Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ


Μια κίνηση μένει -ουσιαστικά- για να «κλείσει» ο Ολυμπιακός το ρόστερ της σεζόν 2012-2013.

Ας δούμε τι θα προσφέρει ο καθένας… για το σύνολο, οπως το παρουσιάζει σε δημοσίευμά του το "sday.gr":

Τέτοιο καλοκαίρι είχε να ζήσει χρόνια ο Ολυμπιακός. Για την ακρίβεια από το καλοκαίρι του 1993, όταν είχε κρατήσει τη συντριπτική πλειονότητα των παικτών που είχε μαζί του την περασμένη σεζόν, για την επόμενη.

Φέτος διατήρησε μια ολόκληρη ενδεκάδα και είχε να κάνει παρά ελάχιστες κινήσεις, για να ολοκληρώσει το ρόστερ του. Να προσθέσει ό,τι θα τον έκανε καλύτερο.

Το μόνο που μένει τώρα είναι ένας σέντερ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως γίνεται μια ακόμη -τελευταία- προσπάθεια για την απόκτηση του Βασίλη Καββαδά, που αν δεν τελεσφορήσει εντός της εβδομάδας, θα κληθεί ο Γάιος Σκορδίλης να υπογράψει συμβόλαιο.
Και έτσι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα είναι στην ευχάριστη θέση να 'χει όλους τους παίκτες, από την αρχή της προετοιμασίας (την ερχόμενη Δευτέρα), στη διάθεσή του. Ας δούμε τι θα δώσει ο καθένας στο σύνολο τη σεζόν 2012-2013.


ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΑΙΚΤΗ

Βασίλης Σπανούλης

Πολλοί ήταν εκείνοι που τον... ορέγονταν, αλλά εις μάτην. Ο Ολυμπιακός τον είχε «δεμένο» (όχι ότι ο ίδιος... θα ψαχνόταν να πάει κάπου αλλού), γιατί ο αρχηγός μπορεί και δίνει στους «ερυθρόλευκους» κατ' αρχάς ψυχή και μετά πόντους, πίεση στην μπάλα, αντρίκεια ντράιβ (κρίσιμα σουτ) και μεγάλη ελευθερία στους συμπαίκτες του, αφού έχει πάντα τουλάχιστον δύο εκ των αντιπάλων πάνω του -ενίοτε και τρεις.

Tζόι Ντόρσεϊ


Ευθύς εξαρχής, ο Ολυμπιακός είχε -ας πούμε για τη συντομία του λόγου- ειδοποιήσει πως θα περιμένει τον Αμερικανό, που με τη σειρά του, τους είχε πει πως θα ψάξει δουλειά στο ΝΒΑ. Εν τέλει, παρ' ότι είχε δυο προτάσεις (έγραψε στο Facebook πως πήρε προσφορές από τους Σέλτικς και τους Χόρνετς), προτίμησε τον Πειραιά. Αρα, οι πρωταθλητές θα 'χουν πάλι ένα «πεντάρι» που διαβάζει το αντίπαλο παιχνίδι, να κλέβει και να... σκοράρει τα άχαστα!

Κάιλ Χάινς

Κατά τα ειωθότα, ο Ολυμπιακός είχε διατηρήσει πέρυσι, το δικαίωμα να ενημερώσει έως τις 15 Ιουλίου, αν θα μείνει στο ρόστερ. Οσα πρόσφερε έκαναν την παραμονή του αναγκαία. Είναι καλός μπλοκέρ, μπορεί να παίξει με πρόσωπο στο καλάθι και να παρασέρνει τους αντιπάλους... στο λάθος. Εξ ου και αναδείχθηκε ο τρίτος καλύτερος σέντερ, στην Α1, ενώ ήταν και ο τρίτος καλύτερος αμυντικός -με το ύψος του να μην τον ευνοεί, αλλά τη θέληση και το IQ του να καλύπτουν την αδυναμία.

Δημήτρης Μαυροειδής

Εψαχνε μια ομάδα στην Ευρωλίγκα (είχε ειδοποιήσει την Μπιλμπάο, όπως και οι Βάσκοι τον είχαν ενημερώσει πως αν βρει κάτι αξιόλογο, μπορεί να φύγει), έψαχνε κι ο Ολυμπιακός έναν παίκτη σαν του λόγου του και... το γλυκό έδεσε. Τι σημαίνει το «σαν του λόγου του»; Κατ' αρχάς, είναι Ελληνας. Δεύτερον, γνωρίζει την τέχνη του πικ εν ρολ, συν του ότι τα μακριά του χέρια τον βοηθούν σε πολλές καταστάσεις (όπως... στα επιθετικά ριμπάουντ, στα οποία έχει έφεση).

Πέρο Άντιτς


Για τις δύσκολες καταστάσεις, όταν οι αντίπαλες ομάδες προσφέρουν... δύσκολες στιγμές στους ψηλούς του Ολυμπιακού, είναι εκείνος που αναλαμβάνει... να καθαρίσει. Και αντέχει τις κακουχίες, όπως και ξέρει πώς να τις προσφέρει. Οπου υπάρχει διεκδίκηση μπάλας, θα τον δείτε κάπου εκεί, έχει και μακρινό σουτ, ενώ υπό προϋποθέσεις τοποθετείται και στη θέση «5».

Γιώργος Πρίντεζης


Και ελάχιστα να είχατε ασχοληθεί πέρυσι με όσα έκαναν οι ελληνικές ομάδες μπάσκετ, θα είχατε... παρατηρήσει την πρόοδο του Γιώργου Πρίντεζη, ο οποίος ήταν πανταχού παρών και τα πάντα πληρών. Προσφέρει ένα κάτι τις σε όλους τους τομείς. Απειλεί από κοντά, απειλεί και από μακριά, παίζει με πλάτη, μαζεύει ριμπάουντ, ενώ απαράμιλλη είναι πάντα η ενέργεια που βγάζει στο παρκέ.

Στράτος Περπέρογλου

Εκ των... νέων αφίξεων, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε εστιάσει στην περίπτωσή του για πολλούς και διάφορους λόγους. Κατ' αρχάς, μπορεί να ποστάρει κοντύτερους παίκτες. Αν μη τι άλλο, ξέρει από άμυνα, όπως και ξέρει... να κοιτάζει γήπεδο (και να δίνει την μπάλα εκεί που πρέπει, όταν πρέπει), είναι αξιοπρεπής σουτέρ και μπορεί να κατέβει ή να ανέβει μια θέση, αν αυτό χρειάζεται η ομάδα του, ενώ παίρνει και ριμπάουντ.

Κώστας Παπανικολάου

Ο έτερος του διδύμου που παρασέρνει όλη την παρέα του, με την ενέργεια που βγάζει στο παρκέ (μεταδίδεται... έως τις εξέδρες), έχει πλούσια αθλητικά προσόντα, τα οποία χρησιμοποιεί κατά το δοκούν. Ξέρει τι να κάνει στο «ένας εναντίον ενός», όπως ξέρει και να αρπάζει ριμπάουντ. Οπως αποδείχθηκε περίτρανα πέρυσι, δεν διστάζει να παίρνει μεγάλα σουτ (όταν η μπάλα ζυγίζει περί τα 50 κιλά), χωρίς να τα τραβά από τα μαλλιά.

Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους

O Λιθουανός επίσης ήταν εκ των παικτών που είχαν οι «ερυθρόλευκοι» το δικαίωμα να αφήσουν (μέχρι τα μέσα του Ιουλίου). Αποφάσισαν ωστόσο να τον κρατήσουν, όχι για την άμυνά του (είναι λίγο αργός), αλλά επειδή κάθε φορά που το όποιο παιχνίδι εξελίσσεται σε διαγωνισμό βολών, εκείνος ξέρει τι πρέπει να κάνει. Επίσης, έχει και μακρινό σουτ. Κυρίως θα παίζει στην Ελλάδα.

Κώστας Σλούκας

Η περασμένη αγωνιστική περίοδος ήταν η τελευταία του συμβολαίου που είχε υπογράψει ο διεθνής γκαρντ. Και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, για να γίνει απαραίτητος, εξ ου και οι «ερυθρόλευκοι» τον κάλεσαν να υπογράψει τριετές (διά... της γνωστής μεθόδου). Είναι η ρεζέρβα (με την καλή έννοια) του Βασίλη Σπανούλη, ξέρει καλά από άμυνα (είτε είναι παίκτες ισοϋψείς είτε ψηλότεροι) και είναι καλός στο... διάβασμα του παιχνιδιού των αντιπάλων.

Bαγγέλης Μάντζαρης

Μέλος της λίστας των παικτών με τη γνωστή option που είθισται να βάζει ο Ολυμπιακός, ειδοποιήθηκε πως θα μείνει και φέτος, αφού πέρυσι, στην πρώτη του χρονιά στους «ερυθρόλευκους» έδειξε ότι μπορεί να φανεί χρήσιμος στην άμυνα (και δη στο να ταλαιπωρεί μέχρι τελικής πτώσεως τους αντίπαλους πόιντ γκαρντ), δίνει βοήθειες και δεν διστάζει να πάρει σουτ, όταν... αυτά του ανήκουν (ή τα χρειάζεται η ομάδα του). Εχει θράσος, από το ελεγχόμενο -το καλό.

Εϊσι Λο

Δεν χρειάστηκε καν το διάστημα που ευθύς εξαρχής... φέρεται να του είχαν δώσει οι «ερυθρόλευκοι» για να τους ενημερώσει επί των προθέσεών του -γιατί και εκείνος ήθελε να δει αν μπορεί να βρει δουλειά στο ΝΒΑ. Πολύ πριν τις 20/7, ενημέρωσε πως θα μείνει στους πρωταθλητές και εκείνοι διασφάλισαν ότι θα έχουν και πάλι κοντά τους ένα δημιουργό, έναν άνθρωπο που ξέρει να παίρνει αποφάσεις, να χειρίζεται την μπάλα και να ολοκληρώνει αιφνιδιασμούς.
Κατηγορία:

Για τους συντάκτες:

Και Τα Μυαλά Μας Κόκκινα Βαμμένα...
Ακολουθήστε μας μέσω Facebook , Twitter , Youtube, olympiacos-blog-tube και RSS

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ BLOG ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ EIΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ Μ.Μ.Ε. ΠΟΥ AΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΥΛΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΟΪΔΕΑΤΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ BLOG

free counters
Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και RSS του Blog :