά για να παίξεις πόλο. Μετράνε πάρα πολλά πράγματα. Δεν είναι τα σωματικά προσόντα που είναι το άλφα και το ωμέγα. Σκοπός είναι να το θέλεις αυτό που κάνεις και να δουλεύεις σωστά.

Άλκηστη: Δεν είχε σημασία να βάζω γκολ, αλλά να κερδίζει η ομάδα. Αυτό που λέει και η Αλεξάνδρα. Αν δεν είχα την ομάδα να με πλασιώσει, δεν θα είχα πετύχει κάτι. Αν δεν μου έδινε δηλαδή κάποιος την πάσα, δεν θα έβαζα γκολ. Χωρίς μία ομάδα με καλό σύνολο δεν μπορείς να ξεχωρίσεις. Όσο και καλός παίκτης να είσαι...

Άλκηστη, ποιο είναι εκείνο το γκολ που θυμάσαι περισσότερο στην καριέρα σου;

Άλκηστη: Το γκολ στους τελικούς του 2009 με την Βουλιαγμένη, που μας έδωσε και το πρωτάθλημα.

Αλεξάνδρα: Για να το θυμάμαι και γω μάλλον θα ήταν πολύ καθοριστικό για όλους μας! (γέλια)

Αλεξάνδρα, θα επέλεγες να ξαναφύγεις στο εξωτερικό;

Αλεξάνδρα: Ναι, μπορεί να το ξανάκανα. Νομίζω ότι αυτό ισχύει για όλα τα κορίτσια γιατί δεν ξέρεις πως θα πάνε τα πράγματα στην Ελλάδα. Όχι, φέτος γιατί είναι ολυμπιακή χρονιά και καμία μας δεν θέλει να μείνει μακριά από τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας.

Άλκηστη: Της έκανε πολύ καλό που πήγε να αγωνιστεί στο ισπανικό πρωτάθλημα, γιατί εδώ δεν είχε θέση βασικού.

Με τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα πλέον, Άλκηστις;

Άλκηστη: Όταν ξεκινήσαμε φέτος είχα πολλά παράπονα από την προηγούμενη διοίκηση. Είχα σκεφτεί να φύγω κάποια στιγμή. Αλλά μετά από συζητήσεις που είχα, έχουν φανεί σωστοί μέχρι στιγμής στις υποχρεώσεις τους και επέλεξα να μείνω, όπως το ίδιο έκαναν και οι άλλες κοπέλες.

Ποιο είναι το κοινό σημείο αναφοράς της καριέρας σας;

Αλεξάνδρα: Πολλά. Είκοσι δεύτερα πριν τελειώσει το παιχνίδι ήμουνα σε κατάσταση σοκ. Η Άλκηστη με τον Μορφέση προσπαθούσαν να με ηρεμήσουν. Όταν τελείωσε το παιχνίδι, πήγαμε στην σέντρα και ουρλιάζαμε μαζί με την Αντιγόνη.

Άλκηστις: Μοιραζόμασταν το ίδιο δωμάτιο και έχουμε πολλές ωραίες στιγμές να θυμόμαστε.

Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες από τον θρίαμβο της Σαγκάης. Έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με πριν;

Αλεξάνδρα: Ξεφούσκωσε όλο αυτό, όπως και ήταν αναμενόμενο άλλωστε. Ακούγεται λίγο περισσότερο το άθλημα.

Άλκηστη: Η Ομοσπονδία μας βοηθάει όσο μπορεί κι αυτή. Αλλά από την Πολιτεία δεν έχει γίνει κάτι. Η Αλεξάνδρα, εγώ και άλλα επτά κορίτσια της Εθνικής ομάδας είμαστε τελείως ξεκρέμαστες. Ούτε καν έχουμε κάποια ασφάλιση.

Αλεξάνδρα: Αυτό που μας ενώνει, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, είναι ότι είμαστε μαζεμένες πολλές τρελές και στηρίζει η μία την άλλη και συνεχίζουμε. Στον Ολυμπιακό οι αθλήτριες ήταν απλήρωτες πέρσι για παράδειγμα 8 μήνες περίπου.

Άλκηστη: Με τι μυαλό να κάνεις προπόνηση και να παίξεις αγώνα, όταν δεν έχεις να πληρώσεις ούτε το νοίκι σου;

Έχει προσπαθήσει να πείσει η μία την άλλη να αλλάξει ομάδα;

Άλκηστη: Εγώ προσπαθώ να την πείσω αλλά... Εντάξει ποιος δεν θα ήθελε να είχε την Αλεξάνδρα στην ομάδα του; Πριν έρθει η Μπλάνκα και οι πιτσιρίκες είχαμε σοβαρό πρόβλημα στην θέση του φουνταριστού. Είναι η πιο σημαντική θέση μέσα στο παιχνίδι. Και γι΄αυτό δεν δηλώσαμε συμμετοχή φέτος στο Champions Cup.
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :