Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ: ΤΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΧΑΦ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕΝΤΕΡΜΠΑΚΑΡΑ


Ο Νίκος Αλέφαντος γράφει στη στήλη του στο "katimagiko.gr", σχολιάζοντας τη νίκη-πρόκριση της Εθνικής, αποθεώνει τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ενώ σχολιάζει για Χολέμπας, Μανωλά και Μέλμπεργκ.

Αναλυτικά:

• Ήταν παλικαρίσια νίκη, ο Σάντος και οι παίκτες διόρθωσαν τα προηγούμενα λάθη. Έγιναν σημαντικές διαφοροποιήσεις, λόγου χάρη ο Σηφάκης έχει μεγάλη διαφορά με τον Χαλκιά, ο Τζαβέλας ήταν καλός και έμενε σταθερά στη θέση του, ενώ ο Χολέβας νόμιζε ότι έπαιζε στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό κι έφευγε μπροστά και έτρωγε τις ντρίμπλες, χωρίς να έχει και βοήθεια από την πλευρά του. Είχε λείψει κι ο Παπασταθόπουλος με την τιμωρία του.

• Το βασικό όμως είναι ότι αυτή η Εθνική δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Στα προηγούμενα ματς δεν έπαιζε όπως έπρεπε. Αντίθετα, με τη Ρωσία έπαιξε έξυπνα. Στο ποδόσφαιρο το Νο1 είναι να εκμεταλλεύεσαι τον κενό χώρο. Καθώς και να κλείνεις το χώρο στον αντίπαλο. Αυτή η τακτική ταιριάζει στην Εθνική μας. Κοντά οι γραμμές, 12-15 μέτρα οι χαφ με τα σέντερ μπακ, να βοηθούν οι ακραίοι μπροστινοί τους μπακ, να μην φεύγουν μπροστά και οι δύο μπακ.

• Τα δύο σέντερ μπακ μας ήταν φοβεροί ιδίως στους μικρούς χώρους, μαραθωνοδρόμος ο Μανιάτης και καλά στημένος ο Κατσουράνης, βάλαμε το γκολ από ένα λάθος των Ρώσων με τον Καραγκούνη, αξίζαμε να πάρουμε και το πέναλτι με τον ίδιο παίκτη, το οποίο ήταν καθαρό. Και ο Σαμαράς με τον Σαλπιγγίδη πάλεψαν, έτρεξαν, έδωσαν την ψυχή τους. Το θέμα είναι ότι κλειδώσαμε τους Ρώσους, 5 ώρες να παίζαμε, γκολ δεν θα έβαζαν! Ήταν εκπληκτική η άμυνα.

• Δεν έχουν ταχύτατους οι Ρώσοι να πλαγιοκοπήσουν στα άκρα, είχαμε φορτώσει εμείς τον άξονα αυτή τη φορά, οι ακραίοι μπακ μας κράταγαν τη θέση τους, έπαιζαν πολύ την πάσα οι Ρώσοι και ουσία τίποτα. Τι να την κάνεις την κατοχή και τα ποσοστά, αυτά είναι αστειότητες, πολλές φορές έχω καυτηριάσει που μετράνε την κατοχή της μπάλας, μου είναι αδιάφορο. Τον Αρσάβιν τον ξέρουμε από την Άρσεναλ, 5 γκολ το χρόνο, ο Παβλιουτσένκο που μπήκε αλλαγή, τα ίδια και αυτός στην Τότεναμ , ο Ζιρκόφ στην Τσέλσι απέτυχε, ομάδα της πάσας και της κατοχής που όταν την κλείσεις, δεν μπορεί, γίνεται φλύαρη.

• Τα δύο σέντερ μπακ αυτά, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος με τον Παπασταθόπουλο, στους μικρούς χώρους είναι ανίκητοι! Πού να μπεις εκεί να τους τρυπήσεις. Ο Κυριάκος θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα 20χρονα σέντερ μπακ στην Ευρώπη! Τι αμυντικός χαφ, ποτέ δεν τον ήθελα αμυντικό χαφ, αυτός είναι σεντερμπακάρα.

• Με ρωτάει ο Σινάνογλου που είχε απουσιάσει για 2 στήλες στην απόδοση του κειμένου, τι βλέπω με την Γερμανία άμα παίξουμε με αυτήν. Καλό θα είναι να κυνηγήσουμε το 0-0 για να πάμε παράταση. Η Γερμανία δεν με έχει ικανοποιήσει απόλυτα μέχρι τώρα, αλλά είναι καλή ομάδα, είναι φαβορί μαζί με την Ισπανία για να πάνε στον τελικό, επίσης και η Αγγλία μου άρεσε, με τον Ρούνεϊ θα δυναμώσει.

• Σίγουρα η Γερμανία είναι καλύτερη ομάδα από τη δική μας, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Όμως δεν είναι Ρώσοι, οι Γερμανοί δεν είναι Αρσάβιν και Παβλιουτσένκο. Αυτοί αν κλειστείς πολύ, θα σου κάνουν γκολ με τον Γκόμεζ ή τον Μίλερ ή τον Οζίλ, θα μπαίνει ο Λαμ, έχουν και καλό αριστερό εξτρέμ, έχει και καλά χαφ. Είναι δυνατή ομάδα. Και με καλό μέσο όρο ηλικίας. Πρέπει να κουραστείς πολύ, να κλείσεις όλους τους χώρους, αλλά και να βγεις στην κόντρα, να μην κάνεις λάθη, να τρέξεις πάρα πολύ.

• Ο Μέλμπεργκ έκανε μεγάλο παιχνίδι με τους Άγγλους, τους έκοβε, τους έβαλε 2 γκολ, ήταν γρήγορος, τον θέλω πολύ να μείνει στον Ολυμπιακό, θα βοηθήσει και τον Μανωλά, θα μάθει πράγματα ο Μανωλάς από τον Μέλμπεργκ, θα βοηθηθεί να κόψει κάποια κουσούρια που έχει. Την ήθελα τη μεταγραφή του Μανωλά και το είχα πει στη στήλη πριν γίνει αυτή, είχα αναλύσει τα ατού του, όπως ήθελα και τη μεταγραφή του Βλαχοδήμου. Αυτοί ήταν οι δύο νέοι στην ηλικία Έλληνες που ήθελα από το ελληνικό πρωτάθλημα και το είχα πει πριν γίνουν οι μεταγραφές τους.
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :