Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ... ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (ΚΑΙ) ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΘΡΥΛΟΣ, 82-76 ΤΟΝ ΠΑΟ!


Μετά την κατάκτηση της Ευρώπης στην Κωνσταντινούπολη, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στον «θρόνο» του και στην Ελλάδα, μετά από 15 χρόνια. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 82-76 επί του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ, στο 5ο τελικό και κατέκτησαν το ελληνικό πρωτάθλημα, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο μία μαγική σεζόν και κατακτώντας το ΟΝΕΙΡΟ του!

Ο ηγέτης και αρχηγός του Θρύλου, Βασίλης Σπανούλης, με 24 πόντους ήταν αυτός που οδήγησε την ομάδα του στην κούπα!

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς επέλεξε να ξεκινήσει με τους Βαγγέλη Μάντζαρη, Βασίλη Σπανούλη, Μάρκο Κέσελ, Πέρο Άντιτς και Τζόι Ντόρσεϊ για την πρώτη πεντάδα ενώ οι Νικ Καλάθης, Δημήτρης Διαμαντίδης, Ρομέιν Σάτο, Κώστας Καϊμακόγλου και Μάικ Μπατίστ ήταν οι παίκτες που ξεκίνησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Στο πρώτο μισό της περιόδου Ολυμπιακός και ΠΑΟ πήγαιναν πολύ κοντά στο σκορ, αλλά στο δεύτερο μισό οι ερυθρόλευκοι βρήκαν λύσεις από την άμυνα, ανέβασαν το ρυθμό τους και κάνοντας επιμέρους σκορ 12-2 σε 2,5 λεπτά, προηγήθηκαν με 18-11. Οι "πράσινοι" μείωσαν στους 4 πόντους (24-20) σχεδόν με την εκπνοή του δεκαλέπτου.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Σπανούλης ανέλαβε δράση και με έξι συνεχόμενους πόντους έστειλε τον Ολυμπιακό στο +10 ενώ στην συμπλήρωση των 20' είχε ήδη καταφέρει 16 πόντους. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς παρέμεναν σταθερά μπροστά, δείχνοντας πως ξεπέρασαν την αδυναμία των ελεύθερων βολών και προηγήθηκαν ακόμα και με 16 πόντους. Ο ΠΑΟ προσπάθησε να ροκανίσει την διαφορά, με τους γηπεδούχους όμως να την κρατάνε σε διψήφιο αριθμό.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν την αντέπίθεση και μείωσαν στους τρεις πόντους (48-45, στο 23'.30), κάνοντας ένα σερί 0-11. Ο Σλούκας από την γραμμή των 6.75 φρέναρε την αντεπίθεση των "πράσινων", διαμορφώνοντας το 51-45. Λο και Σπανούλης πέτυχαν μεγάλα τρίποντα και ο Ολυμπιακός με την συμπλήρωση των 30' προηγήθηκε με 70-56, σκορ που διαμορφώθηκε με τρίποντο του Σπανούλη σχεδόν με το άκουσμα της κόρνας της λήξης.

Η τέταρτη περίοδος ήθελε... γερή καρδιά και ήταν αντάξιο της δυναμικότητας των δύο ομάδων. Στα μισά του δεκαλέπτου ο ΠΑΟ κατέβασε την διαφορά στους εννέα πόντους και στην συνέχεια η διαφορά έφτασε στο 80-76 (37'.25.), σκορ που έμεινε ως και 1.21'' πριν από την λήξη. Ο Κώστας Παπανικόλαου αστόχησε σε τρίποντο, πήρε όμως το επιθετικό ριμπάουντ και βρήκε ελεύθερο κάτω από το καλάθι τον Γιώργο Πρίντεζη που διαμόρφωσε το τελικό 82-76. Στον εναπομείναντα χρόνο δεν άλλαξε κάτι και η λήξη της αναμέτρησης βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Δεκάλεπτα: 24-20, 48-36, 70-56, 82-76

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς):
Χάινς 4, Λο 10 (1), Άντιτς 3 (1), Σπανούλης 24 (3), Ντόρσι 4, Κέσελ 5, Παπαδόπουλος 1, Γκετσεβίτσιους 2, Πρίντεζης 14 (7 ριμπάουντ), Παπανικολάου 8 (7 ριμπάουντ), Μάντζαρης 4, Σλούκας 3 (1).

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς):
Μάριτς 6, Περπέρογλου 11 (3), Μπατίστ 7, Λόγκαν, Σάτο 3, Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης 13, Βουγιούκας 4, Καλάθης 17 (1), Σμιθ, Καϊμακόγλου 10 (1), Γιασικεβίτσιους 4.
Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :