Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΤΡΙΝΚΙΕΡΙ: Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕ, ΟΤΑΝ ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ!


Ο Ιταλός προπονητής της Καντού, Αντρέα Τρινκιέρι, μίλησε για τον θρίαμβο του Ολυμπιακού στον τελικό της Ευρωλίγκας, τονίζοντας πως ανάλογο επίτευγμα δεν θα επαναληφθεί ούτε σε 50 χρόνια και χαρακτήρισε τον Βασίλη Σπανούλη ως τον κορυφαίο παίκτης στην Ευρώπη…

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Αντρέα Τρινκιέρι στο «ΦΩΣ» από τη Θεσσαλονίκη και το διεθνές σεμινάριο προπονητών που πραγματοποιήθηκε:

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης:

«Συγχαίρω θερμά μία ομάδα που έκανε ένα πράγμα: το πίστεψε, όταν ουδείς άλλος θα το έκανε. Όμως, πρέπει επίσης να ξέρουμε ότι αν ξαναπαίξουν αυτό το ματς άλλες 100 φορές, θα χάσουν στις 101. Ήμασταν μάρτυρες σε κάτι που δεν θα ξανασυμβεί ούτε στα επόμενα 50 χρόνια».

Για την επική ανατροπή στον τελικό:

«Kατά την άποψη μου, οι άνθρωποι της ΤΣΣΚΑ δεν αντιλήφθηκαν τι πήγαινε να συμβεί. Ίσως η μοναδική εξήγηση είναι ότι με 19 πόντους διαφορά η ΤΣΣΚΑ έπαιξε ατομικά, για να προσφέρει σόου και αυτό δεν πρέπει να το κάνεις απέναντι σε μία ομάδα εργατών, όπως ο Ολυμπιακός».

Για την τελευταία φάση που έκρινε τον τελικό:

«Πιστεύω πως ο Βασίλης Σπανούλης είναι τώρα η έκφραση του καλύτερου μοντέρνου παίκτη στην Ευρώπη στην θέση του κόμπο-γκαρντ. Σχετικά με την φάση, ο Σπανούλης έκανε κάτι που ουδείς περίμενε: πάσα. Και η αλήθεια είναι ότι ο Πρίντεζης έκανε το σουτ που κάνει. Ήταν το δικό του σουτ. Ο Πρίντεζης πάντα έτσι σουτάρει».

Για την ατάκα του Ίβκοβιτς πως ο Ολυμπιακός παρουσίασε έναν νέο «κίνημα» στο μπάσκετ:

«Ο Ντούντα είναι μεγαλοφυΐα και η αλήθεια είναι ότι στο τέλος ο Ολυμπιακός βρέθηκε με την κατάλληλη ομάδα για τον κατάλληλο προπονητή, με μόνο έναν παίκτη-προσωπικότητα και τους άλλους να καταθέτουν την καρδιά τους. Ο Παπανικολάου έχει απίστευτη καρδιά. Βρήκαν την κατάλληλη χημεία μεταξύ προπονητών και παικτών».

Για το τι είχε πει στους παίκτες του τότε πριν τα ματς Καντού-Ολυμπιακός:

«Είπα ότι είναι πολύ σκληρή ομάδα, που σε οδηγεί να παίξεις άσχημα, δεν σου επιτρέπει να αναπτύξεις το παιχνίδι σου και ότι πρέπει να βρεις τρόπο για να επιτεθείς απέναντι της».

Για το ποια είναι τα χαρακτηριστικά της ελληνικής σχολής μπάσκετ:

«Το μπάσκετ είναι Ελλάδα. Οι ελληνικές ομάδες παίζουν έξυπνα, πονηρά και παρουσιάζονται διαβασμένες. Έχετε μεγάλες επιρροές από την σερβική σχολή. Πάντως, υπάρχουν πραγματικά μεγάλοι Έλληνες προπονητές όπως ο Φώτης Κατσικάρης και ο Ηλίας Ζούρος».
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :