Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ: ΙΔΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΕ ΙΒΚΟΒΙΤΣ Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ


Ο μπασκετμπολίστας του Πανιωνίου Βασίλης Ξανθόπουλος, μίλησε στον «ΓΑΥΡΟ» για το νέο προπονητή του Ολυμπιακού, Γιώργο Μπαρτζώκα.

Ο 28χρονος γκαρντ, γνωρίζει καλά τον 47χρονο τεχνικό των ερυθρόλευκων, από την περυσινή του θητεία στον Πανιώνιο και τόνισε ότι είναι της ίδιας φιλοσοφίας με τον πρώην προπονητή του Θρύλουν, Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Γνωρίζω καλά τον κόουτς Μπαρτζώκα και θεωρώ πως άξιζε την ευκαιρία να κάτσει στον πάγκο μίας μεγάλης ομάδας. Θεωρώ ότι η επιλογή ήταν καλή για τον Ολυμπιακό, αφού είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο κόουτς σε όποια ομάδα κι αν εργάζεται δουλεύει πολύ με νεαρούς παίκτες και κατάφερνε να βγάζει τα καλά τους στοιχεία σε κάθε χρονιά. Στον Ολυμπιακό θα βοηθήσει πολύ την ομάδα γιατί υπάρχουν αρκετοί νεαροί παίκτες.

Το μεγαλύτερο ίσως προσόν που διαθέτει είναι ότι έχει την ικανότητα να κάνει σωστή κατανομή ρόλων, διαθέτει σωστό κριτήριο, είναι τίμιος και μπορώ να πω πως μοιάζει πολύ με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς. Τους παίκτες της ομάδας θα τους κερδίσει σίγουρα.

Ως μεγαλύτερο ερωτηματικό στο δικό μου πάντα μυαλό είναι το πώς θα καταφέρει να διαχειριστεί την πίεση που κουβαλάει μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Να ξεκαθαρίσω πως σε όλες τις ομάδες υπάρχει πίεση. Στον Πανιώνιο έπρεπε να τερματίσουμε τρίτοι. Πάντα υπάρχει πίεση, απλά διαφοροποιείται και σίγουρα στον Ολυμπιακό θα είναι μεγαλύτερη.

Ο κόουτς δεν πρόκειται να αλλάξει πολλά πράγματα, ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδας και πάνω σε αυτή την επιτυχημένη συνταγή θα βαδίσει και ο Μπαρτζώκας. Στις πετυχημένες ομάδες υπάρχει συνδυασμός φιλοσοφίας του νέου προπονητή με αυτήν που είχε ο παλιός κόουτς και νομίζω ότι μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους. Δεν γίνεται ξαφνικά να πετάξει όσα έκανε ο Ντούντα, αλλά σίγουρα θα προσθέσει πράγματα.

Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, οι αρχές στο παιχνίδι του Μπαρτζώκα έμοιαζαν πάρα πολύ με αυτές του Ιβκοβιτς. Μας ζητούσε στον Πανιώνιο ακριβώς τα ίδια πράγματα ως βασικό τρόπο παιχνιδιού. Πίεση στην άμυνα και πολύ γρήγορος ρυθμός και βέβαια κίνηση της μπάλας με γρήγορη ταχύτητα.

Είναι δίκαιος προπονητής και όποτε παρουσιάστηκε πρόβλημα, το έλυσε με ηρεμία και λογική. Σπάνια θα φωνάξει για να επιβληθεί. Θα συζητήσει με τους παίκτες και θα προσπαθήσει να μπει στη θέση τους. Χαίρομαι που ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός προτίμησαν Ελληνες προπονητές. Εύχομαι στον κόουτς Μπαρτζώκα να πετύχει τους στόχους γιατί σίγουρα αξίζει».
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :