Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΣΠΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ U-19 ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Οι Ισπανοί θεωρούν ότι η Εθνική της χώρας τους αξίζει τον τίτλο του φαβορί στον τελικό του Euro U-19 με την Ελλάδα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούν την Εθνική μας.

Το "gazzetta.gr" παρουσιάζει τις προσεγγίσεις του Ισπανικού Τύπου και σας τις μεταφέρουμε:

Η μεγάλη ώρα έφτασε για την ομάδα του Κώστα Τσάνα, ο οποίος θέλει να γράψει ιστορία με αντίπαλο την «Ροχίτα»! Οι Ισπανοί βλέπουν... έκτη κατάκτηση για την ομάδα τους, περιμένουν ένα δυνατό ματς και τονίζουν ότι όπως και στο Euro της Πολωνίας και της Ουκρανίας των ανδρών, η ομάδα τους αντιμετωπίζει στον τελικό τον αντίπαλο της πρεμιέρας, ο οποίος μάλιστα την είχε δυσκολέψει, αλλά στο τέλος, ο τίτλος βάφτηκε κόκκινος!

«Θέλουμε να το επαναλάβουμε!», γράφει στο πρωτοσέλιδό της η Marca, κάνοντας λόγο για διατήρηση του απόλυτου και επανάληψη του τίτλου της προηγούμενος χρονιάς... «Η Ροχίτα απέναντι στην Ελλάδα θα... βγάλει το ψωμί της με την ηρεμία που της προσφέρει το ότι γνωρίζει ότι το ποδόσφαιρο που παίζει είναι ασφαλές», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η El Mundo Deportivo αναφέρεται στην πιθανότητα της έκτης κατάκτησης της Ισπανίας, η οποία πρέπει να είναι και η... φαρμακερή και στέκεται στην παρουσία του παίκτη της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Ντεουλοφρέου, ο οποίος τραβάει τα βλέμματα στην Εσθονία. Σε αντίθεση με τη Marca, έχει αναφορά και στην Εθνική μας, αναφέροντας ότι: «Η Ελλάδα έκανε την έκπληξη αποκλείοντας την Αγγλία στα ημιτελικά στα πέναλτι και είναι ο αντίπαλος της Ισπανίας. Οι Έλληνες και η ισπανική ομάδα αναμετρήθηκαν στο εναρκτήριο παιχνίδι του τουρνουά, όταν η Ισπανία κέρδισε δύσκολα 2-1 μετά από δύσκολο αγώνα».

Η As τονίζει: «Η ομάδα κάτω των 19 πάει για το έκτο» και προσθέτει: «Η Εθνική έχει κερδίσει πέντε από τα δέκα προηγούμενα Ευρωπαϊκά και κέρδισε την Ελλάδα στη φάση των ομίλων». Ωστόσο τονίζει ότι το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό, αφού η Ελλάδα έχει ανεβασμένο ηθικό μετά την πρόκριση επί της Αγγλίας στην παράταση και με παίκτη λιγότερο. «Αν οι δύο φιναλίστ έμαθαν από τα λάθη τους στο πρώτο ματς, η σημερινή αναμέτρηση αφήνει υποσχέσεις ότι θα είναι καλύτερη», τονίζει χαρακτηριστικά, ενώ κάνει και τον παραλληλισμό με την Εθνική Ανδρών: «Η Ισπανία δεν τα πήγε και τόσο καλά στο πρώτο ματς με την Ιταλία, αλλά γνωρίζεται ήδη το τέλος...».

Η πολιτική El Pais κάνει μία ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Γράφει για τον μέσο όρο των 18 ετών και εξήμισι μηνών της Εθνικής Ισπανίας, ο οποίος είναι ο χαμηλότερος στο τουρνουά και τονίζει ότι αυτό δεν είναι τυχαίο. Οφείλεται στην πολιτική που είχε εισάγει ο πρώην τεχνικός Ινιάκι Σάεθ το 1996, παίρνοντας μαζί του στην ομάδα νεότερους παίκτες, προκειμένου να «ωριμάζουν» και να είναι έτοιμη για τις επόμενες φουρνιές. Μία τακτική, που έχει τις ρίζες της στη Γαλλία και τη σχολή του Βισί.

Στη συνέχεια, αναφέρεται στους κανονισμούς που υπάρχουν σχετικά με τη διαγωγή και τους κανόνες συμπεριφοράς στην μικρή ρόχα. Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του Λοπετέγι, προπονητή της ομάδας, ο οποίος μιλάει για την Ελλάδα και κάνει λόγο για μια δύσκολη ομάδα, «μία λαμπρή γενιά με μεγάλη καρδιά. Το ότι είμαστε φαβορί δεν θα μας βοηθήσει».
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :