Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕΓΙΕΡΙ: ΩΡΑΙΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΑ ΓΚΟΛΠΟΣΤ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ο Μπάλας Μέγιερι μίλησε στο "woop.gr" λίγες ημέρες πριν φύγει το 2011 και μίλησε για όλα τα ζητήματα που αφορούν τόσο τον ίδιο και την καθιέρωσή του στον Ολυμπιακό, όσο και την πορεία της ομάδας. 

Ο νεαρός Ούγγρος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, αποτελεί την αποκάλυψη της φετινής αγωνιστικής σεζόν για τον πρωταθλητή Ελλάδας και λογικό είναι να αποτελεί μήλον της έριδος. 

Αναλυτικά: 

Για την πρώτη του συμμετοχή στο Champions League απέναντι στην Ντόρτμουντ: 

«Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να είσαι στα γκολπόστ του Ολυμπιακού, και πιστεύω ότι στο Champions League ήταν ότι καλύτερο για να ξεκινήσω απέναντι στην Ντόρτμουντ. Ένιωσα πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, ένιωσα σαν να «πετάω» και απόλαυσα το παιχνίδι πολύ.» 

Για το ποια στοιχεία χρειάζεται ένας τερματοφύλακας για να ανταποκριθεί σε υψηλό επίπεδο: 

«Είναι δύσκολη ερώτηση πιστεύω. Γιατί δεν μπορείς να πεις ακριβώς τι χρειάζεται για να είσαι στην κορυφή, αλλά πιστεύω ότι για ένα τερματοφύλακα το πρώτο που χρειάζεται είναι η νοοτροπία. Το να μπορείς να είσαι συγκεντρωμένος σε ένα αγώνα. Δεν έχει σημασία σε ποιον αγώνα, είτε αυτός είναι για Europa League, Champions League ή και Superleague, ένας τερματοφύλακας πρέπει να είναι συγκεντρωμένος το ίδιο σε όλα τα παιχνίδια.» 

Για το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός Ούγγρος ποδοσφαιριστής στο Europa League: 

«Πρώτα απ’ όλα είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα το να είμαι στο Europa League ως ένας Ούγγρος ποδοσφαιριστής, να έχουμε αντιπρόσωπο στην διοργάνωση δηλαδή, αλλά είναι λίγο λυπητερό επίσης, γιατί είναι πιο ωραίο το συναίσθημα να παίζουμε περισσότεροι Ούγγροι στην διοργάνωση και να τύχει να παίξουμε αντίπαλοι σε κάποια κλήρωση, αλλά τώρα δεν μπορώ να το περιμένω αυτό. Το να είμαι ο μόνος όμως είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα, θα δείξω ότι έχουμε καλούς παίκτες στην Ουγγαρία.» 

Για την τρίτη θέση της Ουγγαρίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2009 στην Αίγυπτο και για το αν ελπίζει να παίξει και στην Εθνική Ανδρών: 

«Ήταν πολύ ωραία στιγμή για εμάς όταν βγήκαμε τρίτοι στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 στην Αίγυπτο. Στην Ουγγαρία δεν περίμεναν κάτι τέτοιο πριν το Παγκόσμιο. Επίσης στον πρώτο αγώνα φέραμε ένα κακό αποτέλεσμα, χάσαμε 3-0, αλλά στη συνέχεια δείξαμε υπομονή και το ομαδικό πνεύμα και τερματίσαμε στην Τρίτη θέση. Φυσικά όλοι οι ποδοσφαιριστές ονειρεύονται να παίξουν στην πρώτη ομάδα της χώρας του και ελπίζω και εγώ να παίξω κάποια στιγμή σ’ αυτή την ομάδα και ελπίζω να είμαστε σε μεγάλους αγώνες όπως το Euro και το Παγκόσμιο Κύπελλο να φέρουμε καλά αποτελέσματα.»

Για το ποιόν τερματοφύλακα είχε ως πρότυπο και ποιος κατά την γνώμη του είναι ο καλύτερος τώρα στον κόσμο:

«Ναι είχα ένα είδωλο που έπαιζε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ήταν ο Πίτερ Σμάιχελ. Και αναρωτιόμουν όταν ήμουν μικρός πως θα ήταν να είμαι κάπως σαν αυτόν, μία μέρα το ελπίζω. Αυτή τη στιγμή όμως είναι δύσκολο να πω ποιος είναι ο καλύτερος, πιστεύω αυτή τη στιγμή υπάρχουν 5-6 καλοί τερματοφύλακες και όλοι μικροί σε ηλικία. Ο Νόιερ είναι ένας από αυτούς, ο Λορίς επίσης και μπορώ να πω πολλούς ακόμα που σε λίγα χρόνια θα είναι top-class τερματοφύλακες.» 

Για την θέση του τερματοφύλακα: 

«Είναι αλήθεια, ο τερματοφύλακας έχει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο, όχι απλά να παίζεις ποδόσφαιρο. Πρέπει να οργανώνεις όλη την ομάδα και ειδικά τους τέσσερις της άμυνας που είναι μπροστά σου. Στις στημένες φάσεις πρέπει να οργανώνεις την ομάδα στις σωστές θέσεις να μαρκάρουν τους σωστούς παίκτες. Αλλά αυτή είναι η δουλειά του γκολκίπερ, μεγαλώνεις κάνοντας αυτό και όταν μπαίνει στο γήπεδο απλά σου έρχονται, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς το μυαλό σου γι’ αυτό, δεν χρειάζεται να σκεφτείς. Πρέπει να πεις αυτά που πρέπει να πεις, όταν παίζεις επαγγελματικό ποδόσφαιρο σου έρχονται πολύ εύκολα.»

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού:

«Ξέρεις πριν έρθω εδώ στον Ολυμπιακό είχα ακούσει πολλά πράγματα για τους φιλάθλους, αλλά δεν είχα φανταστεί πως μπορεί να φωνάζουν τόσο δυνατά, τόσο φανατικά. Είναι πραγματικά πολύ «δυνατοί». Την πρώτη φορά που έπαιξα στο Καραϊσκάκη ήταν απίστευτα και δεν θα το ξεχάσω ποτέ, ήταν στιγμή για μία ζωή. Κάθε εντός έδρας παιχνίδι το απολαμβάνω τόσο πολύ γιατί οι οπαδοί με ενθουσιάζουν.»

Για την ζωή του στην Ελλάδα:

«Κανονικά μένω μόνος, αλλά όταν έρχεται η σύντροφος μου εδώ περνάμε όσο περισσότερο χρόνο μαζί. Δεν βαριέμαι καθόλου στην Αθήνα γιατί είναι πολύ κοντά στην Ουγγαρία, έτσι έρχονται οι γονείς μου συχνά, έρχονται φίλοι μου επίσης μερικές φορές το χρόνο και συχνά έχω κάποιον εδώ μαζί μου που με επισκέπτεται. Δεν νιώθω να βαριέμαι ποτέ στο σπίτι. Απολαμβάνω τον καιρό επίσης δεν μπορούσα να φανταστώ τον Δεκέμβρη καλύτερο καιρό απ’ αυτόν, ενώ και οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί. Μου αρέσει να μένω εδώ.»
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :