Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΒΛΑΧΟΣ: ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ


Όταν πέρυσι το καλοκαίρι ο Θοδωρής Βλάχος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, κάποιοι τον περνούσαν για… τρελό αφού αυτό έγινε στην πιο δύσκολη σεζόν της ιστορίας του.

Οι ερυθρόλευκοι όμως με οδηγό τον Θοδωρή Βλάχο έφτασαν μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος και για λεπτομέρειες δεν κατέκτησαν τον τίτλο. Ο προπονητής των ερυθρόλευκων μίλησε στην "Sportday" για την χρονιά που πέρασε και ανέλυσε τα σχέδια του για την περίοδο που έρχεται.

Αποσπάσματα από όσα είπε ο Θοδωρής Βλάχος:

Πώς κρίνεται η χρονιά;

«Θα είχα τα ίδια συμπεράσματα ακόμα και αν κερδίζαμε το πρωτάθλημα. Δεν μπορείς να πεις ότι είναι αποτυχημένη, μια και έγιναν πολλές αλλαγές το περασμένο καλοκαίρι. Έφυγαν τόσοι παίκτες. Αλλά δεν μπορείς να πεις ότι είναι επιτυχημένη, μια και δεν κατέκτησε ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα. Το ότι διεκδικήσαμε τους τίτλους είναι ένα μικρό επίτευγμα. Άλλη ομάδα δεν θα τα είχε καταφέρει. Οι τίτλοι κρίθηκαν στη λεπτομέρεια».

Τι έφταιξε στο 4ο ματς στον Πειραιά κόντρα στην Βουλιαγμένη;

«Οι συνθήκες ήταν τέλειες, αλλά νομίζω ότι η ομάδα δεν μπορούσε να αντέξει το ψυχολογικό βάρος εκείνη την ημέρα. Ηταν ντεζαβαντάζ ψυχολογικό που δεν είχαμε μαζί μας τον Δεληγιάννη. Ο Δεληγιάννης μπορεί να μας έδινε ένα καλύτερο παιχνίδι, χωρίς να πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος από τον Φλώρο».

Με τα πέναλτι τι έγινε φέτος;

«Από την αρχή δεν ήμασταν καλοί. Πίστευα στην πορεία ότι θα το ξεπερνούσαμε ψυχολογικά. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αγωνιστικά. Πέναλτι έχασε ο Φουντούλης, ο καλύτερός μας σουτέρ ή ο Μάζης που έχει χάσει ελάχιστα στην καριέρα του».

Ο Μάζης ζήτησε την μπάλα στον 5ο τελικό;

«Είχα ορίσει τρεις παίκτες, τους Φουντούλη, Μάζη, Κόλιανιν, να εκτελούν τα πέναλτι. Ο Φουντούλης έπαιζε με δύο ενέσεις και καλά έκανε που δεν πήρε τη φάση πάνω του, μια και ήταν τραυματίας. Ηταν πιο ορθολογικό να το εκτελέσει ο Δημήτρης. Ηταν ένα καλό πέναλτι, ο τερματοφύλακας πήγε από την άλλη, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός».

Γιατί ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε κακός μετά τη διακοπή για το προολυμπιακό;

«Ο Ολυμπιακός ήταν μια ομάδα με 7 νέους παίκτες, νέο προπονητή και σε μικρό χρονικό διάστημα με δύο διακοπές συνολικά 3,5 μηνών έπρεπε να αποκτήσουμε ομοιογένεια. Μας έκοβαν στη μέση οι διακοπές αυτές, όσοι μέναμε πίσω, δηλαδή όσοι δεν ήταν στην Εθνική ήταν λίγοι και δεν μπορούσαμε να δουλέψουμε σε θέμα τακτικής. Είναι πράγματα που δεν μπορείς να ξεπεράσεις. Η Βουλιαγμένη ήταν ένα χρόνο πιο μπροστά από εμάς. Ίδιοι παίκτες με την προσθήκη δύο σπουδαίων αθλητών των Αφρουδάκη, Μυλωνάκη, ίδιος προπονητής, είχε ομοιογένεια».

Είχες πει από την αρχή ότι ο Ολυμπιακός πάει για πρωτάθλημα;

«Δεν το είπα για να το πω. Δεν πήραμε το πρωτάθλημα, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν το προσπαθήσαμε όσο δεν πήγαινε. Πρωταγωνιστήσαμε. Αναγκάσαμε ανθρώπους που μας έβλεπαν σαν "ερωτηματικό" στη φωτογραφία να παραδεχτούν ότι ήμασταν καλοί».

Ποιες θα είναι οι πρώτες κινήσεις για του χρόνου;

«Πρέπει να μείνει ο κορμός. Θα γίνουν 2-3 αλλαγές, αλλά ήταν κάτι που το είχαμε αποφασίσει πριν από τους τελικούς. Βλέπουμε πού πάσχουμε, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο Ερασιτέχνης είναι σε δύσκολη οικονομικά εποχή. Πρέπει να συμβαδίζουμε με το τι πρέπει και όχι με το τι θέλουμε να κάνουμε. Και εγώ μπορεί να θέλω 5 παικταράδες, αλλά πρέπει να κάνουμε τις καλύτερες κινήσεις στα περιθώρια που μπορούμε».
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :