Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΚΕΣΕΛ ΚΑΙ ΑΝΤΙΤΣ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ!


Τον Ιανουάριο κανένας δεν πίστευε ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πατήσει στην κορυφή της Ευρώπης και να βρίσκεται 40 (τουλάχιστον) λεπτά μακριά (και) από το πρωτάθλημα!

Ακόμα και μερικοί παίκτες το είχαν πάρει στο πιο... χαλαρό με αποτέλεσμα να υποπίπτουν σε παραπτώματα, όπως μας θυμίζει σε δημοσίευμά του το "sentragoal.gr".

Αναλυτικά...

Όπως για παράδειγμα τα δύο «φιλαράκια» της ομάδας, ο Πέρο Άντιτς και ο Μάρκο Κέσελ.

Αμφότεροι είχαν ξενυχτήσει εκείνη την περίοδο με αποτέλεσμα να δεχθούν το πρόστιμο από την ερυθρόλευκη ΚΑΕ και να αφήσουν πίσω τους τις... κακιές συνήθειες. Ο μεν Σκοπιανός παρουσίασε σταθερότητα στην απόδοσή του, ο δε Σέρβος κατάφερε να κερδίσει τη θέση του στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Ήταν η εποχή που οι ιθύνοντες της ομάδας είχαν...απηυδήσει μαζί του αφού η απόδοσή του θύμιζε... Ντόκτορ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ. Όμως δεν τα παράτησε ποτέ. Έβαλε το κεφάλι κάτω, δούλεψε και έφτασε στο σημείο να ξεκινάει στην πεντάδα των «ερυθρολεύκων» και να «ντύνεται» πρωταγωνιστής! Μαζί με τον «κολλητό» του, Πέρο Άντιτς, ήταν οι παίκτες που έδωσαν το έναυσμα στον Ολυμπιακό για το μεγάλο ξέσπασμα στο ξεκίνημα του 3ου τελικού.

Αμφότεροι «άνοιξαν» το παιχνίδι έχοντας σημειώσει τους 15 από τους 20 πόντους της ομάδας τους τη στιγμή που έφτασε το ματς στο +12 (20-8) για τον Ολυμπιακό. Τα υπόλοιπα ήρθαν... από μόνα τους. Οι δύο παίκτες που φρόντισαν να... απλοποιήσουν το έργο των συμπαικτών τους εξήγησαν μεταξύ άλλων ότι στόχος είναι ένας:

«Νίκη στο ΟΑΚΑ για να τελειώνουμε...» αν και υπογράμμισαν τις δυσκολίες που κρύβει το 4ο ματς τη σειράς στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Κέσελ: «Τίποτα δεν τελείωσε ακόμα»

«Ξεκινήσαμε πολύ καλά στο παιχνίδι, μπήκαμε δυνατά και κρατήσαμε τη συγκέντρωσή μας καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να κρατήσεις διαφορά 20 πόντων με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό και γι' αυτόν τον λόγο παρουσιάσαμε μια μικρή κάμψη στην απόδοσή μας στο τρίτο δεκάλεπτο. Όμως καταφέραμε να κρατήσουμε τον έλεγχο του αγώνα στα χέρια μας και να φτάσουμε με μια σπουδαία νίκη» ήταν τα πρώτα λόγια του Μάρκο Κέσελ, ο οποίος συνέχισε:

«Από τη στιγμή που τελείωσε το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ξεκινήσαμε την προετοιμασία για τον 3ο τελικό της σειράς. Ο κόουτς μας έβαλε απευθείας στο κλίμα της αναμέτρησης προκειμένου να κερδίσουμε και να κάνουμε το 2-1 στη σειρά. Τα καταφέραμε αλλά ακόμα τίποτα δεν έχει τελειώσει. Μπορεί να έχουμε το πλεονέκτημα, αλλά για να φτάσουμε στην κατάκτηση του τίτλου χρειαζόμαστε μία ακόμα νίκη. Κι αυτό θα επιδιώξουμε στο ΟΑΚΑ. Να τελειώσουμε εκεί τη σειρά και να πάρουμε το πρωτάθλημα».

«Ακόμα και αν αστοχούσα, πάλι θα σούταρα»

Ο Σέρβος φόργουορντ ήταν εκείνος που είχε σημειώσει τους 10 από τους 12 πρώτους πόντους του Ολυμπιακού και όπως μας είπε «εγώ απλά είχα μια καλή παρουσία στο παιχνίδι. Τίποτε περισσότερα. Το κίνητρό μου ήταν μεγάλο γιατί ήθελα να τα πάω καλά στους τελικούς και ευτυχώς βοήθησα την ομάδα μου στο ξεκίνημα του αγώνα να ανοίξει το σκορ και να πάρει μια διαφορά από νωρίς. Το καλό όμως είναι ότι έπαιξα και καλή άμυνα και αυτό με χαροποιεί ακόμα περισσότερο».

Και εξήγησε ότι ακόμα και αν αστοχούσε, πάλι θα έπαιρνε τις προσπάθειες: «Δεν είχε σημασία το γεγονός ότι ξεκίνησα καλά και ήμουν εύστοχος στις προσπάθειες που επιχείρησα. Να σου πω την αλήθεια αυτό προσπαθώ να κάνω συνέχεια. Πάντα μπαίνω στο παρκέ με αυτοπεποίθηση. Ακόμα και αν αστοχούσα στα τρία πρώτα, πάλι θα έπαιρνα το 4ο ή το 5ο σουτ. Αυτό δεν παίζει ρόλο για μένα».

«Έφταιγα για την απόδοσή μου»

Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκε πολύ χρόνος για τον Κέσελ να μπει στο κλίμα της ομάδας, αφού στις αρχές του 2012 είχε φτάσει με το... ενάμιση πόδι στην έξοδο του ΣΕΦ! «Προσπαθώ να ξεχάσω τι έγινε τον περασμένο Ιανουάριο. Ίσως να έφταιγα εγώ, αντιμετώπισα κάποιους τραυματισμούς, δεν ήμουν σε καλή κατάσταση, αλλά στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και λίγο πριν τα ματς με τη Σιένα βελτίωσα το παιχνίδι μου.

Τώρα νιώθω μια χαρά και έτοιμος να παίξω για το καλό της ομάδας. Με χαροποιεί ιδιαίτερα που βοηθάω και εγώ από τη πλευρά μου στην προσπάθεια που γίνεται φέτος. Από τη μία είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης και πολύ κοντά στο ελληνικό πρωτάθλημα και από την άλλη είμαι χαρούμενος που αποτελώ μέλος της νέας γενιάς του Ολυμπιακού» και λίγο πριν ολοκληρώσει, είπε:

«Οι τελικοί με τον Παναθηναϊκό είναι από μόνοι τους μεγάλα ματς! Όταν έρχονται εκείνοι στο ΣΕΦ είναι δύσκολα γι' αυτούς, όπως δύσκολα είναι και για μας όταν πάμε στο ΟΑΚΑ. Όμως πιστεύω ότι αν μπούμε συγκεντρωμένοι στον 4ο τελικό και αποφύγουμε κάποια λάθη που κάναμε θα έχουμε σοβαρές πιθανότητες να κερδίσουμε και να κατακτήσουμε τον τίτλο».

Ο Ολυμπιακός έχει αγγίξει τον τίτλο; «Μπορεί να έχουμε κάνει το 2-1 και να κάναμε ένα βήμα περισσότερο, αλλά ακόμα παραμένουμε μακριά από τον τίτλο...»


Άντιτς: «Με την αισιοδοξία και τη χημεία μας φτάσαμε εδώ...»

Μπορεί ο Ολυμπιακός να βρίσκεται πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου, αλλά σύμφωνα με τον Πέρο Άντιτς «δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τη νίκη. Όσο μεγάλη διαφορά και αν έχεις. Αυτό είναι το σκεπτικό μας ως ομάδα. Να παραμένουμε συγκεντρωμένοι στο ματς και στα 40 λεπτά. Ακούγεται συνηθισμένο αλλά είναι η πραγματικότητα. Το 2-1 μας δίνει ένα μικρό προβάδισμα, αλλά ακόμα δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Και θα είναι λάθος αν πιστέψουμε κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Σκοπιανός και εξήγησε:

«Πάντα ήμασταν αισιόδοξοι. Από το ξεκίνημα της σεζόν. Με αυτήν την αισιοδοξία φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Έχουμε τρομερή χημεία ως ομάδα, βοηθάμε ο ένας τον άλλον μέσα και έξω από το παρκέ και πιστεύω ότι αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Γενικά ήμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας. Όλοι οι παίκτες. Δείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλά εναντίον του Παναθηναϊκού! Σίγουρα μας βοήθησε πάρα πολύ η βοήθεια του κόσμου που μας έδωσε την ώθηση για να επιβάλουμε τον ρυθμό μας και να σημειώσουμε μερικά εύκολα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο. Με την καλή παρουσία όλων καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτή τη νίκη».

«Πάμε στο ΟΑΚΑ σαν να μην υπάρχει αύριο...»

Οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι στρεσαρισμένοι στο ΟΑΚΑ ή θα παίξουν απαλλαγμένοι από το άγχος; Να τι απάντησε ο Πέρο Άντιτς: «Ποιος είπε ότι δεν θα έχουμε άγχος ή δεν θα είμαστε πιεσμένοι για τη νίκη στο ΟΑΚΑ. Φυσικά θα είμαστε. Θέλουμε το πρωτάθλημα και θα προσπαθήσουμε να το κατακτήσουμε μέσα στην έδρα τους. Κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά και δεν έχει σημασία αν αυτή τη στιγμή προηγούμαστε με 2-1 νίκες. Το γεγονός ότι έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας δεν το σκεφτόμαστε καν. Απλά είναι ένα μπόνους και τίποτε περισσότερα. Πάμε στο ΟΑΚΑ με το σκεπτικό ότι δεν θα υπάρχει αύριο...»

Και μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι είχε χαθεί η μεγάλη ευκαιρία για να είναι ο Ολυμπιακός ήδη πρωταθλητής: «Θα ήταν ωραία να είχαμε τελειώσει τη σειρά με αυτή τη νίκη, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε στο ΟΑΚΑ στον δεύτερο τελικό. Εντάξει έγιναν κάποια λάθη από τους διαιτητές στο τέλος του αγώνα αφού ο Διαμαντίδης είχε πατήσει στη γραμμή αλλά όπως είπα αυτά συμβαίνουν σε ένα παιχνίδι μπάσκετ. Χάσαμε για λίγο αλλά δεν χάσαμε και τίποτα. Έχουμε ακόμα το προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Θεός ήταν μαζί μας και μας βοήθησε να κάνουμε το 2-1».

«Πεθαίνω και σκοτώνω για την ομάδα μου!»

Με αφορμή την παρεξήγηση που είχε με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο Σκοπιανός φόργουορντ εξήγησε ότι «συμβαίνουν αυτά σε έναν αγώνα μπάσκετ. Είναι η ένταση της στιγμής. Σέβομαι απεριόριστα τόσο τους παίκτες του Παναθηναϊκού, όσο και το προπονητικό τιμ της ομάδας. Είναι απίθανα παιδιά, φοβερά ταλέντα, αλλά μέσα στο παρκέ η ομάδα μου είναι η καλύτερη. Μπορώ να πεθάνω για την ομάδα μου. Να σκοτώσω για την ομάδα μου! Μόνο και μόνο για τον ψυχολογικό τομέα. Να μπω μέσα στο μυαλό τους» λέει χαρακτηριστικά και στέκεται στα... μυστικά του Ολυμπιακού:

«Ενέργεια και δυνατή άμυνα. Αυτά είναι. Μπορεί να χάσουμε κάποια σουτ, να παρουσιαστούμε άστοχοι, αλλά όταν παίζουμε καλά στην άμυνα μπορούμε και καλύπτουμε τα πάντα. Και ο Ολυμπιακός έχει δείξει φέτος ότι με την ενέργεια που βγάζει και την άμυνα που παίζει μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε».

«Ο κόσμος αξίζει τον τίτλο»

Όσο για τον ίδιο; «Είχα πάρει ένα πρωτάθλημα όταν ημουν στην ΑΕΚ το 2002 αλλά τότε δεν είχα μεγάλη συμμετοχή στην ομάδα. Τώρα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Έχουν περάσει και 10 χρόνια από τότε. Θα είναι πολύ καλύτερο για μένα αν καταφέρουμε να κάνουμε το double crown και ύστερα από το πρωτάθλημα Ευρώπης να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα Ελλάδας. Θα είναι ένα όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα. Τόσο για μας όσο και για τους φιλάθλους μας που το περιμένουν πως και πως. Και πραγματικά το αξίζουν»
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :