Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Η ΗΔΟΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ *ΒΙΝΤΕΟ*


Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα, όπως και τίποτα πάνω στον πλανήτη δεν μπορεί να οικοδομηθεί άρτια, αν δεν υπάρχει υπομονή και σωστά δομημένο πλάνο. Έτσι, κι ο Ολυμπιακός, ο οποίος μετά από αρκετά χρόνια σπατάλης, φέτος δείχνει να βρίσκει -επιτέλους- το δρόμο του, καθώς δημιούργησε με εξορθολογισμένο προϋπολογισμό μία πολλά υποσχόμενη ομάδα, που παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις οι οποίες υπήρχαν στο ξεκίνημα της σεζόν, βρίσκεται ήδη στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα, πληρώνοντας τη Σιένα με το... ίδιο νόμισμα για τον περσινό του αποκλεισμό!

Τι ήταν, όμως, αυτό που άλλαξε άρδην το σκηνικό και τα έφερε όλα τούμπα; Πώς το "ασχημόπαπο" που είχαμε δει τον Οκτώβρη στο Μπιλμπάο, μετατράπηκε μέσα σε λίγους μήνες σε έναν πανέμορφο... κύκνο; Το Cobrasports.gr επιχειρεί να διεισδύσει στα "ερυθρόλευκα"... άδυτα και να βρει όλα τα κομμάτια του... παζλ του ονείρου, το οποίο βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή του. Ελάτε, λοιπόν, να τα ανακαλύψουμε μαζί...


Τα «κλειδιά» στον Σπανούλη

Με το τέλος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου σημειώθηκαν ραγδαίες εξελίξεις όσον αφορά το μπασκετικό τμήμα του Ολυμπιακού, καθώς λίγες ημέρες μετά από τους τελικούς, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι ανακοίνωσαν πως αποχωρούν! Η συγκεκριμένη είδηση αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία για τους οπαδούς της ομάδας, οι οποίοι άρχισαν σιγά-σιγά να συνειδητοποιούν πως πρέπει να στηρίξουν τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ και συσπειρώθηκαν. Βεβαίως, οι Αγγελόπουλοι δεν έφυγαν από το λιμάνι, όμως πήραν σημαντικές αποφάσεις, κάνοντας τεράστιες περικοπές στην ομάδα. Τα περισσότερο μεγάλα συμβόλαια (Παπαλουκάς, Μπουρούσης, Μαυροκεφαλίδης, Νεστέροβιτς, Έρτσεγκ, Χαλπερίν) είτε "έσπασαν", είτε δεν ανανεώθηκαν, ενώ ακόμα και ο Μίλος Τεόντοσιτς παραχωρήθηκε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Μόνο ο Βασίλης Σπανούλης έμεινε "ανέγγιχτος", με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να του δίνει τα "κλειδιά" της ομάδας και να τον χρίζει αρχηγό. Παράλληλα, οι μεταγραφές είχαν χαμηλό κόστος και μεγάλη προοπτική, καθώς αποκτήθηκαν παίκτες με ελπιδοφόρα χαρακτηριστικά, πάθος στο παιχνίδι τους και πάνω απ' όλα "δίψα" για διάκριση, όπως ο Κάιλ Χάινς, ο Πέρο Άντιτς και ο Βαγγέλης Μάντζαρης... Το φετινό ταξίδι στην Ευρωλίγκα ξεκίνησε με... φουρτούνα, καθώς στις 21 Οκτωβρίου οι Πειραιώτες έδειξαν "λίγοι" απέναντι στη Μπιλμπάο, χάνοντας με κάτω τα χέρια.

Ωστόσο, όσο περνούσε ο καιρός, τόσο η ομάδα ανέβαινε και αυτό οφειλόταν κατά κύριο λόγο στον Σπανούλη, ο οποίος έπαιρνε την ομάδα από το χέρι και την οδηγούσε από... νίκη σε νίκη, έχοντας κάθε φορά διαφορετικό συμπρωταγωνιστή (στην αρχή Γκετσεβίτσιους και στη συνέχεια Χάινς ή Πρίντεζη). Κάπως έτσι, λοιπόν, ήρθε και η πρόκριση στο TOP-16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, που έφερε την υπογραφή του captain. Περνώντας, όμως ο καιρός, η ηγετική φυσιογνωμία του "Kill-Bill" εξελισσόταν σε... δίκοπο μαχαίρι, καθώς η ομάδα είχε μάθει να είναι εξαρτημένη από αυτόν και όταν δεν βρισκόταν σε καλό βράδυ, γινόταν "βραχυκύκλωμα"...


Λο, Ντόρσεϊ και... μεταμόρφωση

Η πρόκριση στους "16" και μάλιστα μέσω της δεύτερης θέσης του ομίλου, άρχισε να ανεβάζει σιγά-σιγά τον πήχη. Όμως, ήταν εμφανές πως χρειαζόταν ακόμα... κάτι για να έρθει η "απογείωση" και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αποφάσισε να διορθώσει κάποια απ' τα μεταγραφικά του λάθη, προχωρώντας στο αναγκαίο "λίφτινγκ". Παρότι λένε πως οι Σέρβοι προπονητές είναι... ξεροκέφαλοι και υποστηρίζουν τις επιλογές τους (ακόμα κι αν αυτές είναι λανθασμένες) μέχρι τέλους, πήρε τη γενναία απόφαση να ζητήσει από τη διοίκηση δύο μεταγραφές... Όπερ και εγένετο! Το κολεγιακό πείραμα, με τις προσθήκες του Κέιλιν Λούκας και του Ματ Χάουαρντ απέτυχε παταγωδώς κι έτσι οι δύο νεαροί Αμερικανοί είδαν την πόρτα της εξόδου, ανοίγοντας το δρόμο για τους σαφώς πιο έμπειρους και κατ' επέκτασιν πιο έτοιμους να βοηθήσουν, Έισι Λο και Τζόι Ντόρσεϊ. Κοινή συνισταμένη μεταξύ των δύο παικτών αποτέλεσε το γεγονός πως αγωνίστηκαν στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκα, με τις φανέλες της Παρτιζάν και της Κάχα Λαμποράλ, αντίστοιχα, γεγονός που δεν θα έκανε δύσκολη την άμεση προσαρμογή τους στις απαιτήσεις της ομάδας.

Τελικά, η ιστορία δικαίωσε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, καθώς μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα οι "ερυθρόλευκοι" απέκτησαν αγωνιστική ταυτότητα και φυσικά συνοχή και χημεία στο παιχνίδι τους. Σταμάτησαν να είναι... ο Σπανούλης και οι άλλοι, γεγονός που τους έκανε λιγότερο προβλέψιμους και πολύ πιο επικίνδυνους. Αρχικά, ήρθε μία αξιόλογη πορεία στο TOP-16, όπου οι Πειραιώτες απέκλεισαν τόσο την Εφές Ανατολού, όσο και την Γαλατασαράι, ενώ στο Elight-8 έγινε η... εκτόξευση.

Παρότι οι παίκτες του Ολυμπιακού πήγαν στην Τοσκάνη για να αντιμετωπίσουν τη Σιένα, όντες το απόλυτο αουτσάιντερ, έδειξαν τις πραγματικές τους δυνατότητες, κάνοντας το "break" και στο πρώτο ματς και αγγίζοντας το 0-2 στο δεύτερο. Έτσι, απέκτησαν το πάνω χέρι στη σειρά. Στο ΣΕΦ απλά επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους έναντι των Ιταλών και με δύο πειστικές νίκες πήραν το εισιτήριο για το Final-4 της Κωνσταντινούπολης, πληρώνοντας την ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι με το ίδιο νόμισμα για τον περυσινό αποκλεισμό...


Ο... νέος Πρίντεζης και ο «ατσάλινος» Χάινς!

Αναφέραμε εξ' αρχής πως ο Βασίλης Σπανούλης αποτελεί το φυσικό ηγέτη του φετινού Ολυμπιακού, κρατώντας τις τύχες της ομάδας στα χέρια του. Όμως, στην πορεία οι "ερυθρόλευκοι" απέκτησαν ένα ακόμα "αστέρι", που ακούει στ' όνομα... Γιώργος Πρίντεζης! Με τις φετινές του εμφανίσεις, ο 27χρονος φόργουορντ εκπλήσσει ευχάριστα τους πάντες, βγάζοντας έναν ηγετικό εαυτό, τον οποίο δεν είχαμε συνηθίσει. Τουλάχιστον σε τόσο μεγάλο βαθμό... Ο "Πρι" είναι ο πιο βελτιωμένος παίκτης της σεζόν και έχει εντάξει στο παιχνίδι του φοβερά στοιχεία, που τον ανάγουν σε έναν από τους πληρέστερους σκόρερ της διοργάνωσης.

Η συμβολή του στην ονειρεμένη πορεία των Πειραιωτών είναι ανεκτίμητη και το σημαντικότερο είναι πως η απόδοσή του κυμαίνεται σταθερά σε υψηλό επίπεδο, χωρίς μεγάλα σκαμπανεβάσματα και αγωνιστική "κοιλιά". Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν... νέο Πρίντεζη, ο οποίος έχει στα στοιχεία του ταλαντούχου παίκτη που είχαμε γνωρίσει τα προηγούμενα χρόνια, εκπέμποντας -παράλληλα- ωριμότητα και πλουραλισμό στο παιχνίδι του, απόρροια της σκληρής δουλειάς που έκανε το περασμένο καλοκαίρι σε όλους τους τομείς. Έτσι, δημιουργείται ένα καυτό... μείγμα, που καίει τα πάντα στο πέρασμά του και κάνει μέχρι στιγμής τη διαφορά για τον Ολυμπιακό. Ο διεθνής άσος είναι, πλέον, ένας ολοκληρωμένος παίκτης, με αποτέλεσμα ο Ίβκοβιτς να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Πέραν του Πρίντεζη, στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ υπάρχει κι άλλος ένας παίκτης... αποκάλυψη, που δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Κάιλ Χάινς...

Όταν το περασμένο καλοκαίρι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς εισηγήθηκε την απόκτησή του, υπήρξε έντονο κύμα... αμφισβήτησης, που απέρρεε τόσο από τα μόλις 197 εκατοστά του, όσο και από την μέτρια τεχνική του. Ωστόσο, ο "Σοφός" ήξερε πολύ καλά τι έκανε κι αυτό έγινε εμφανές δια γυμνού οφθαλμού όταν ξεκίνησαν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Η εντυπωσιακή του σωματοδομή αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που έμειναν άφωνοι βλέποντας τα αθλητικά του προσόντα. Ο Κάιλ Χάινς υστερεί στο παιχνίδι με πλάτη, έχει μειονέκτημα κοντά στο καλάθι απέναντι σε πολύ ψηλότερους παίκτες (καμία ευρωπαϊκή ομάδα δεν έχει σέντερ στο ύψος του), όμως είναι πραγματικός "Iron Man" τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Παίζει με πάθος και αυτοπεποίθηση, τελειώνοντας ιδανικά τις φάσεις με πρόσωπο, ενώ κανένας δεν μπορεί να τον ακολουθήσει στους δευτερεύοντες αιφνιδιασμούς όταν έρχεται ως trailer. Βέβαια, αυτό που έκανε τους πάντες να υποκλιθούν ήταν η εμφάνιση που πραγματοποίησε στο τέταρτο ματς της σειράς με τη Σιένα, καθώς έκανε πραγματικά θραύση, "καταπίνοντας" τον Άντερσεν στο δεύτερο ημίχρονο και σκοράροντας κατά ριπάς στην επίθεση. Αυτός είναι εν ολίγοις ο Κάιλ Χάινς, που έκανε χθες το κοινό του ΣΕΦ να φωνάξει ρυθμικά το όνομά του!

Καταλυτική παρουσία σε κάποια παιχνίδια έχει και ο Πέρο Άντιτς, που μπορεί να μην είναι τόσο εύστοχος, όσο τουλάχιστον μας είχε συνηθίσει, από μακρινή απόσταση, όμως εκμεταλλεύεται το μπασκετικό του μυαλό είτε σκοράροντας στο "ζωγραφιστό", είτε αξιοποιώντας τους συμπαίκτες του. Ο Λιθουανός "killer" Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους ξεκίνησε εντυπωσιακά, όμως στα τελευταία παιχνίδια δεν προσφέρει αυτά που μπορεί, κάτι που έχει ως συνέπεια να παίζει ελάχιστα, ενώ ο Μαρκ Κέσελ δείχνει ανεβασμένος, δίνοντας λύσεις σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού, όμως δεν δικαιολογεί τη φήμη του... δολοφόνου που τον συνοδεύει, σκοράροντας με το... σταγονόμετρο πίσω από τη γραμμή των 6,75μ. Όσον αφορά τους Έλληνες, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος είναι εξαιρετικός στο post game, όμως αποτελεί "πληγή" για τους Πειραιώτες στα πικ εν ρολ, καθώς τα αργά και βαριά του πόδια δεν μπορούν να ακολουθήσουν τους αντίπαλους περιφερειακούς. Ο Μιχάλης Πελεκάνος έχει πραγματοποιήσει αρκετά καλά παιχνίδια, όμως παρόλα αυτά τον τελευταίο καιρό παραμένει στο περιθώριο από τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Ανδρέα Γλυνιαδάκη, που τράβηξε μεγάλο... κουπί πριν από την απόκτηση του Ντόρσεϊ.


Ευεργετική η αναβάθμιση των «μικρών»

Εδώ και αρχικά χρόνια ήταν εμφανής η προσπάθεια της διοίκησης του Ολυμπιακού να επενδύσουν σε νεαρούς και εξελίξιμους αθλητές, όμως κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό για πολλούς και διάφορους λόγους. Ο βασικότερος ήταν η... τιτλοθηρία! Η διοίκηση αποκτούσε πανάκριβους "μισθοφόρους", οι οποίοι ωστόσο άφησαν πίσω τους... συντρίμμια και ελάχιστα θετικά στοιχεία, ενώ η παρουσία τους δεν επέτρεψε στους "μικρούς" να βρουν το χώρο τους και να αποκτήσουν ενεργό ρόλο. Όλα αυτά, όμως, μέχρι πέρυσι! Από φέτος πνέει νέος άνεμος στο λιμάνι, που μέχρι στιγμής είναι... δροσερός και αφήνει παράθυρο αισιοδοξίας. Η πολιτική των διοικητικών ηγετών της ΚΑΕ άλλαξε και αποφασίστηκε να αποκτούνται παίκτες που θα... ματώνουν για την φανέλα και δεν θα έρχονται στον Πειραιά ως φτασμένοι, αλλά θα παλεύουν για να καταξιωθούν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, μέσα από την παρουσία τους στον Ολυμπιακό.

Ένας από αυτούς ήταν ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος αποκτήθηκε χωρίς ιδιαίτερες... τυμπανοκρουσίες, αλλά με προοπτική για το μέλλον. Έτσι, προστέθηκε στην παρέα των καλών του φίλων από τις μικρές εθνικές ομάδες Κώστα Παπανικολάου, Κώστα Σλούκα και Δημήτρη Κατσίβελη, με τους οποίους είχε κατακτήσει τα πάντα φορώντας τη γαλανόλευκη φανέλα. Η αλλαγή δεδομένων άνοιξε το δρόμο σε αυτά τα τέσσερα παιδιά, προκειμένου να πάρουν υψηλό χρόνο συμμετοχής και να πρωταγωνιστήσουν, με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα να είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Κι αν ο Παπανικολάου λογιζόταν ήδη από πέρυσι ως βασικός, φέτος δεν είναι απλά ένας "πενταδάτος" παίκτης, αλλά μία άκρως αξιόπιστη επιλογή για το τεχνικό τιμ, που κάνει αποτελεσματικά δεκάδες δουλειές πάνω στο παρκέ! Ο 22χρονος φόργουορντ δείχνει πιο ώριμος από ποτέ και έχει κερδίσει με το... σπαθί του τον υψηλό χρόνο συμμετοχής που έχει και πάνω απ' όλα την εμπιστοσύνη του άκρως απαιτητικού Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Στο ξεκίνημα της σεζόν, αυτός που έδειχνε πως θα βαδίζει στα χνάρια του "Παπ", αλλά δεν τα καταφέρνει μέχρι στιγμής, είναι ο Δημήτρης Κατσίβελης. Ο νεαρός γκαρντ αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας και ο Ίβκοβιτς αποφάσισε να τον ρίξει από την αρχή στα... βαθιά, δίνοντάς του φανέλα βασικού! Τα πρώτα δείγματα γραφής ήταν ενθαρρυντικά, με τον "Κατσίβ" να δείχνει καλά στοιχεία στο παιχνίδι του, όμως αυτό δεν αρκούσε. Αποδείχθηκε πως δεν ήταν έτοιμος για την τόσο απότομη αλλαγή ρόλο (πέρυσι έπαιζε ελάχιστα). Έτσι, από μία στιγμή και μετά ο χρόνος συμμετοχής του άρχισε να μειώνεται σημαντικά, με τον Ντούντα να αναβαθμίζει τον Κώστα Σλούκα, που αποδείχτηκε πανέτοιμος. Ίσως σε αυτό να έπαιξε ρόλο και ο περυσινός του δανεισμός στον Άρη, που του επέτρεψε να συλλέξει εμπειρίες και αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε υψηλό επίπεδο. Έτσι, ο πρώην άσος του Μαντουλίδη άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ερυθρόλευκη πορεία. Ο Σλούκας είναι πλέον ένα από τα πιο αξιόπιστα περιφερειακά όπλα του Ντούντα, ο οποίος τον εμπιστεύεται, παρότι στην αρχή είχε επιλέξει να τον έχει στο περιθώριο. Ο νεαρός έδειξε πείσμα και αποφασιστικότητα να αλλάξει επίπεδο και πλέον δρέπει τους καρπούς των προσπαθειών του, κερδίζοντας την αναγνώριση όλων!

Βασικότατο "γρανάζι" της "ερυθρόλευκης" μηχανής είναι φυσικά και ο Βαγγέλης Μάντζαρης, που ούτως ή άλλως ήρθε στον Πειραιά με πλούσιες εμπειρίες, όντας ο φυσικός ηγέτης του περυσινού Περιστερίου. Ο 21χρονος πλέι μέικερ ξεκίνησε σε αρκετά παιχνίδια βασικός, ενώ στη συνέχεια ο Ίβκοβιτς άρχισε να "ψαλιδίζει" το χρόνο συμμετοχής του, χωρίς κάποια σοβαρή αιτία. Όμως το τελευταίο διάστημα, κι αφού μεσολάβησε ο τραυματισμός του στο ματς με την Νανσί για την προτελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, ο πιτσιρικάς είναι και πάλι στην... πρώτη γραμμή της "μάχης", αναλαμβάνοντας -με μεγάλη επιτυχία- την εξόντωση των αντίπαλων περιφερειακών, όπως συνέβη με τον Μπο ΜακΚάλεμπ. Παράλληλα, όταν του το επιτρέπουν οι συνθήκες, αποδεικνύεται εξαιρετικά συνεπής στο... ραντεβού του με το σκοράρισμα, κάνοντας αισθητή την παρουσία του και στον τομέα της οργάνωσης του παιχνιδιού. Ο Μάντζαρης έχει αποδειχθεί "λίρα εκατό" και οι Αγγελόπουλοι θα πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι για τη μεγάλη επιμονή που έδειξαν προκειμένου να τον ντύσουν στα κόκκινα! Η μεταγραφή του είχε εξελιχθεί σε σίριαλ, το οποίο όμως είχε "happy end" για το συγκρότημα του Πειραιά.


Το κεφάλαιο «Βασιλόπουλος»

Ο ημιτελικός της Ευρωλίγκα ενάντια στην Μπαρτσελόνα, που θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου θα είναι ιδιαίτερα "σκληρός" για τον Ολυμπιακό και ο Ίβκοβιτς έχει αρχίσει ήδη να καταστρώνει τα πλάνα του. Σε αυτά εντάσσεται και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στη δωδεκάδα των "ερυθρόλευκων" στο τέταρτο παιχνίδι με την Σιένα. Ο Πυργιώτης φόργουορντ έχει αναρρώσει από τους σοβαρούς τραυματισμούς του και είναι έτοιμος για δράση, με τον Ίβκοβιτς να τον ετοιμάζει για ειδικές αποστολές, όπως το παράδειγμα το μαρκάρισμα του Πιτ Μάικλ, τα ποσταρίσματα του οποίου δύσκολα μπορούν να αντιμετωπιστούν από τους πιο αδύναμους Κώστα Παπανικολάου και Μάρκ Κέσελ. Ο "Βασιλό" είναι μεγάλο κεφάλαιο για τον Ολυμπιακό και στα επόμενα παιχνίδια θα αρχίσει να παίρνει κάποια λεπτά συμμετοχής, ώστε να βρει ρυθμό και αρχίσει σταδιακά να προσφέρει αυτά που μπορεί. Η παρουσία του μπορεί να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον πήχη για την ομάδα του, καθώς είναι η επιτομή του "team player", όμως βγάζει ενέργεια πάνω στο παρκέ και προσφέρει σε όλους τους τομείς, χωρίς να υστερεί, βέβαια, στο σκοράρισμα... Εξάλλου, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως πριν του χτυπήσει την πόρτα η ατυχία ήταν βασικότατο στέλεχος των Πειραιωτών, αλλά και αρχηγός τους μαζί με τον Θοδωρή Παπαλουκά.

ΠΗΓΗ: cobrasports.gr


Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :