Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΓΙΑΤΙ «ΧΛΩΜΙΑΖΕΙ» ΤΟ Β' ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ CHAMPIONS LEAGUE


Δείτε πως αναλύει η ιστοσελίδα "sentragoal.gr" και ο Ανδρέας Δημάτος το γκρουπ δυναμικότητας που θα είναι ο Θρύλος στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ :

Η αντεπίθεση που επιχειρεί στη Γαλλία η Λιόν για να προλάβει τουλάχιστον το τρένο της τρίτης θέσης και του Champions League, η άνοδος της Σάλκε στην τρίτη θέση της Μπουντεσλίγκα που οδηγεί απευθείας στους ομίλους και το σημερινό παιχνίδι της Σαραγόσα του Μανόλο Χιμένεθ που φιλοξενεί την Ατλέτικο Μαδρίτης επηρεάζουν άμεσα το ευρωπαϊκό όνειρο του Ολυμπιακού!

Οι «ερυθρόλευκοι» με βάση την τρέχουσα εξέλιξη των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων βρίσκονται στη 18η θέση των πιθανών «32» του επόμενου Champions League αλλά υπάρχει η πιθανότητα να πέσουν ακόμα δύο θέσεις, αν στο ταμπλό της επόμενης διοργάνωσης προστεθεί και η Λιόν (με τα τωρινά δεδομένα η γαλλική τριάδα με Παρί, Μονπελιέ και Λιλ βρίσκεται κάτω από τον Ολυμπιακό από πλευράς συντελεστή), αλλά και η Ατλέτικο Μαδρίτης που θεωρητικά έχει πιθανότητες για το τέταρτο ισπανικό εισιτήριο.


Ασχημη εξέλιξη για την ομάδα του Βαλβέρδε είναι και η άνοδος της Σάλκε στην τρίτη θέση της Μπουντεσλίγκα που σημαίνει απευθείας συμμετοχή στους ομίλους. Και αυτό γιατί η Γκλάντμπαχ που έτσι θα μετάσχει στον προκριματικό των μη πρωταθλητών έχει χαμηλότερο συντελεστή από τον Ολυμπιακό και περιορίζονται κατά μία οι ομάδες που πρέπει να αποκλειστούν το καλοκαίρι ώστε οι ερυθρόλευκοι να ανέβουν στην πρώτη 16άδα και να μπουν έτσι στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.

Στην Ισπανία και η Λεβάντε και η Μάλαγα, αλλά και η Οσασούνα με την Εσπανιόλ, που φλερτάρουν με την τέταρτη θέση, έχουν χαμηλότερο συντελεστή και δεν επηρεάζουν τον Ολυμπιακό. Η λογική λέει ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης, που θα ρίξει ακόμα μία θέση την ελληνική ομάδα αν προλάβει την τέταρτη θέση από την οποία απέχει αυτή τη στιγμή πέντε πόντους, θα απομακρυνθεί πολύ από το Champions League αν ηττηθεί σήμερα από τη Σαραγόσα του Χιμένεθ.

Η λογική λέει επίσης ότι στην Ιταλία αποκλείεται να προκύψει εξέλιξη που θα αλλάξει τα δεδομένα για τον Ολυμπιακό. Η θέση του έχει υπολογιστεί με τη Μίλαν και τη Γιουβέντους απευθείας στους ομίλους και τη Λάτσιο στα πλέι οφ. Ακόμα κι αν την περάσουν η τέταρτη Ουντινέζε ή η πέμπτη Νάπολι δεν αλλάζει κάτι αφού έχουν χαμηλότερο συντελεστή από την ελληνική ομάδα. Τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα αν προλάβουν την τρίτη θέση η Ρόμα (έχασε κι άλλο έδαφος μετά τη χθεσινή της ήττα από τη Μίλαν) ή η Ιντερ που απέχει 7 βαθμούς από την προνομιούχο τρίτη θέση και έχει σήμερα πολύ δύσκολο έργο απέναντι στη Γιουβέντους στο Τορίνο.

Από τα πέντε σημαντικότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα το μόνο που δεν πρόκειται να επηρεάσει περαιτέρω με την εξέλιξή του τον Ολυμπιακό είναι αυτό της Πρέμιερ Λιγκ όπου και οι τέσσερις ομάδες που θα πάρουν το εισιτήριο για το Champions League (τρεις για τους ομίλους και η τέταρτη στον προκριματικό) θα έχουν δεδομένα καλύτερο συντελεστή από τον Ολυμπιακό…

Το τελευταίο πρωτάθλημα που ενδιαφέρει τους «ερυθρόλευκους» και επηρεάζει την πιθανότητα να ανέβουν στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας είναι το ολλανδικό. Ο Ολυμπιακός στο σημερινό μεγάλο ντέρμπι Αγιαξ – Αϊντχόφεν υποστηρίζει… φανατικά τον Αίαντα γιατί τη μοναδική ολλανδική ομάδα που δεν θέλει στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ είναι την PSV. Και η Αλκμααρ και η Τβέντε και ο Αγιαξ έχουν χαμηλότερο συντελεστή και μόνο η Αϊντχόφεν μπορεί να τον ρίξει μία θέση ακόμα πιο κάτω στην κατάταξη των «32» της επόμενης διοργάνωσης.

Όλα αυτά είναι τα μέτωπα που θα κρίνουν το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας για τον Ολυμπιακό στο επόμενο Champions League. Στην τετραπλή ανατροπή απ' όσα ισχύουν σήμερα (με Λιόν, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ρόμα ή Ιντερ και Αϊντχόφεν στη νέα διοργάνωση) οι πιθανότητες δεν θα είναι υπέρ της ελληνικής ομάδας ό,τι και να συμβεί στον προκριματικό των μη πρωταθλητών το καλοκαίρι.

Αν τα πράγματα μείνουν ως έχουν ο Ολυμπιακός ψάχνει δύο αποκλεισμούς των τεσσάρων ομάδων με καλύτερο από εκείνον συντελεστή που θα μετάσχουν στα προκριματικά.

ΠΗΓΗ : sentragoal.gr
Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :