Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΧΡΥΣΟΦΑΚΗΣ: ΑΝ ΜΕ ΠΟΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟ ΤΜΗΜΑ...


Οι εκλογές του Ερασιτέχνη το καλοκαίρι άνοιξαν μία καινούργια σελίδα στον Σύνδεσμο, με πρωταρχικό στόχο το «νοικοκύρεμα» του Ολυμπιακού, και το νέο πρόεδρο, Μιχάλη Κουντούρη, να απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους φιλάθλους της ομάδας του Πειραιά να σταθούν κοντά στην προσπάθεια.

Από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν ήταν ο Λευτέρης Χρυσοφάκης, ένας νεαρός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τομέα της επισκευής πλοίων και, παράλληλα, έχει έξι καταστήματα της αλυσίδας «Γρηγόρης», όλα στον Πειραιά, αλλά βρήκε τον χρόνο να αναλάβει έφορος σε ένα από τα πιο επιτυχημένα τμήματα του Ερασιτέχνη, αυτό του βόλεϊ Ανδρών.

Σε συνεργασία με τα υπάρχοντα στελέχη του ΤΑΑ, ο Λευτέρης Χρυσοφάκης ασχολείται ενεργά με όλα τα θέματα που έχουν σχέση με την ομάδα, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει εξολοκλήρου από τον επόμενο χρόνο το τμήμα που διαχρονικά χαρίζει τίτλους και δόξα στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά:

Κύριε Χρυσοφάκη, είστε ένας άνθρωπος πολυάσχολος. Προλαβαίνετε να συνδυάσετε τις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις με τις ανάγκες του Ολυμπιακού;

Όταν είναι για τον Ολυμπιακό, τα αφήνουμε όλα.

Με τα θέματα της ομάδας ασχολείστε προσωπικά;

Τις απόψεις μου τις λέω. Είμαι φίλος με τον Μιχάλη και τα άλλα τα παιδιά του ΤΑΑ. Γνωριζόμαστε μέσω του Ολυμπιακού και θεωρώ ότι έχουμε καλή συνεργασία σε θέματα που αφορούν στην ομάδα.

Πώς γνωρίζεστε με τον Μιχάλη Κουντούρη;

Από τη Θύρα 7, με τις εκδρομές και τους αγώνες. Πρέπει να είναι από το 2006. Μας συνδέει ο Ολυμπιακός και η επικοινωνία μεταξύ μας είναι άριστη. Αυτήν τη στιγμή, τον Ερασιτέχνη τον έχουν αναλάβει ουσιαστικά οι οπαδοί. Ο Μιχάλης είναι άνθρωπος που προέρχεται από τον λαό του Ολυμπιακού. Ο καθένας μας είναι ένας από αυτούς.

Και η επαφή για να συνδράμετε στην προσπάθεια πώς έγινε;

Το καλοκαίρι, Μάιο με Ιούνιο, είχε απευθύνει κάλεσμα σε όλους όσοι ήθελαν να στηρίξουν τον Ερασιτέχνη. Είχαμε μιλήσει και του είχα πει ότι αν είσαι εσύ πρόεδρος, τότε θα είμαι και εγώ κοντά σου. Μου είπαν ότι υπάρχει ανάγκη στο τμήμα βόλεϊ Ανδρών και με μεγάλη χαρά θέλησα να βοηθήσω.

Δεν σας προβλημάτισε το γεγονός ότι είναι το πλησιέστερο σε επαγγελματικό τμήμα του Ερασιτέχνη, συνεπώς και οι ανάγκες μεγαλύτερες;

Ίσα ίσα, μου δίνει κίνητρο. Το θέμα είναι να κάνεις κάτι που σου αρέσει. Και το βόλεϊ είναι ένα άθλημα που μου άρεσε να το παρακολουθώ. Ακόμα θυμάμαι το πρώτο Ευρωπαϊκό, στο ΣΕΦ, το 1996. Ήταν μαγική η ατμόσφαιρα.

Όταν παρακολουθείτε αγώνες του Ολυμπιακού, το κάνετε ως έφορος ή ως φίλαθλος;

Πάντα ως οπαδός. Δεν σκέφτομαι τίποτα άλλο εκείνη την ώρα, μόνο τη φανέλα. Θέλω όπως φέρομαι εγώ στους παίκτες, έτσι να μου φέρονται και εκείνοι. Μου αρκεί να τους δω να δίνουν το 100% και ας χάσουμε.

Πώς εξελίσσεται η σεζόν;

Είναι μια χρονιά που μειώθηκε κατά πολύ το μπάτζετ και ξεχρεώνουμε σιγά σιγά αυτά που άφησαν οι προηγούμενες διοικήσεις. Οι ομάδες, ωστόσο, είναι ανεβασμένες. Όχι μόνο στο βόλεϊ, αλλά σε όλα τα αθλήματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάρουμε τα πάντα στο τέλος. Και στο βόλεϊ, μπορεί να πάρουμε τους τίτλους, αλλά μπορεί και να μην τους πάρουμε. Σημασία έχει να δημιουργηθεί ένα στέρεο οικοδόμημα και για το μέλλον. Θα σας φέρω ένα παράδειγμα. Στο πόλο, επί πολλά χρόνια, ο Ολυμπιακός ήταν σε θέση να αγοράζει ό,τι καλύτερο υπήρχε στην αγορά. Στην ουσία έπαιζε μόνος του και σάρωνε τους τίτλους. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα να δαπανούμε τόσα χρήματα για μεταγραφές, αλλά γίνεται σωστή δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Η διοίκηση ασχολείται με όλα, από το πώς θα γίνει σωστά η δουλειά με το κυλικείο στο Ρέντη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια. Ακόμα και το γεγονός ότι μείναμε στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» οφείλεται στις προσπάθειες της διοίκησης, διότι εκεί μπορούν να στεγαστούν οι ομάδες και να κάνουν την καλύτερη δυνατή δουλειά.

Πώς πάει η προσπάθεια εξυγίανσης του Ερασιτέχνη;

Έχουμε καταφέρει να δρομολογήσουμε το 80%. Με τα χρωστούμενα, με όλα. Σχεδόν τελειώσαμε. Αυτή η χρονιά να φύγει και μετά τα πράγματα θα πηγαίνουν ακόμα καλύτερα.

Αυτό σημαίνει ότι θα είστε ικανοποιημένος ακόμα και αν δεν έρθει κανένας τίτλος;

Δεν μπορούμε να έχουμε ως στόχο να είμαστε δεύτεροι ή τρίτοι. Αυτό δεν ταιριάζει στον Ολυμπιακό, σε κανένα άθλημα. Αν δεν είχαμε υψηλούς στόχους, θα ρίχναμε και άλλο τα μπάτζετ στα τμήματα. Στο βόλεϊ, πιστεύω ότι και φέτος έχουμε ομάδα για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Ακόμη είναι αρχή ωστόσο. Πέρυσι πηγαίναμε από ήττα σε ήττα και στο τέλος τα πήραμε όλα. Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα. Αν βρούμε και έναν καλό ακραίο για να αντικαταστήσουμε τον Πίντο, όπως είναι και η πρόθεσή μας, θεωρώ ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι να κρατήσουμε τους τίτλους στο Λιμάνι.

Η εκτίμησή σας για το πρωτάθλημα;

Θεωρώ ότι ο Ηρακλής είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να μας ανταγωνιστεί, που μπορεί να μας κοντράρει.

Σας ενόχλησε που θα αγωνίζεται εκεί ο Ντεσπέιν;

Δεν με πείραξε καθόλου. Ειδικά αφού πήραμε τον Χιμένες. Παρότι παίζει σε άλλη θέση, νομίζω ότι μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη της ομάδας. Με τον Ντεσπέιν ήταν πολλά πράγματα στη μέση, όπως οι περσινές οφειλές, με αποτέλεσμα να μην αποτελεί προτεραιότητά μας να τον κρατήσουμε. Δεν μας ενδιέφερε.

Έμεινε, πάντως, ένας κορμός από παίκτες…

Όλα ξεκινούν από τους αρχηγούς, τον Ανδρεάδη και τον Κουζούνη. Αν κρατήσουν την ομάδα ενωμένη, θα πάμε καλά. Ως διοίκηση, ό,τι τους έχουμε πει μέχρι τώρα, έχει γίνει. Έχουμε δώσει τον λόγο μας ότι μέχρι τις 31 Ιουλίου όλοι οι παίκτες θα έχουν εισπράξει το 100% όσων έχουμε συμφωνήσει. Όπως δείχνει ο κόσμος ότι στηρίζει την ομάδα και στα δύσκολα, το ίδιο περιμένουμε να κάνουν και οι παίκτες. Οχι ότι δεν το κάνουν ήδη… Εμένα, ειδικά, με ενδιαφέρει να έχω το κούτελό μου καθαρό. Να μην κοροϊδεύω τον κόσμο, να μην κοροϊδεύω τους παίκτες. Θέλω, στο τέλος, να μπορώ να τους κοιτάω και να με κοιτάνε στα μάτια.

Στα σχέδιά σας είναι να συνεχίσετε να δραστηριοποιείστε στο τμήμα και τα επόμενα χρόνια;

Αν με πωρώσουν τα παιδιά, γιατί να μην αναλάβω εξολοκλήρου το τμήμα του χρόνου; Είναι στις σκέψεις μου.

Η αρνητική οικονομική συγκυρία δεν σας αποθαρρύνει;

Πάντα λειτουργώ με πλάνο. Όσο υπάρχει η κρίση, πέφτεις εσύ αλλά πέφτουν και όλα τα υπόλοιπα, με αποτέλεσμα να σταθεροποιείσαι. Θέλει, όμως, προσοχή.

Υπάρχει μακροπρόθεσμος στόχος για την ομάδα;

Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα φτάσουμε ξανά στο σημείο να μπορούμε να φέρνουμε παίκτες επιπέδου Μίλκοβιτς στην ομάδα. Γιατί όχι; Εγώ προσωπικά θέλω να γίνεται το καλύτερο. Αν κάποια στιγμή θεωρήσω ότι δεν μπορώ να προσφέρω αυτά που θέλει ο Ολυμπιακός, θα τα παρατήσω. Για τον Ολυμπιακό θέλουμε πάντα το καλύτερο.

Με αυτό ως δεδομένο, πιστεύετε ότι ο Γιάννης Καλμαζίδης είναι η καλύτερη λύση για τον πάγκο;

Ναι, και ήταν πολύ θετικό που έμεινε το καλοκαίρι. Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι. Έχει κάνει ένα καλό σύνολο, διαθέτει τις γνώσεις και του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη.

Για τον Ολυμπιακό τώρα ξεκινούν τα δύσκολα, με αγώνες στην Ευρώπη και ντέρμπι στο πρωτάθλημα. Η πρόβλεψή σας για το Challenge Cup, που την Τετάρτη η ομάδα παίζει με τη Χαποέλ Κφαρ Σάμπα;

Θεωρώ ότι θα τους περάσουμε τους Ισραηλινούς. Τα δύσκολα θα είναι στους επόμενους γύρους, όταν θα πέσουμε πάνω σε Ιταλούς. Εκεί πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

Επιπλέον, την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Το περιμένουμε πώς και πώς αυτό το ματς. Τι και αν έχουν προβλήματα φέτος; Να έρθουν και να μας νικήσουν, αν μπορούν, με τη «βαριά φανέλα» του ΠΑΟ.

Παρακολουθήσατε πέρσι τα παιχνίδι με τις ανατροπές, από 0-2 σε 3-2;

Μέσα ήμουν. Τους κοροϊδεύαμε, πλάκα τούς κάναμε. Αλλά φέτος κομμένα τα 3-2, 3-0 και εύκολα.

Από ό,τι αντιλαμβάνομαι, δεν έχετε πολλά πολλά με φιλάθλους του Παναθηναϊκού.

Δεν έχω καλή επαφή με όσους υποστηρίζουν τον Παναθηναϊκό. Οταν είναι για δουλειά, απλώς δεν ρωτάω τι ομάδα είναι. Στα μαγαζιά μου όλοι είναι Ολυμπιακοί, έτσι και στην ομάδα.

Έχετε επαφές με τους ανθρώπους από τα άλλα τμήματα;

Ο Ολυμπιακός είναι ενωμένος περισσότερο από ποτέ, σε όλα τα αθλήματα. Από το ποδόσφαιρο μέχρι την κωπηλασία, είναι μία οικογένεια.

Εκτός από την ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού, έχετε αναλάβει και μία ομάδα μπάσκετ.

Ναι, τον Ερμή Πειραιά. Τον ανέλαβα πέρσι τον Δεκέμβριο με στόχο να τον ανεβάσω όσο πιο ψηλά γίνεται και ήδη από τη Δ’ ανεβήκαμε στη Γ’ ΕΣΚΑΝ. Προς το παρόν, είμαστε αήττητοι, έχουμε «εννιά στα εννιά».

Είναι πολύ μακρινό, αλλά αν ανέβει στην Α1, δεν θα βρεθείτε σε δίλημμα, ποιον να υποστηρίζετε;

Αν ανέβει; Δεν υπάρχουν διλήμματα. Εγώ με τον Ολυμπιακό θα είμαι.
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :