Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟΥΣ... ΠΑΝΤΟΤΙΝΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!


Ο Γενικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη, Γιάννης Δαλέζιος, έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα κολύμβησης του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του 53ου Πρωταθλήματος, ενώ ευχήθηκε... "Καλή επιτυχία στο Λονδίνο".

Πρωταθλητής Ελλάδας για 53η φορά στην κολύμβηση είναι ο Ολυμπιακός καθώς οι ερυθρόλευκοι θριάμβευσαν στο 81ο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Τα δελφίνια του Νίκου Γέμελου δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητάς τους και πρώτευσαν εκτός από τη γενική βαθμολογία και στους άνδρες και στις γυναίκες.

Ο φετινός τίτλος είναι ο 17ος συνεχόμενος και ο προπονητής μας δήλωσε:

«Είχαμε ένα ωραίο πρωτάθλημα σε μια πολύ καλή διοργάνωση για άλλη μια φορά στην Τρίπολη. Είμαι φυσικά και πάλι ευτυχισμένος για τον τίτλο που κατακτήσαμε και ελπίζω τα 17 σερί να γίνουν 18, 19, 20 και πάει λέγοντας. Παρά τα προβλήματα μας, η ελληνική κολύμβηση παραμένει σταθερά σε ανοδική τροχιά. Στο πρωτάθλημα εδώ είχαμε καλές επιδόσεις, ακόμη και για τα δεδομένα που υπήρχαν αφού έχει ήδη γίνει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και πλέον βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η άνοιξη της ελληνικής κολύμβησης, νομίζω, ότι θα συνεχιστεί»

Εκ μέρους της Διοίκησης ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, Γιάννης Δαλέζιος δήλωσε: «Θερμά συγχαρητήρια σε όλους. Στους κολυμβητές μας, στις κολυμβήτριές μας, στον προπονητή μας, Νίκο Γέμελο και τους βοηθούς του, στον έφορο Γιώργο Παπαδόπουλο και στον μάνατζερ της ομάδας, Σπύρος Μπιτσάκης. Ολοι μαζί συνθέτουν μία σπουδαία ομάδα η οποία συνέχισε το μοναδικό σερί του Ολυμπιακού μας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης. Βλέποντας το ζήλο και το πάθος με το οποίο αγωνίστηκαν τα παιδιά και τις τρεις ημέρες του πρωταθλήματος, καθώς και τη διαφορά που πήραμε στη γενική βαθμολογία είμαστε σίγουροι ότι και του χρόνου ο Ολυμπιακός θα είναι στην κορυφή της κολύμβησης πανηγυρίζοντας το 54ο πρωτάθλημά μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Κ.Ο.Ε. και τον Δήμο Τρίπολης για την άψογη διοργάνωση των αγώνων αλλά και τη φιλοξενία που έτυχε η αποστολή μας. Εκ μέρους του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές, της αθλήτριες και τους προπονητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου».

Οι τελικές βαθμολογίες:

Άνδρες: Ολυμπιακός 263, Εθνικός Πειραιά 128, ΑΝΟ Αργυρούπολης 73, Ποσειδών Ιλισίων 59, Άρης Θεσσαλονίκης 48, Παλαιό Φάληρο 47, ΠΑΟΚ 47, Ηρακλής 41, Γλαύκος Περιστερίου 26 (βαθμολογήθηκαν συνολικά 23 Σωματεία)

Γυναίκες: Ολυμπιακός 185, Παλαιό Φάληρο 100, Εθνικός Πειραιά 89, Άρης Θεσσαλονίκης 65, ΧΑΝΘ 49, ΕΓΣ 42, ΠΑΟΚ 40, Ολυμπιάδα ‘ 73 38, ΓΣ Περιστερίου 37, ΑΝΟ Αργυρούπολης 35 (βαθμολογήθηκαν συνολικά 30 Σωματεία)

Γενική: Ολυμπιακός 448, Εθνικός Πειραιά 217, Παλαιό Φάληρο 147, Άρης Θεσσαλονίκης 113, ΑΝΟ Αργυρούπολης 108, ΠΑΟΚ 87, ΧΑΝΘ 71, Ποσειδών Ιλισίων 68, ΓΣ Περιστερίου 63, Ηρακλής 43 (βαθμολογήθηκαν συνολικά 39 Σωματεία).

Η σύνθεση των πρωταθλητών:

Άνδρες: Σπύρος Γιαννιώτης, Στέφανος Δημητριάδης, Μάριος Καλαφάτης, Γιάννης Καρπουζλής, Χρήστος Κατραντζής, Φώτης Κολιόπουλος, Γιώργος Σεβαστιάδης, Νίκος Σημαντήρας, Απόστολος Συνοδινός, Απόστολος Τσαγκαράκης, Δημήτρης Χασιώτης, Οδυσσέας Μελαδίνης, Κωνσταντίνςο Μαρκόζης, Αλέξανδρος Σκουτέλας.

Γυναίκες: Μαριάννα Λυμπερτά, Λυσιστράτη Χαλκίδη, Μαρία Λιώση, Αννα Στυλιανού, Παναγιώτα Τσιάλτα, Καλλιόπη Αντύπα, Τριανταφυλλιά Διακουμάκου, Ελισάβετ Θωϊδη, Μάρθα Μάτσα, Αναστασία Κυριλή.

Προπονητής: Νίκος Γέμελος
Βοηθός προπονητής: Στέλιος Φιλόπουλος
Εφορος του κολυμβητικού τμήματος: Γιώργος Παπαδόπουλος
Team manager κολυμβητικού τμήματος: Σπύρος Μπιτσάκης.


Αγωνιστική η σημερινή 3η και τελευταία ημέρα των αγώνων επεφύλασσε μάλλον τα καλύτερα, αφού αρκετοί τελικοί είχαν σημαντικό ενδιαφέρον.

Στα 100μ ελεύθερο ο Οδυσσέας Μελαδίνης κατέβηκε τα 50’’ (49.77) και τον ακολούθησαν οι Κρίστιαν Γκολομέεβ (50.02) και Χρήστος Κατραντζής (50.13). Ίσως η καλύτερη κούρσα των αγώνων.

Στα 50άρια ύπτιο, η Ασπασία Πετραδάκη (29.78) και ο Άρης Γρηγοριάδης (25.62) δεν είχαν πρόβλημα, ενώ στα 100μ ελεύθερο των γυναικών η Νόρα Δράκου (55.45) νίκησε την Νέρι Νιανγκουάρα (55.56).

Με τη νίκη του αυτή ο πρωταθλητής Ευρώπης στο Ντέμπρετσεν (100μ ύπτιο), έφτασε τις 24 συνολικά και υπολείπεται κατά 5 του Βαγγέλη Κοσκινά που προηγείται στον σχετικό πίνακα (29).

Την παρθενική της νίκη στα 200μ πρόσθιο αλλά και στο ΟΠΕΝ, πέτυχε η Μαρία – Άννα Λέτσιου (2.34.09), ενώ στο ίδιο αγώνισμα των ανδρών ο Παναγιώτης Σαμιλίδης ήταν πρώτος (2.14.47) στο τσακ από τον Δημήτρη Κουλούρη (2.14.61).

Στα 100μ πεταλούδα, η Κρίστελ Βουρνά δεν είχε πρόβλημα (59.47) και στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών ο Στέφανος Δημητριάδης ήταν πρώτος (54.04), με τους Φώτη Κολιόπουλο (54.17) και Κώστα Μαρκόζη (54.56) να ακολουθούν.

Συγκάτοικος με τον Γρηγοριάδη στην 3η θέση όλων των εποχών σε πανελλήνιες νίκες (24) είναι και ο Σπύρος Γιαννιώτης με την συνηθισμένη πρωτιά του και στα 1500μ ελεύθερο (15.21.69), όπου πλέον ξεπέρασε (12) την παλιά δόξα της ελληνικής κολύμβησης Ανδρέα Ζήσιμο (11).

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, η Μαριάννα Λυμπερτά με τη νίκη της (16.43.60) «έπιασε» στην κορυφή την Τόνια Μαχαίρα με 32 πανελλήνιες νίκες συνολικά σε Εθνικά πρωταθλήματα!

Γιαννιώτης και Λυμπερτά πέτυχαν στην Τρίπολη το 3Χ3 (400, 800, 1500μ ελεύθερο).

Στις σκυταλοδρομίες 4Χ100μ Μ. Ομαδική με τις οποίες ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του 81ου Εθνικού πρωταθλήματος, στις γυναίκες έγινε φοβερή κούρσα με τον Ολυμπιακό να καλύπτει στο ελεύθερο (Άννα Στυλιανού) το χάντικαπ που είχε (4.19.51) και τον Εθνικό Πειραιά με το Παλαιό Φάληρο να μοιράζονται την 2η θέση (4.19.64).

Στους άνδρες πρώτος ο Ολυμπιακός (3.41.79) με καθαρή διαφορά.
Κατηγορία: ,

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :