Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΚΟΥΣΤΟΔΙΟ Η... «ΛΑΤΡΕΙΑ» ΤΟΥ ΖΑΡΝΤΙΜ! *VIDEOS*


Ο αμυντικός χαφ που αποτελεί την... «λατρεία» του Λεονάρντο Ζαρντίμ για τον Ολυμπιακό, είναι ο Μιγκέλ Κουστόδιο και είναι σαφές ότι θα επιχειρήσει να τον φέρει στο Λιμάνι.

Ο 29χρονος διεθνής Πορτογάλος μέσος, που προέρχεται από μία πολύ καλή χρονιά, είναι η μεγάλη... «καψούρα» του Ζαρντίμ, ο οποίος έχει σε πολύ μεγάλη εκτίμηση τον αμυντικό χαφ, που έφτιαξε ξανά τ' όνομά του και την καριέρα του με την Γκιμαράες και με την Μπράγκα.

Ο 29χρονος ύψους 1.81 μ., Μιγκέλ Ντίας Κάστρο Κουστόδιο, γεννημένος στην Γκιμαράες, μετά την Σπόρτινγκ (από την οποία δεν έφυγε ως ο και πιο πετυχημένος), όπου αγωνιζόταν από το 2001 έως το 2007, αποφάσισε να βρεθεί εκτός συνόρων και στην Ντιναμό Μόσχας σε μία περίοδο όπου αρκετοί Πορτογάλοι έπαιρναν μεταγραφή για τη Ρωσία, επειδή πολύ απλά οι σύλλογοι αυτοί έδιναν χρήματα με το τσουβάλι!

Η επιλογή του δεν τον δικαίωσε καθώς δεν πήγε καλά και έτσι αποφάσισε να γυρίσει στην πατρίδα του και την Βιτόρια Γκιμαράες. Μετά από μία καλή χρονιά εκεί πήρε μεταγραφή για την Μπράγκα το 2010, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

Μάλιστα παρότι την χρονιά 2011-2012 υπέφερε από τραυματισμό στο γόνατο μπόρεσε να επανέλθει δυναμικά και να κερδίσει ξανά μία θέση στο αρχικό σχήμα. Την περασμένη σεζόν σε 23 αγώνες σε Πορτογαλία και Ευρώπη είχε 3 τέρματα ενώ δεν είχε ούτε μία αποβολή.

Αγωνίζεται κυρίως μπροστά από τα δύο στόπερ έχοντας πιο πολύ αμυντικό ρόλο παρά δημιουργικό όμως αυτό δεν τον αποτρέπει απ' το να βοηθά και σε αυτόν τον τομέα αλλά και στην επίθεση. Είναι δεξιοπόδαρος και έχει χαρακτηριστικά που τον κάνουν και ξεχωριστό αλλά και χρήσιμο για μία ομάδα. Επίσης μπορεί να παίζει και πιο μπροστά στον άξονα.

Η μεγάλη επιβράβευσή του και το γεγονός που ανέδειξε την ποιότητά του ήταν η κλήση του στην Εθνική Πορτογαλίας, με την οποία βρίσκεται στο φετινό Euro. Στις 2 Ιουνίου του 2012 είχε κάνει το ντεμπούτο του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στο παιχνίδι με την Τουρκία κάτω από τις οδηγίες του νυν ομοσπονδιακού προπονητή, Πάουλο Μπέντο, ωστόσο η επιλογή του στην αποστολή για το Πανευρωπαϊκό αποτέλεσε για κάποιους έκπληξη.

Ο παίκτης που έχει συμβόλαιο με την Μπράγκα έως το 2013 κοστολογείται από 1,3 έως 1,5 εκατ. ευρώ. Δεν είναι δηλαδή ένας ποδοσφαιριστής ιδιαίτερα ακριβός. Μάλιστα όσοι τον γνωρίζουν καλά από την Πορτογαλία έχουν να λένε ότι είναι παίκτης που σέβεται την ομάδα που αγωνίζεται και ο οποίος αξίζει τα λεφτά του.

Το συν για τον Ολυμπιακό είναι πως ο Ζαρντίμ ξέρει πολύ καλά τον Κουστόδιο, με τον οποίο έχουν συνεργαστεί εξαιρετικά με τον νεαρό προπονητή να έχει καταφέρει να βγάλει τον πολύ καλό αγωνιστικό του εαυτό. Βέβαια τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στην μεταγραφική συνάντηση της Τετάρτης ανάμεσα στον Ζαρντίμ και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το δεδομένο είναι πως οι αποχωρήσεις των Ζαν Μακούν και Πάμπλο Ορμπάιθ κάνουν πιο επιτακτική την ανάγκη της απόκτησης ενός ικανού αμυντικού χαφ. Και ο Ζαρντίμ που ξέρει άριστα την αγορά της Πορτογαλίας δείχνει αλλά και είναι ικανός να βρει την άκρη...



Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :