Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΟΤΑΝ Ο ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ... ΧΑΖΕΨΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ *ΒΙΝΤΕΟ*


Ο Π. Περίχαρος γράφει στη στήλη του στο "katimagiko.gr", για τον Δεληκάρη!

Σας παραθέτουμε αυτούσιο το δημοσίευμα:

Αν ήταν γεννημένος αλλού, θα μπορούσε να γίνει ένας από τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης. Και αν δεν είχε το στιλ του ανθρώπου που δεν του αρέσουν οι τυμπανοκρουσίες, θα ήταν (από κάποιο άλλο πόστο) ακόμα στο προσκήνιο. Σίγουρα δεν θα είχε αποχαιρετήσει τόσο νωρίς το ποδόσφαιρο...

Ακόμα και έτσι όμως ο ήρωας των παιδικών μου χρόνων (και πόλλών άλλων παιδιών της ηλικίας μου), κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν το ψάξεις και λίγο άφησε τα... σημάδια του και σε μερικούς παγκόσμιους πρωταθλητές.

Ο τεράστιος Γιώργος Δεληκάρης, βλέπετε, ακόμα και την εποχή που το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν πλήρως ανυπόληπτο, κατάφερε με το ταλέντο του, το αέρινο στιλ του και το μαγικό του αριστερό πόδι να αφήσει άφωνους μερικούς από τους κορυφαίους παίκτες που έχει δει ποτέ ο βασιλιάς των σπορ.

Με το παρατσούκλι «Τζορτζ Μπεστ, ο «Δελήκαρος είχε βρεθεί το 1974 και το 1975 σε παρόμοια θέση με τους σημερινούς παίκτες της εθνικής Ελλάδας.
Η άλλοτε κραταιά Δ. Γερμανία είχε μερικούς μήνες πριν κατακτήσει το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της ιστορίας της όταν επισκέφτηκε το Στάδιο Καραϊσκάκη. Ηταν στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωπαϊκού, Κυπέλλου Εθνών όπως λεγόταν τότε, του 1976.

Η διαφορά του γερμανικού με το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν τεράστια. Οπως και η διαφορά ανάμεσα στον Φραντς Μπεκενμπάουρ, τον Μάγερ, τον Μίλερ, τον Μπράιτνερ και τους άλλους με τους δικούς μας παίκτες.
Σε αυτό... το ανήσυχο ποδοσφαιρικό χωριό της νοτιοανατολικής μεσογείου, όμως, υπήρχε μια πολύ καλή φουρνιά παικτών. Ενας από αυτούς έμελλε να κάνει πλάκα στους παγκόσμιους πρωταθλητές.

Ο Γιώργος Δεληκάρης, αρχηγός τότε του Ολυμπιακού, θα ξεκινήσει με το νούμερο 11 στην πλάτη και θα κάνει απίστευτα πράγματα. Κατ΄ επέκταση θα πετύχει ένα φανταστικό γκολ με απίθανο βολ πλανέ με το αριστερό ύστερα από σέντρα του Δομάζου. Είναι ένα γκολ ποίημα, που παρόμοιό του δεν έχει σημειώσει ποτέ η εθνική μας.

Ο Γιώργος Δεληκάρης, με τα χορευτικά του, τα κόλπα του, την απαράμιλλη τεχνική του, θα γοητεύσει τους Γερμανούς. Και ο Φραντς Μπεκενμπάουερ θα δηλώσει ότι δεν περίμενε ποτέ πως υπήρχε τέτοιος παίκτης στην Ελλάδα.
Το τρομερό της υπόθεσης είναι ότι ο «Δελήκαρος» φύλαξε μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση στους Γερμανούς. Οταν μήνες αργότερα, κοντά στο καλοκαίρι του 1975, η Ελλάδα πήγε στη Γερμανία όλοι έκαναν λόγο για μια συντριβή που έρχεται. Ομως, παρότι οι Γερμανοί προηγήθηκαν, ο Δεληκάρης πήρε ασίστ από τον (επίσης παίκτη του Ολυμπιακού) μακαρίτη Μιχάλη Κρητικόπουλο και αφού πέρασε και τον Μάγερ (με ένα απίθανο σπάσιμο μέσης), έγραψε το 1-1.

Λέγεται ότι μετά από αυτές τις εμφανίσεις, ο αείμνηστος Φέρεντς Πούσκας, προπονητής του Παναθηναϊκού το 1971, είχε εισηγηθεί στη Ρεάλ την απόκτησή του. Τότε, όμως, δεν υπήρχαν κοινοτικοί. Αν αυτό γινόταν σήμερα, ο Δεληκάρης σίγουρα θα έπαιζε σε μια μεγάλη ομάδα της Ευρώπης. Ασε που πριν πάρει μεταγραφή, έτσι όπως έχει γιγαντωθεί ο Ολυμπιακός θα είχε κάνει μεγάλα πράγματα ως αρχηγός του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Με αφορμή το παιχνίδι με τους Γερμανούς, ας θυμηθούμε κάποιες ενέργειες του τεράστιου Γιώργου Δεληκάρη. Ανάμεσα σε αυτές θα δείτε και τα γκολ με τους Δυτικογερμανούς. Δείτε την γκολάρα του Καραϊσκάκη και πείτε μου: έχετε ξαναδεί παρόμοιο γκολ στην Ελλάδα;

Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :