Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ 16-2


Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, αλλά στη φετινή μάχη του τίτλου στη Super League, αποτυπώνουν την ανωτερότητα του Ολυμπιακού.

Αν προτιμάτε, οι αριθμοί δείχνουν πως ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πολύ πιο έτοιμος από τον Παναθηναϊκό, στο κρισιμότερο σημείο του πρωταθλήματος.

Το ότι οι ερυθρόλευκοι, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος, έχουν την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, φυσικά και δεν λέει κάτι από μόνο του.

Λέει, όμως, πολλά, αν σκεφτεί κανείς πως έχει σημειώσει 19 γκολ περισσότερα από το δεύτερο Παναθηναϊκό και έχει δεχθεί 7 λιγότερα από τους πράσινους και τον ΠΑΟΚ.

Η διαφορά στην παραγωγικότητα είναι τεράστια (64-45), σε ένα πρωτάθλημα που δύο εβδομάδες νωρίτερα παιζόταν ακόμα. Στους τέσσερις βαθμούς ήταν η διαφορά πριν από το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά είπε αντίο στην υπόθεση τίτλος.

>Το πιο εντυπωσιακό είναι, όμως, το πως άνοιξε ο Ολυμπιακός την ψαλίδα στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές. Οταν δηλαδή πήγαινε με πατημένο το γκάζι από νίκη σε νίκη, ενώ ο Παναθηναϊκός άρχισε να παρουσιάζει σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα.

Μετά το τέλος της 22ης αγωνιστικής ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά με δύο βαθμούς (54 έναντι 52) και σε άμυνα και επίθεση η διαφορά των δύο ομάδων ήταν πολύ μικρότερη. Ο Ολυμπιακός είχε 48 γκολ και ο Παναθηναϊκός 43, ενώ οι ερυθρόλευκοι είχαν δεχθεί μόλις δύο γκολ λιγότερα από τον Παναθηναϊκό (14 έναντι 16).

Στις επόμενες πέντε αγωνιστικές λοιπόν ο Ολυμπιακός πέτυχε 16 γκολ και ο Παναθηναϊκός μόλις 2!

Μεγάλη η διαφορά και στην άμυνα, όπου ο Ολυμπιακός δέχθηκε μόλις 2 γκολ και ο Παναθηναϊκός 7.

Οι αντίθετοι... βίοι των αιωνίων στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές είναι και ο λόγος που επιτρέπει στον Ολυμπιακό να ολοκληρώσει χαλαρός ένα πρωτάθλημα που έμοιαζε ως το πιο δύσκολο των τελευταίων ετών.


ΠΗΓΗ: sport.gr
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :